Kirjaudu sisään

Kevytyrittäjyys

Rekisteröidy facebookilla
Kevytyrittäjyys on työntekemisen muoto, jossa laskutat asiakkaitasi tehdystä työstä ilman, että sinun tarvitsee perustaa omaa yritystä tai lähetellä verokorttiasi lukuisille työnantajille.

Kevytyrittäjäpalvelumme avulla sinä voit keskittyä olennaiseen, meidän hoitaessa kaiken tylsän byrokratian.

Laskurissa on huomioitu palvelumaksu (4%) ja vakuutusmaksut (2.5% + alv). Huomioithan, että olet YEL velvollinen, mikäli tulosi kevytyrittäjänä ylittävät 7 958,99€ vuodessa. YEL:stä voit lukea lisää täältä.

Aloita kevytyrittäminen
jo tänään!

Ilmainen liittyminen

Palvelumaksu vain 4% + alv

Ei kuukausimaksuja eikä sitoumuksia

Say hello to my little friend

Frank Freedom on apukäsi automaation ihmeellisestä maailmasta, joka tekee töitä laskujen kohdentamisen parissa, jotta sinulle jää aikaa tuottavampaan työhön.

Feel FREE! to ask

Urho Kaleva Kek… eikun siis Usein Kysytyt Kysymykset löytyy täältä!

Kannattaako kevytyrittäjyys? No todellakin!

Kevytyrittäjyys on terminä vielä verrattain nuori, mutta tiesitkö, että pelkästään FREE!:n tarjoaman palvelualustan kautta laskuttaa jo tuhansia suomalaisia kevytyrittäjiä!

Kevytyrittäjyys on liike-elämän edelläkävijöille, raskaan työn raatajille, sekä omasta elämästään tukevaa otetta hamuaville ihmisille suunnattu vaihtoehtoinen tapa laskuttaa henkilökohtaista osaamista (työtä), ilman virastoista tuttua kompastelua kaavakkeiden loppumattomassa viidakossa. Kevytyrittäjyys sopii erinomaisesti esimerkiksi opiskeluiden ohella tehtävään työhön.

Seuraavan n. 5 minuutin lukuhetken aikana tulet oppimaan kaiken oleelliseen siitä, mitä kevytyrittäjyys pitää sisällään, sekä miten juuri sinä voit hyödyntää kevytyrittäjyyttä omalla kohdallasi.

Mitä on kevytyrittäjyys?

Kevytyrittäjyys mahdollistaa palveluiden, tai töiden laskutuksen, ilman varsinaisen yrityksen perustamista. Yrityksen perustaminen voi olla monimutkainen prosessi, mutta kevytyrittäjänä selviät huomattavasti helpommalla.

Voit laskuttaa yrityksiä (sekä yksityisiä tahoja) kevytyrittäjänä, ilman varsinaista y-tunnuksen omaavaa toiminimeä/osakeyhtiötä. Kevytyrittäjänä työskentely ei siis varsinaisesti ole sama asia, kuin yksityisenä elinkeinoharjoittajana toimiminen. Tällaisia laskutuspalveluiden asiakkaita kutsutaan useimmiten siis kevytyrittäjäksi.

FREE!:n tarjoaman palvelualustan kautta sinun ei tarvitse huolehtia käytännössä mistään ylimääräisestä, on kuitenkin hyvä mainita muutama tärkeä fakta kevytyrittäjyydestä.

Tulemme käsittelemään mm. seuraavia aihealueita:

 • Kevytyrittäjyys verotus
 • Miten kevytyrittäjä laskutus / kevytyrittäjä laskutuspalvelu toimii
 • Free kevytyrittäjä kokemuksia
 • Miksi FREE! on paras kevytyrittäjyys palvelu
 • Kevytyrittäjä verotus – miten pidät verokarhun tyytyväisenä
 • Kevytyrittäjän vakuutukset
Kevytyrittäjyys

Kevytyrittäjä stressaa vähemmän kuin muut

Kirjanpito, veroilmoitus, vakuutusmaksut, palkanmaksu – kaikki kohtalaisen monimutkaisia asioita, mutta yrittäjyyden jokapäiväiseen arkeen kuitenkin pakollisesti kuuluvia.

Kevytyrittäjyyden harjoittaminen kasvattaa tutkitusti vähemmän harmaita hiuksia (okei, ei tästä virallista tutkimusta ole, mutta onhan se päivänselvä asia!), sillä FREE Kevytyrittäjä ei tuhlaa aikaansa tylsien paperitöiden parissa – kaikki tehdään automaattisesti puolestasi.

Kevytyrittäjyys kokemuksia kun vertailee, äänensävy on kaikkialla hyvin yhteneväinen. FREE kevytyrittäjyys kannattaa koska:

 1. Palvelun aloitus 0 € (ei minkäänlaisia kuluja, ennen kuin laskutat)
 2. Edullisin kevytyrittäjyys -vertailussa FREE! on Suomen eliittiä – palvelun käyttö kustantaa 4% (ei piilokuluja!)
 3. FREE! hoitaa puolestasi kirjanpidolliset toimenpiteet, verot, vakuutusmaksut – käytännössä kaikki tylsät ja aikaa vievät paperityöt.
 4. Toisin kuin toiminimen tai osakeyhtiön perustamalla, FREE! ei peri kuukausittaisia maksuja vaikka pitäisit taukoa palvelustamme. Nämäkin kulut ovat siis 0 €.
 5. Olemalla kevytyrittäjä, et oikeastaan voi joutua taloudellisiin vaikeuksiin sillä juoksevia kuluja ei ole.

Kevytyrittäjyys ja verot – miten miksi kuinka ja hä?

Jos joku väittää, että Suomen veroasioihin liittyvä lainsäädäntö, tai niistä tiedottaminen on jotenkin ymmärrettävällä tasolla, hän luultavasti ainakin pikkuisen valehtelee asiassa. Kevytyrittäjyys verotus on konseptina sen sijaan hyvinkin ymmärrettävä, nimittäin sinulta ei vaadita tässä hommassa kuin henkilökohtainen verokorttisi (jonka voit muuten sähköisesti ladata kätevästi palveluumme), ja voit alkaa laskuttamaan osaamistasi! Lataamalla verokorttisi, sinun ei tarvitse maksaa itse esimerkiksi yrittäjille kuuluvia ennakkoveroja, vaan kaikki (esim. ennakkopidätykset) hoidetaan puolestasi.

Kevytyrittäjän kautta ansaitsemasi tulot ovat ansiotuloja, joita Suomen lainsäädännön mukaisesti verotetaan progressiivisesti. Veroprosenttisi siis nousee sitä mukaan mitä enemmän vuodessa tienaat.

Kun laskutat työstäsi, tilillesi siirtyvästä summasta on tehty jo kaikki lakisääteiset vakuutusmaksut ja verot, eikä sinun tarvitse näistä erikseen enää huolehtia. Nauti ansaitusta rahasta parhaaksi katsomallasi tavalla! Kevytyrittäjän veroilmoitus sekä kevytyrittäjä ennakkovero on konsepteja, joista sinun ei tarvitse murehtia.

Verohallinnon antaman ohjeistuksen sekä klausuulit pääset lukemaan tästä, mikäli haluat viralliseen lakitekstiin paneutua syvemmin.

Nauti ansaitusta rahasta

Kevytyrittäjyys vai toiminimi – miten nämä eroavat toisistaan?

Kevytyrittäjyys vai toiminimi – kumpi on parempi? Jos ihan rehellisiä ollaan, yksiselitteistä vastausta asiaan ei ole, mutta kannattaa kuitenkin muistaa, että näiden kahden välillä on huomattavia eroja. Kevytyrittäjyys toiminimellä ei siis ole mahdollista, vaikka näin silloin tällöin luullaan. Kevytyrittäjyyden sekä toiminimellä operoimisen suurimmat erot tulevat esiin automatisoinnissa. Esimerkiksi FREE kevytyrittäjä palvelu on käytännössä täysin automatisoitu, joka tarkoittaa sitä, ettei sinun tarvitse:

 1. Palkata kirjanpitäjää
 2. Pitää henkilökohtaista kirjanpitoa kuiteista sekä laskuistasi
 3. Ostaa ajoittain jopa +100 € maksavia lisenssejä laskutusohjelmien käyttöön
 4. Muistaa lähettää kuukausittain toiminimeäsi koskevat laskut ja maksut kirjanpitäjällesi
 5. Maksaa ALV:ia manuaalisesti kuukausittain
 6. Maksaa ennakkoveroa manuaalisesti
 7. Maksaa YEL-maksuja manuaalisesti

…Vaikka on tilanteita jossa toiminimen käyttö on varmasti parempi vaihtoehto, kevytyrittäjyyden aloittaminen on niin yksinkertaista ja vaivatonta, että yhä useampi kallistuu sen puoleen – varsinkin jos laskutettava työ on säännöllisen epäsäännöllistä.

Kevytyrittäjän vakuutukset, päivärahat, matkakulut sekä työttömyysturva

Koska kevyt yrittäjyys ei ole virallisesti tunnistettua yrittäjänä olemista, eikä se ole virallisesti tunnistettua palkkatyötäkään, ei ole mikään ihme, että vakuutuksiin, päivärahoihin, matkakuluihin tai vaikkapa työttömyysturvaan liittyvät kysymykset jäävät yleensä ns. harmaalle alueelle.

KEVYTYRITTÄJÄ TYÖTTÖMYYSTURVA / KEVYTYRITTÄJÄ PÄIVÄRAHA

Kevytyrittäjyydessä työttömyysturvaa tulkitaan siten, että olisit viralliselta titteliltäsi yrittäjä. Kannattaa kuitenkin muistaa, että toistaiseksi asiassa ei ole virallisia linjauksia, jonka perusteella pystyttäisiin liukuhihnalta työttömyysturvaan perustuvia hakemuksia kevytyrittäjiltä käsittelemään. Kevytyrittäjyys TE palvelut ovat tältä osin kehittymässä kuitenkin kovaa tahtia, joten tulevaisuudessa prosessi kasvaa huomattavasti nopeammaksi. TE-toimisto käy tapauskohtaisesti läpi kevytyrittäjän työttömyysturvan (myös. kevytyrittäjyys ansiosidonnainen) sen perusteella, lasketaanko sinut päätoimiseksi- vai sivutoimiseksi yrittäjäksi.

TE-toimiston virallinen kanta yrittäjyydestä sekä työttömyysturvasta on nähtävillä täällä

Ensin TE-palvelut selvittää, oletko työttömyysturvalaissa tarkoitettu yrittäjä. Jos olet, TE-toimisto selvittää, työllistytkö yrittäjänä pää- vai sivutoimisesti. Selvitys tehdään lähettämällä sinulle selvityspyyntö.

KEVYTYRITTÄJÄ MATKAKULUT

FREE! kevytyrittäjän etuihin kuuluu luonnollisesti myös matkakulujen mahdolliset vähennykset. Nämä kannattaa ehdottomasti käyttää hyväksi, sillä matkakulujen korvaukset vähennetään koko vuoden verotettavista tuloistasi, ja varsinkin paljon työnsä puolesta matkaava kevytyrittäjä hyötyy tästä rahallisesti.

“Matkakulut vähennetään niistä ansiotuloista, jotka olet vuoden aikana saanut. Vähennystä ei siis tehdä suoraan veroista, vaan matkakulut pienentävät verotettavan ansiotulon määrää.” – Vero.fi

Kilometrikorvaukset sekä päivärahan maksu suoritetaan hyväksyttyä matkapäiväkirjaa vastaan.

KEVYTYRITTÄJÄN VAKUUTUKSET

FREE! Kevytyrittäjän ei tarvitse vakuutuksista juuri stressata, sillä esimerkiksi vastuu- sekä tapaturmavakuutus hoidetaan FREE!:n puolelta automaattisesti. Lisätietoa FREE!:n vastuu- sekä tapaturmavakuutuksista löydät täältä.

Kevytyrittäjän toimeksiantosopimus

Ensimmäistä kertaa yrittäjyyttä kokeileva kevytyrittäjä saattaa joutua vaikeaan paikkaan, mikäli työtäsi ostaneelta taholta alkaa putoilla vaatimuksia toimeksiantosopimuksen toimittamisesta. Vaikka kaikki on uutta ja erikoista, ei kannata jäädä sormi suussa ihmettelemään asioiden kulkua, sillä toimeksiantosopimuksen laatiminen on onneksi kohtalaisen helppoa.
Kevytyrittäjälle suosittelemme aina kirjallista toimeksiantosopimusta, vaikka suullinenkin katsotaan kaikkia sopimuksen tehneitä osapuolia sitovaksi. Kaikki kuitenkin ymmärtää sen, että suullisen sopimuksen pitävyyttä esimerkiksi oikeusteitse voi olla hyvin hankala lähteä selvittelemään.

Toimeksiantosopimuksessa tulisi ainakin seuraavat asiat käydä ilmi, ennen kuin työ aloitetaan:

 • Osapuolet jonka välille sopimus syntyy
 • Millaisella aikataululla työ toteutetaan
 • Työstä sovittu kompensaatio / korvaus
 • Laskutukseen liittyvät yksityiskohdat, kuten maksuaika, maksutapa, jne

Toimeksiantosopimukseen voi kuitenkin lisätä niin monta klausuulia kuin vain haluaa, pääasia, että molemmat osapuolet ovat selvillä sopimuksen sisällöstä.

Yhteenveto kevytyrittäjyydestä

Eli mikä on kevytyrittäjä? Kevyt yrittäjä on yksinkertaisesti sellainen henkilö, joka haluaa mahdollisimman helpon keinon laskuttaa yrityksiä, tai yksityishenkilöitä, tekemästään työstä. Tämä ei kuitenkaan vaadi oman yrityksen perustamista (sekä sen mukanaan tuomia prosesseja), vaan voit toimia yrittäjänä, olematta kuitenkaan yrittäjä – kuulostaa monimutkaiselta, mutta todellisuudessa se on äärimmäisen yksinkertaista.

Kevytyrittäjänä voit keskittää kaiken aikasi oleelliseen, eli uusasiakashankintaan, itse työn tekemiseen, sekä palveluidesi parantamiseen. Jätä tylsät työvaiheet meidän huoleksemme.

Kysymyksiä ja vastauksia kevytyrittäjyydestä

Mikä on kevytyrittäjä?
Kevytyrittäjä on yrittäjän statuksella toimiva henkilö, joka käyttää työnsä laskuttamiseen laskutuspalvelua. Kevytyrittäjä lokeroituu parhaiten palkansaajan sekä yrittäjän välimaastoon, hyötyen molemmista tasapuolisesti.
Mitä on kevytyrittäjyys?
Kevytyrittäjyys on yrittäjänä olemista, ilman yrittäjälle langetettavia vastuita. Sinun ei tarvitse huolehtia ennakkopidätyksistä, kirjanpidosta, kalliiden laskutusohjelmien hankkimisesta, tai mistään muustakaan turhanpäiväisestä. Määrittele itse työsi arvo, ja laskuta sen mukaisesti.
Onko kevytyrittäjyys toiminimellä mahdollista?
Kevytyrittäminen ei varsinaisesti ole mahdollista toiminimellä, sillä kevytyrittäjänä sinulla ei ole omaa y-tunnusta. Olet kuitenkin verrattavissa toiminimellä toimivaan yrittäjään, ilman toiminimen tuomia vastuita.
Voiko kevytyrittäjä saada starttirahaa?
Starttirahan saaminen edellyttää y-tunnusta, eli oman yrityksen, tai toiminimen perustamista. Kevytyrittäjänä sinulla ei ole omaa y-tunnusta, joten et ole oikeutettu starttirahaan.
Miten kevytyrittäjän verovähennykset toimivat?
Lopullinen sanavalta on aina verottajalle, mutta yleisesti ottaen tulonhankkimisvähennyksiä on mahdollista tehdä mm. matkakuluista, palvelumaksuista, sairausvakuutusmaksuista, sekä YEL-maksuista.

Näin liityt kevytyrittäjäksi

Näin lisäät asiakkaan

Näin lisäät kuluja ja lähetät laskun

Rekisteröidy facebookilla

FREE-Laskutus Oy

Perhonkatu 6 A, 4. krs
00100 Helsinki
Y-tunnus: 2768169-4
Tietosuoja- ja rekisteriseloste

Asiakaspalvelu

0203 323 45 (ark. 9-17)
CHAT (ark. 9-20)
asiakaspalvelu@free.fi

Myynti
0203 323 46 (ark. 9-17)
myynti@free.fi

WordPress Video Lightbox Plugin