Kevytyrittäjyys – vaivaton ja riskitön tapa myydä omaa osaamistaan
Katso video

Kevytyrittäjyys – vaivaton ja riskitön tapa myydä omaa osaamistaan

Kevytyrittäjyys on suosittu, kätevä ja riskitön tapa laskuttaa asiakkaita yksittäisen henkilön tarjoamista palveluista.

Rekisteröidy kevytyrittäjäksi

Antti LJ Pääkkönen
"Asiakaspalvelusta voi kysyä mitä vain ja vastaus tulee nopeasti."
Antti LJ Pääkkönen
Weizel
"Valitsin FREE.fi:n pinkin värin vuoksi. Minulla kävi tuuri valintani kanssa."
Weizel
Tuukka Turtia
"Valitsin FREE.fi:n, koska yrityksen toiminta on ammattitaitoista, osaavaa ja sujuvaa."
Tuukka Turtia
Valery Ashu
"Nyt kun olen FREE.fi:n asiakas, ei ole väliä mikä on taustani."
Valery Ashu
Antti LJ Pääkkönen
"Asiakaspalvelusta voi kysyä mitä vain ja vastaus tulee nopeasti."
Antti LJ Pääkkönen
Weizel
"Valitsin FREE.fi:n pinkin värin vuoksi. Minulla kävi tuuri valintani kanssa."
Weizel
Tuukka Turtia
"Valitsin FREE.fi:n, koska yrityksen toiminta on ammattitaitoista, osaavaa ja sujuvaa."
Tuukka Turtia
Valery Ashu
"Nyt kun olen FREE.fi:n asiakas, ei ole väliä mikä on taustani."
Valery Ashu
KEVYTYRITTÄJYYS SOPII KAIKILLE

Kevytyrittäjyys on kätevin tapa laskuttaa yksityisenä toimijana

Kevytyrittäjänä voit lähettää laskun työkeikasta freelancerina ilman, että joudut perustamaan Y-tunnusta laskutukseen – me hoidamme byrokratian puolestasi.

Kevytyrittäjyys on suosittu, kätevä ja riskitön tapa laskuttaa asiakkaita yksittäisen henkilön tarjoamista palveluista. Kevytyrittäjäksi ryhtyminen on toimiva vaihtoehto jokaiselle palveluja tarjoavalle, joka ei halua perustaa omaa yritystä tai toiminimeä tai haluaa tutustua yrittämisen maailman mahdollisimman riskittömästi.

Yhä useampi toimii tänä päivänä kevytyrittäjänä hyödyntäen kätevää laskutuspalvelua, joka vähentää huomattavasti hallinnollista työtä ja säästää sitä kautta kallisarvoista aikaa. Kevytyrittämisen palvelujen käyttäminen on kasvanut viime vuosina huomattavasti, eikä niiden suosion kasvulle suinkaan näy loppua. Suurena osatekijänä tässä on palvelujen mutkattomuus ja yksinkertaisuus.

› Lue lisää kevytyrittäjyydestä

Mikäli sinua kiinnostaa oppia lisää kevytyrittäjyydestä voit alta ladata Kevytyrittäjän oppaan ja syventää tietämystäsi työkeikkojen laskutuksesta sekä kevytyrittäjänä toimimisesta.

Voinko aloittaa palvelun käytön heti?
Maksaako palveluun liittyminen?
Onko palvelulla kuukausimaksuja?
Tarvitsenko Y-tunnuksen?
Tarvitsenko kirjanpitoa?
Onko minulla tapaturma- ja vastuuvakuutus toimeksiannon ajaksi?
Huolehditteko ALV ja ennakonperintärekisteröinnistä puolestani?
Voinko lähettää laskuja useille eri asiakkaille palvelunne avulla?
Voinko laskuttaa ulkomaille?
Hoidatteko mahdollisen laskun perinnän puolestani?
Hoidatteko maksumuistutuksen asiakkaalleni?
Mikä ikäraja palvelulle on? 14v
Voinko lopettaa palvelun käytön heti?
0€ Liittyminen & laskuttaminen
33 000+ FREE.fi kevytyrittäjää
95% Tyytyväisyys palveluun

Laske paljonko saisit palkkaa kevytyrittäjänä

Selvitä paljon tienaat tilillesi laskutettavasta summasta helposti palkkalaskurillamme.

Laskurin avulla voit syöttää “Laskun summa” -kohtaan määrän mitä olet ajatellut laskuttaa tehdystä työstä. Lisää myös veroprosenttisi, jonka voit tarkistaa Verohallinnon sivuilta.

Laskuri toimii myös toiseen suuntaan. Mikäli haluat selvittää paljonko sinun pitää laskuttaa saadaksesi tilillesi haluamasi summan voit syöttää tiedon “Palkkasi” -kohtaan jolloin laskuri näyttää “Laskun summa” -kohdassa tuloksen.

Sisältääkö laskutettava summa arvonlisäveron?

Laskurissa on huomioitu valitsemasi FREE.fi palvelumaksu (4%) sekä FREE.fi -turva (2.5%). Huomioithan, että olet YEL-velvollinen, mikäli tulosi kevytyrittäjänä ylittävät 9010,28€ vuodessa. Lue lisää YEL:stä.

Laske paljonko saisit palkkaa kevytyrittäjänä
Me autamme sinua onnistumaan

Mitä kevytyrittäjän
pitäisi ottaa huomioon?

Kevytyrittäjyys ja verotus

Kevytyrittäjälle verotoimistosta määritetty ennakkopidätysprosentti määrää veroihin menevän osuuden kustakin laskusta – aivan samalla tavoin kuin palkkatöistä verotettavassa tuloverotuksessa. Kevytyrittäjyydessä verojen maksamisesta ei kuitenkaan tarvitse huolehtia itse, vaan riittää, että verokortti toimitetaan sähköisesti FREE:lle, joka vähentää verot automaattisesti jokaisesta laskutettavasta laskusta.

Kevytyrittäminen tuottaa kevytyrittäjälle ansiotuloja, ja luonnolliseen tapaan näiden tulojen verottaminen määräytyy siten, että mitä enemmän myydyistä palveluista saatavia tuloja on, sitä enemmän niistä maksetaan veroa. Mikäli kevytyrittäminen on ainoastaan sivutoimista, vero määräytyy siten, että kevytyrittäjää koskevassa verotuksessa otetaan huomioon myös hänen saamansa muut ansiotulot.

Tutustu kevytyrittäjän verotukseen

Kevytyrittäjyys ja verotus
Kevytyrittäjyys ja työttömyysturva

Kevytyrittäjyys ja työttömyysturva

Kevytyrittäjä kuitenkin katsotaan yrittäjäksi, sillä kevytyrittäjällä ei ole työsuhdetta toimeksiantajaan. Näin ollen kevytyrittäjä kuuluu myös yrittäjien työttömyyskassaan.

Kevytyrittäjänä työskenteleminen ei sulje täysin pois sitä, etteikö kevytyrittäjä voisi saada työttömyysturvaa toimeentulonsa tueksi. Työttömyysturvan maksaminen riippuu aina siitä, katsotaanko kevytyrittäjä palkansaajaksi vai yrittäjäksi työttömyysturvalain näkökulmasta.

Tutustu kevytyrittäjän työttömyysturvaan

Kevytyrittäjyys ja YEL-vakuutus

YEL-vakuutuksen ottaminen kevytyrittämisessä on tapauskohtaista. YEL-vakuutuksen maksuvelvollisuus koskee kevytyrittäjää, jonka työskentely kestää yli neljä kuukautta ja työtulot ylittävät vuosittain määritettävän alarajan.

Vuonna 2023 YEL-verovelvollisuuden alarajana on 9010,28 euron vuositulo. Sinun ei kuitenkaan tarvitse huolehtia YEL-vakuutuksesta itse, vaan voit myös halutessasi pyytää FREE:tä hoitamaan YEL-maksut puolestasi.

Tutustu kevytyrittäjän YEL-vakuutukseen

Kevytyrittäjyys ja YEL-vakuutus
Kokemukset puhuvat puolestaan

Kokemuksia FREE.fi:n kevytyrittäjiltä

Kevytyrittäjän suojaksi

FREE.fi -turva

Oikeusturvavakuutus kattaa FREE.fi -laskutuspalvelun kautta laskutettuun työhön liittyviä, kevytyrittäjän omia lakimieskuluja erilaisissa riita- ja rikosasioissa tietyin rajoituksin. Vakuutus ei sen sijaan kata omaa työtä tai ajanhukkaa, maksettavaksi tuomittuja vastapuolen oikeudenkäyntikuluja tai riidan kohteena olevaa pääomaa. Vakuutuksen vakuutusmäärä on 30000 euroa vahinkoa ja vakuutuskautta kohden ja sen voimassaoloalue on Suomi. Vahinkokohtainen omavastuu on 15 % kuluista, kuitenkin vähintään 600 euroa.

Vastuuvakuutus

FREE.fi:n käyttäjät ovat työtä tehdessään vastuuvakuutettuja. Se tarkoittaa, että esimerkiksi rakennusmiehen työn touhussa vahingossa rikkoma ikkunalasi korvataan. Omavastuun osuus on 1200 euroa, josta FREE.fi korvaa puolet.

Tapaturmavakuutus

Freeläisillä on turvanaan myös tapaturmavakuutus, työssä tai työmatkalla tapahtuvan tapaturman varalta. Turvan myötä hoitoon pääsee ottamalla yhteyttä Fennia-Hoitajaan.

Usein kysytyt kysymykset kevytyrittäjyydestä

Kevytyrittäjyys

  • image/svg+xml image/svg+xml
    Paljonko saa tienata kevytyrittäjänä?

    Kevytyrittäjänä saat tienata niin paljon kun haluat. Muista kuitenkin säätää henkilökohtainen veroprosenttisi sitä mukaan kun tienaat rahaa sillä kevytyrittäjän tulot katsotaan palkkatuloiksi. Kun ylität 8575,45 euroan tienistin vuodessa (2023) ja/tai, jos toiminta kestää min. 4 kuukautta kuuluu sinun hankkia yrittäjän eläkevakuutus (YEL). Laskutuspalvelu auttaa sinua tämän hankkimisessa.

  • image/svg+xml image/svg+xml
    Mitä eroa on kevytyrittäjällä ja toiminimellä?

    Kevytyrittäjyys on helppo ja huoleton tapa tehdä työkeikkoja yrittäjämäisesti sitoutumatta kirjanpitopalveluiden sekä taloushallinnon kuluihin. Toiminimiyrittäjänä sitoudut yleensä eri palveluiden taloushallinnon kuukausimaksuihin. Kevytyrittämisen aloittaminen on ilmaista kun taas toiminimi yrittäjyyden aloittaminen maksaa. Suurin ero kevytyrittäjyyden sekä toiminimiyrittäjyyden välillä on se, että kevytyrittäjänä sinulla ei ole Y-tunnusta ja voit aloittaa ja lopettaa toiminnan heti.

  • image/svg+xml image/svg+xml
    Miten laskutan työstäni kevytyrittäjänä?

    Kevytyrittäjänä laskutat työstäsi kätevästi laskutuspalvelun kautta. Luot ja lähetät laskun asiakkaallesi laskutuspalvelussa, jonka jälkeen jäät odottamaan asiakkaasi suoritusta laskutuspalvelulle, joka maksaa vähennysten jälkeen korvauksen työstäsi pankkitilillesi. Muista pitää huoli siitä, että huomioit kaikki vähennykset laskutushinnassasi, jotta saat oikean suuruisen palkan tilillesi.

  • image/svg+xml image/svg+xml
    Kuka voi olla kevytyrittäjä?

    Kuka vaan voi olla kevytyrittäjä. Kevytyrittäjyys sopii lähes joka alalle ja suosittuja aloja itsensä työllistäville kevytyrittäjille ovat esim. luova-ala, siivousala, rakennusala, logistiikka-ala. Kevytyrittäjyys sopii etenkin sivutoimisesti työkeikkoja tekevälle henkilölle tai aloittelevalle yrittäjälle.

Etkö löytänyt vastausta kysymykseesi? Ota yhteyttä asiakaspalveluumme

Kappale 1

Mitä on kevytyrittäjyys?

Käydäänpä hieman tarkemmin läpi sitä, mitä on kevytyrittäjyys. Kevytyrittäjällä tarkoitetaan töitä omiin nimiinsä tekevää henkilöä, jonka toiminnan muotona on kevytyrittäjyys – laskutuspalvelua apuna hyödyntäen. Kevytyrittäminen puolestaan tarkoittaa turvallista, joustavaa ja riskitöntä tapaa kokeilla omaa yritysideaa ja sen kannattavuutta.

Kevytyrittäjänä toimiessa välttyy niin verotukseen, kirjanpitoon kuin viranomaisilmoituksiin liittyvältä byrokratialta, minkä ansiosta kevytyrittäjä voi keskittyä pelkästään olennaiseen – nimittäin palvelujen tarjoamiseen ja töiden suorittamiseen.

Kun toiminnan muotona on kevytyrittäjyys, laskutus suoritetusta työstä tapahtuu näppärästi ja huolettomasti kevytyrittäjyyspalvelua, kuten FREE:n kautta. Vaikka kevytyrittäjyys ei edellytäkään toiminimen perustamista, kevytyrittäjänä toimiva lasketaan kuitenkin useimmiten yrittäjäksi työttömyys- ja sosiaaliturvan osalta.

Kevytyrittäjyys on loistava keino tutustua yrittämisen maailmaan

Vaikka mielessäsi olisikin toiminimen perustaminen, mutta haluat aloittaa liikeideasi testaamisen mahdollisimman vaivattomasti ja ilman turhia riskejä, kevytyrittäjyys toimii mainiona ponnahduslautana kohti yrittäjyyttä ja toiminimen tai myöhemmin jopa osakeyhtiön perustamista.

Kevytyrittäjänä voi kuitenkin halutessaan toimia pidempäänkin, ja moni kevytyrittäjäksi ryhtyvä onkin kokenut tämän toimintamuodon niin kätevänä, riskittömänä ja vaivattomana, että haluaa jatkaa palvelujensa tarjoamista tätä toimintamuotoa käyttäen. Päätös tästä on kokonaan sinun, mikä tekee kevytyrittäjyydestä entistä joustavamman vaihtoehdon.

Yrittäjyyttä muistuttava toimintamuoto

Laskutuspalveluun perustuva kevytyrittäjyys tarkoittaa sitä, että kevytyrittäjä etsii itse omat asiakkaansa ja päättää omin neuvoin sekä tekemänsä työn ajankohdat että tarjoamiensa palvelujen hinnan. Vaikka nämä piirteet muistuttavatkin hyvin läheisesti perinteistä yrittäjyyttä, kevytyrittäjän ei kuitenkaan tarvitse hankkia omaa y-tunnusta, joka taas tulee löytyä jokaiselta toiminimen perustavalta. Kevytyrittäjänä käytät siis aina laskutuspalvelun Y-tunnusta laskuttamiseen. Toisin sanoen kevytyrittäjyyden kautta yrittämisen maailmaan pääsee tutustumaan vaivattomasti ja yksinkertaisesti, ja yksittäisten työkeikkojen laskuttaminen sujuu huoletta.

Toimeksiantosuhteeseen perustuva työn tarjoaminen

Kun suunnitelmissa tai harkinnassa on kevytyrittäminen, erityisen tärkeää on ottaa huomioon se olennainen seikka, että kevytyrittäjyyspalvelua tarjoavan yrityksen laskutuspalvelun kautta ei voi laskuttaa lainkaan työsuhteisesta työstä, vaan laskutuksessa kyseeseen voi tulla ainoastaan toimeksiantosuhteeseen perustuva työ. Mitä tämä sitten tarkoittaa? Alta voit tarkistaa, täyttääkö kevytyrittäjyyteen tähtäävä liikeideasi toimeksiantosuhteen tunnusmerkkejä, joista jokaisen ei kuitenkaan tarvitse täyttyä samanaikaisesti:

  • Työn tilaajan ja työn suorittajan välillä ei ole työsuhteeseen verrattavaa suhdetta
  • Työn tilaaja ja työn suorittaja solmivat suoritettavasta työstä toimeksiantosopimuksen joko kirjallisesti, sähköisesti tai suullisesti. Suosittelemme kuitenkin aina kirjallisen sopimuksen solmimista konfliktien välttämiseksi.
  • Ei säännönmukaista työaikaa – kevytyrittäjä itse päättää työn tekemisen tarkan ajankohdan, joskin asiakas voi määrittää sopimukseen suoritettavalle työlle takarajan, johon mennessä työn on oltava valmis
  • Laskutettavan työn tarkoituksena on ansaita elanto
  • Työn tarjoajalla voi olla samaan aikaan useampia asiakkaita
Kappale 2

Miksi alkaisin kevytyrittäjäksi?

Kevytyrittäminen kannattaa aina, kun mielessä on liikeidea tai jo sovittu työkeikka, jotka halutaan toteuttaa mahdollisimman vaivattomalla ja riskittömällä tavalla. Kevytyrittäjyys toimii erityisen hyvin sivutoimisen elannon ansaintaan – toisin sanoen freelancereille ja keikkatyöläisille.

Pähkinänkuoreen kiteytettynä kevytyrittäjyys tarkoittaa sitä, että solmit palvelujasi tilaavan tahon kanssa toimeksiantosopimuksen, teet tilatun työn, lähetät laskun ja nostat palkan. Kyseessä on siis ainutlaatuisen mutkaton tapa hankkia elanto yrittäjämäisellä tavalla.

Silkkaa ajansäästöä monessa mielessä

Kevytyrittäminen mahdollistaa näin ollen erinomaisen huolettoman yrittäjyyden muodon ilman, että joutuisit kuluttamaan kallisarvoista aikaasi paperitöiden parissa. Aikaa säästyy myös toisessakin mielessä – kevytyrittäjyys voidaan nimittäin käynnistää vain muutamassa minuutissa kevytyrittäjyyspalvelua tarjoavan yrityksen verkkosivuille rekisteröitymällä. Lisäksi saat palveluntarjoajan sivustolla selkeän raportoinnin laskutuksestasi, joten vältyt arkistoimasta laskuja mappeihin ja kaikki tärkeät tiedot laskutuksesta pysyvät tallessa yhdessä turvallisessa paikassa.

Muista pitää kirjaa kaikista kevytyrittäjän elantoon liittyvistä hankinnoista sekä niiden kuiteista. Saat vähentää näitä kuluja sekä hankintoja henkilökohtaisessa verotuksessa. Mikäli sinulla tulee toimeksiannon yhteyteen ajokilometrejä tai muita matkakustannuksia, suosittelemme pitämään ajopäiväkirjaa. Matkakustannuksia sekä ajokilometrejä voit vähentää palvelumme kautta suoraan verotuksesta kevytyrittäjänä. Kevytyrittäminen on siis kaikin puolin huomattavan nopea, rutkasti aikaa säästävä ja vaivaton keino päästä myymään tarjoamiasi palveluja niitä tilaaville tahoille – mitä ikinä liikeideasi sitten pitääkin sisällään.

Ilmainen liittyminen ja palveluun sitoutumattomuus

Kevytyrittäminen on kannattava ratkaisu myös siksi, että ajansäästön lisäksi voit päästä alkuun kevytyrittäjyydessäsi täysin ilman aloituskuluja kevytyrittäjyyttä tarjoavan yrityksen palvelua hyödyntämällä. Esimerkiksi FREE.fi-sivuston kevytyrittäjyyspalveluun rekisteröityminen ja liittyminen on täysin ilmaista niin nyt kuin jatkossakin – maksat palvelumaksun vasta silloin, kun asiakkaasi on maksanut laskun. FREE.fi-palveluun rekisteröityessäsi et sitoudu mihinkään, mikä tekee palvelun käytöstä riskitöntä.

Pelkästä palvelun piiriin kuulumisesta ei veloiteta mitään, minkä ansiosta voit turvallisin mielin ja täysin riskittömästi ryhtyä kokeilemaan liikeideaasi ja palvelujesi myymistä eri tahoille. Mikäli et yrittämisestä huolimatta onnistukaan myymään asiakkaille tarjoamiasi palveluja suunnitellussa määrin tai laisinkaan, et joudu kuitenkaan sijoittamaan senttiäkään.

Kevytyrittäjyys alaikäisenä

Kevytyrittäminen on mahdollista myös vähintään 15-vuotiaille alaikäisille. Kevytyrittäjäksi rekisteröityessään nuori saa mahdollisuuden työllistää itse itsensä. Samanaikaisesti nuori välttyy sekä työnhakuprosessilta että monimutkaisilta paperitöiltä ja pääsee kartuttamaan työkokemustaan vaivattomalla tavalla. Vähintään 15-vuotias nuori voi kevytyrittäjyyden kautta tehdä täsmälleen samoja töitä kuin palkollisenakin. Aloittaakseen nuori tarvitsee vain laskutuspalvelun, verokortin, pankkitunnukset sekä huoltajiensa suostumuksen.

Kappale 3

Kannattaako olla kevytyrittäjä?

Lyhyt ja ytimekäs vastaus kysymykseen kannattaako kevytyrittäjyys on kyllä. Kyseessä on nimittäin ainoa yrittämisen muoto, joka on täysin riskitön. Sen lisäksi, että sinulla on mahdollisuus liittyä kevytyrittäjyyspalvelun käyttäjäksi kuluitta ja odotella kaikessa rauhassa liiketoimintasi puhkeamista kukkaan, voit myös lopettaa kevytyrittäjyyden heti, jos lopettaminen tuntuu sinulle parhaimmalta ratkaisulta.

Näin ollen tuorettakin liikeideaa, freelanceriutta, työkeikkailua tai sivutoimista tulonlähdettä pääsee kokeilemaan ilman mihinkään tietyn suuruiseen liiketoimintaan päätymistä tai tiettyyn palvelujen myynnin ja lähetettävien laskujen määrään sitoutumista.

Markkinoi palveluasi asiakkaille jo rekisteröityneenä kevytyrittäjänä

Kevytyrittäjyyden aloittamisessa voi lähteä liikkeelle kahdella eri tavalla. Yksi keino käynnistää kevytyrittäminen on tiedustella ensiksi alustavasti eri tahoilta tarvetta tarjoamallesi palvelulle ilmaisten potentiaalisille palvelusi ostajille, että aikeissasi on laskuttaa tulevista palveluistasi kevytyrittäjäpalvelun kautta. Toinen keino on rekisteröityä muutamassa minuutissa kevytyrittäjäksi liikeidean keksittyäsi ja lähestyä potentiaalisia asiakkaita vasta sen tehtyäsi. Kaiken tämän lisäksi kannattaa markkinoida omaa palvelua jo olemassa oleville asiakkaille tai aivan uusille asiakkaille.

Vaikka suunnitelmanasi olisikin kokeilla liikeideasi ja kevytyrittäjyyden suhteen kepillä jäätä ja sinulla ei ole vielä asiakaskuntaa valmiina, voit rekisteröityä kevytyrittäjäksi välittömästi. Näin toimimalla pystyt välittämään potentiaalisille asiakkaille itsestäsi ja tarjoamistasi palveluista ammattimaisen kuvan, kun kerrot jo olevasi kevytyrittäjä ja laskuttavasi palvelusi kevytyrittäjyyden palvelun kautta. Asiakkaat saavat näin toiminnastasi varman ja luotettavan kuvan. Jälkimmäinen vaihtoehto on sekä ammattimainen että täysin riskitön, joten palvelujesi markkinoinnissa sen hyödyntäminen on oiva tapa lähteä liikkeelle.

Kappale 4

Kevytyrittäjyyden hyvät ja huonot puolet

Pohtiessasi sitä, onko kevytyrittäminen juuri sinulle parhaiten sopiva yrittämisen muoto, sinun kannattaa aivan ensiksi ottaa huomioon se, millä yrittäjyyteen liittyvillä näkökohdilla on itsellesi suurin painoarvo. Jokaisella yritysmuodolla on olemassa omat hyvät ja huonot puolensa, ja niin on myös kevytyrittäjyyden laita.

Näitä puolia kannattaa puntaroida saadaksesi selville, kummatko niistä painavat enemmän omassa vaakakupissasi. Alta löydät listattuna kevytyrittäjyyteen ryhtymisen hyvät ja huonot puolet – otathan huomioon myös kaikki edellä mainitut edut, joita kevytyrittäminen voi sinulle tarjota.

Kevytyrittäjyyden hyvät puolet:

  • Kevytyrittäminen voidaan aloittaa ilman suurta pääomaa ja vailla huolta taloudellisten menetysten riskistä, sillä maksat ainoastaan laskutuspalvelun käytöstä, et sen käyttämättömyydestä.
  • Vältyt kevytyrittäjyyspalvelun tarjoaman laskutuspalvelun ansiosta kirjanpidon ja verotuksen huolehtimiselta eli paperitöiltä, jotka haukkaavat helposti työajasta kokonaisen leijonanosan.
  • Kevytyrittäjyyspalvelu mahdollistaa myös sivutoimisesta työstä laskuttamisen esimerkiksi tilanteessa, jossa kevytyrittäjä on työsuhteessa ja haluaa päätoimisen työnsä ohella tarjota palveluja kevytyrittäjyyden kautta.
  • Jos kevyt yrittäjyys ei otakaan tulta alleen ja toiminta ei kehity ajan mittaan kannattavaksi, kevytyrittäjyyspalvelun käytön voi lopettaa välittömästi ilman minkäänlaisia veloitettavia kuluja.
  • Mikäli toimintasi laajenee ajan saatossa ja koet myöhemmin tarpeelliseksi perustaa yrityksen, kevytyrittäjäpalvelun välitön lopettaminen onnistuu vaivattomasti myös siinä tapauksessa. Hyvä laskutuspalvelu tarjoaa sinulle ratkaisun seuraavaan askeleen ottamiseen yrittäjän polullasi. FREE.fi:n kautta voit myös perustaatoiminimen.

Kevytyrittäjyyden huonot puolet:

  • Kevytyrittäjyyspalvelu veloittaa laskutuspalvelusta 4% + 2.5% prosenttiosuuden, joka vähennetään laskun loppusummasta.
  • Kevytyrittäminen sopii palvelujen myymiseen, mutta luvanvaraisia töitä, kuten esimerkiksi taksiliikennöintiä, ei voi kuitenkaan laskuttaa kevytyrittämispalvelun laskutuksen kautta. Kevytyrittäjyys ei myöskään sovellu tavaran tai tuotteiden myymiseen vaan ainoastaan oman osaamisen myymiseen.
  • Kevytyrittäjä saa vähentää verotuksessa liiketoiminnan kuluista vain osan, eikä voi saada yritysrahoitusta esimerkiksi laitehankintoihin.
  • Kevytyrittäjälle ei yleensä myönnetä starttirahaa, koska sen hakemiseen vaaditaan y-tunnus. Kevytyrittäjyys ei sovellu pääomatulon laskuttamiseen vaan ainoastaan ansiotulon laskuttamiseen. Starttirahan hakeminen on kuitenkin mahdollista myöhemmin, jos kevytyrittäjä päättääkin perustaa yrityksen.

Syvennä tietoasi kevytyrittäjyydestä

FREE.fi Whatsapp