Yrityksille kevytyrittäjä on monipuolinen työn tekijä

Kevytyrittäjyys on työskentelyn ja yrittämisen muoto, jonka suosio kasvaa vuosi vuodelta. Kevytyrittäjän tai toiminimiyrittäjän työllistäminen työn tekijänä ei vaadi työsuhteen muodostamista. Itsensätyöllistäjä työn tekijänä on monipuolinen ratkaisu ja siksi erinomainen vaihtoehto jokaiselle yritykselle, joka tarvitsee uutta työvoimaa. Keikkatyöläisen palkkaus – olipa kyseessä sitten kevytyrittäjä tai freelancer – ei sido työn tilaajaa perinteisen työsuhteen tavoin.

Jobexio
Potkuri
Proppu
Biketaxi
JOMA
Foodora
Barona
MAJ
TIER
Jobexio
Potkuri
Proppu
Biketaxi
JOMA
Foodora
Barona
MAJ
TIER
Työllistä kevyt- tai toiminimiyrittäjä

Toimeksiantajalle

Lisääntyvä työmäärä ja sen seurauksena ehtyvät työntekijäresurssit ovat haaste monelle yrittäjälle. Kaikissa tilanteissa vakituisten työntekijöiden palkkaaminen ei kuitenkaan tunnu järkevältä ratkaisulta, etenkin jos työvoiman tarve on satunnaista tai apukäsien tarpeen määrää on vaikea ennakoida etukäteen.

Mikäli uuden työvoiman työllistäminen on tarpeen, mutta perinteinen rekrytointi tuntuu riskiltä, voit ratkaista työvoiman tarpeen toimimalla toimeksiantajana ja työllistämällä kevytyrittäjän tai toiminimiyrittäjän toimeksiantosuhteeseen, jolloin vältyt sekä ylimääräisiltä kuluilta että työläältä rekrytointiprosessilta.

Helppoa Säästä aikaa taloudenhallinnassa
Joustavaa Työllistä tarpeidesi mukaan
Modernia Paranna yrityksesi kilpailukykyä
Tarjoa mahdollisuuksia töitä tekeville

Kevytyrittäjän toimeksianto
on moderni ja monipuolinen ratkaisu

Toimeksiantosuhde ja toimeksiantosopimus

Toimeksiantajana työllistät kevytyrittäjän vaivattomasti laatimalla ja allekirjoittamalla yhdessä itsensätyöllistäjän kanssa toimeksiantosopimuksen, minkä jälkeen välillenne muodostuu toimeksiantosuhde.

Toimeksiantosopimuksessa on hyvä määritellä kumpi sopimuksen osapuolista tarjoaa tarvittavat välineet ja työskentelytilat – toimeksiantaja vai työn suorittaja. Kun toimeksiantosuhde on muodostettu, molemmat osapuolet ovat sidottuja laadittuun toimeksiantosopimukseen ja sen sisältämiin asiakohtiin.

› Lataa toimeksiantosopimusmalli

Toimeksiantosuhde ja toimeksiantosopimus
Kustannustehokkuutta Freelancerin työllistämisellä

Kustannustehokkuutta Freelancerin työllistämisellä

Freelancerin työllistäminen on kustannustehokas tapa rekrytoida lisää työvoimaa ja kasvattaa toimeksiantajana toimivan yrityksen tulosta. Työllistämällä itsensätyöllistäjän ei yrityksen tarvi maksaa työhön liittyviä sivukuluja ja työnantajan vastuut siirtyvät toimeksiantosuhteessa tällöin myös toimeksisaajalle.

Toimeksiantajana toimiessasi sovit työn sisällöstä ja työstä maksettavasta palkkiosta yhdessä valitsemasi freelancerin kanssa, minkä jälkeen hän laskuttaa yritystäsi tekemästään työstä FREE:n kautta.

Toimeksiantajat puhuvat puolestaan

Kokemuksia FREE.fi:n
palveluista

Joma
5/5
"Superpesis-seura Joensuun Maila työllistää tulevana kesänä kotiotteluidensa henkilökunnan perinteisen työsuhteen sijaan kevytyrittäjinä. JoMan ja FREE.fi:n yhteistyössä laskutus ja siten palkanmaksu hoituu helposti ja nopeasti ryhmälaskutuksella, mikä helpottaa sekä Joensuun Mailan että kevytyrittäjien arkea. Yhteistyön ansiosta JoMa pystyy maksamaan henkilökunnalleen suurempaa tuntikorvausta."
Matti Lindholm, Toimitusjohtaja
Super-Joma Oy

Lue täältä, kuinka Superpesis-seura Joensuun Maila työllistää kevytyrittäjiä ottelutapahtumiin.
Proppu
5/5
"ProppUn ja FREE.fi välisessä yhteistyössä FREE.fi mahdollisti sen, että voimme aidosti tarjota rakennusalan kevytyrittäjille kaikki ne palvelut, joita he tarvitsevat voidakseen harjoittaa liiketoimintaa. Meille tärkeintä yhteistyössä on se, että voimme madaltaa yrittämisen kynnystä alalla, olla varmoja siitä että rakennus- ja remontointitöitä tekevillä käyttäjillämme on tapaturma- ja vastuuvakuutukset kunnossa ja poistaa hallinnollisen työn taakan. Saimme myös apua testikäyttäjien etsinnässä, joka auttoi meitä saamaan toimintaamme käyntiin!"
Noora Kuisma, CCO & Co-Founder
ProppU
Biketaxi
5/5
"Kesällä 2023 Biketaxi tarjoaa jokaiselle kesätöihin tulevalle henkilölle vapauden valita, että haluavatko nämä työllistyä perinteisessä työsuhteessa vai FREE.fi kevytyrittäjinä. FREE.fi kevytyrittäjyyden ansiosta Biketaxin kuskit pystyvät työskentelemään vapaammin ja joustavammin ja näin tienaamaan enemmän mitä perinteisessä työsuhteessa. Biketaxin yrittäjät haluavat tarjota jokaiselle kuskille mahdollisuuden tutustua yrittäjämäiseen työskentelyyn."
Miika Keihänen, Yrittäjä
Bike Taxi Oy
Lataa toimeksiantosopimusmalli

Lataa toimeksiantosopimusmalli

Olemme vastuullisen työn puolestapuhujia ja autamme sinua luomaan hyvän toimeksiantosopimuksen, jotta voit huoletta työllistää freelancereita sekä muita itsensätyöllistäjiä. Täytä tiedot alla ja saat ladattua mallin käyttöösi ilmaiseksi.

Megatrendi maailmalla

Miksi työllistää kevytyrittäjä?

Miksi työllistää kevytyrittäjä?

Yrityksessä, jossa ei ole vielä käytetty kevytyrittäjiä, saatetaan pohtia sitä, miksi työllistää kevytyrittäjä. Kevytyrittäjä työn tekijänä verrattuna työsuhteessa olevaan työntekijään tuo mukanaan monia etuja, kuten sen, että toimeksiantajana toimiva yritys välttyy työnantajalle kuuluvilta velvoitteilta. Toimeksiantajana toimiva yritys ei ole kevytyrittäjän työnantaja vaan toimeksiantaja.

Tämä tekee työn suorittajan palkkaamisesta palkkaavalle yritykselle samanaikaisesti sekä riskittömämpää että hallinnollisesti kevyempää.

Säästä aikaa Itsensätyöllistäjän byrokratiasta vastaa FREE.fi
100+ FREE.fi:n yhteistyökumppaneita
Ei verokortteja Hallinnollisesti kevyt vaihtoehto työllistämiseen

Usein kysytyt kysymykset
työllistämisestä

 • image/svg+xml image/svg+xml
  Miten kevytyrittäjän palvelun ostaminen eroaa työntekijän palkkaamisesta?

  Toimeksiantajan ja itsensä työllistäjän välille toimeksiantosopimuksen kautta muodostuvaa toimeksiantosuhdetta ei voida katsoa työsuhteeksi. Näin ollen ostaessaan palvelun freelancerilta toimeksiantaja välttyy työnantajan vastuulla olevilta sivukuluilta, jotka olisi hoidettava, jos kyseessä olisi perinteinen työsuhteeseen palkkaaminen. Kevytyrittäjän työllistäminen työn tekijänä voidaan siis katsoa sekä kustannustehokkaaksi että riskittömäksi tavaksi hankkia lisätyövoimaa yritykseen.

  Kevytyrittäjän kanssa solmittava toimeksiantosuhde ei tee kevytyrittäjästä samassa suhteessa velvollista toimeksiantajaa kohtaan kuin palkansaaja. Tämä merkitsee sitä, että toimeksiantaja ei esimerkiksi voi velvoittaa kevytyrittäjää työskentelemään ainoastaan omalle yritykselleen eikä pysty päättämään heidän vapaapäiviensä ajankohdista.

 • image/svg+xml image/svg+xml
  Miten freelancerin toimeksiannon laskutus tapahtuu?

  Kevytyrittäjä laskuttaa tekemästään työstä kevytyrittäjien laskutuspalvelua tarjoavan yrityksen, kuten FREE.fi:n kautta. Kevytyrittäjältä palveluja ostavan ja hänen toimeksiantajanaan toimivan yrityksen näkökulmasta katsottuna tällä ei kuitenkaan ole merkitystä, sillä palvelun ostaminen kevytyrittäjältä katsotaan lakiteknisesti samaksi kuin niiden ostaminen yritykseltä tai toiminimiyrittäjältä.

Etkö löytänyt vastausta kysymykseesi? Ota yhteyttä myyntitiimiimme

Löydä yrityksesi tarpeisiin sopiva työn tekijä

Työllistä tekijä kustannustehokkaasti, ilman työsuhteeseen sitoutumista. Suomen nopeimmin kasvavasta FREE.fi-laskutuspalvelusta löydät kevytyrittäjiä, joiden työllistäminen sujuu helposti, nopeasti ja vaivattomasti. Olipa yritykselläsi sitten tarve keikka- tai kausityöläiselle tai suunnitelmissa mahdollisesti pidempiaikainen toimeksiantosuhde, FREE.fi-kevytyrittäjän toimeksiantajana toimiminen on joustava ja monipuolinen ratkaisu. Me hoidamme kevytyrittäjän puolesta sekä palkanmaksuun, veroihin että vakuutuksiin liittyvän byrokratian. Näin sinä toimeksiantajana voit vakuuttua siitä, että kevytyrittäjän kaikki lakisääteiset velvoitteet tulevat hoidetuksi asianmukaisesti.

Jätä yhteydenottopyyntö meille ja otamme sinuun yhteyttä!

"*" näyttää pakolliset kentät

Löydä yrityksesi tarpeisiin sopiva kevytyrittäjä
FREE.fi Whatsapp