Yrityspäättäjä – tarjoa vapautta!

Haluatko yrityksellesi modernin työllistäjän maineen, kaikkien velvoitteiden hoidon vain yhdellä laskulla, sekä isompia tuloja tekijöillesi? FREE.fi -kevytyrittäjyyden avulla saavutat merkittävää kilpailuetua sekä luot yksinkertaisen ja helpon ratkaisun yrityksesi työllistämisen haasteisiin.

Kauttamme laskutettu
270 milj. €

Käyttäjämäärä
31 000

Laskutettuja yrityksiä
6300

Mitä Miksi FREE.fi? -kevytyrittäjyys tarjoaa yrityksille?

Työllistä helpommin

FREE.fi -kevytyrittäjän työllistäminen on helppoa ja kevyttä. Kevytyrittäjät työllistetään aina toimeksiantosuhteeseen yritysten tarpeiden mukaisesti esimerkiksi keikka- ja kausityöhön tai pidempiaikaiseen toimeksiantosuhteeseen. FREE.fi hoitaa kevytyrittäjän puolesta palkanmaksuun, veroihin sekä vakuutuksiin liittyvän byrokratian. Näin työllistäjä voi varmistua, että kaikki lakisääteiset velvoitteet tulevat asianmukaisesti hoidetuksi.

Ota yhteyttä

Tehokas malli

Työllistämällä FREE.fi -kevytyrittäjiä yritys saa työlle tekijän ilman raskaita palkkahallinnon kuluja kuten rekisterin ylläpitämistä ja  palkanlaskentaa. Yrityksen tästä saamia säästöjä hallinnollisista töistä voidaan jakaa itsensätyöllistäjille suuremman korvauksen muodossa. Suuremman korvauksen ansiosta tekijät saavat suuremmat nettoansiot ja parempi hintataso nostaa yrityksen kilpailukykyä. Ota meihin yhteyttä niin lasketaan yhdessä teille tehokkain ja sopivin työllistämismalli!

Ota yhteyttä

Säästämme aikaasi

FREE.fi tarjoaa yrityksille automaatioratkaisuja, joiden avulla FREE.fi helpottaa merkittävästi yritysten palkka- ja taloushallintoon liittyviä prosesseja, sekä säästää aikaa niin yrityksen edustajilta kuin myös kevytyrittäjiltä.

Ota yhteyttä

Moderni työn tarjoaja?

Tiesitkö, että nykyaikainen työllistäjä tarjoaa töitä tekeville henkilöille useamman kuin yhden tavan tehdä töitä? Nykyaikaiseen työn tarjoamiseen samoin kuin työntekoon liittyy odotuksia siitä, miten työtä tehdään. Tämän takia modernit työllistäjät tarjoavatkin tekijöilleen vapauden valita työntekemisen mallin perinteisen työsuhteen ja toimeksiantosuhteen väliltä.

Ota yhteyttä

Vastuullisuus ja vakuutusturva

FREE.fi -palvelumaksuihin sisältyy tapaturma-, sekä vastuu- ja oikeusturvavakuutukset, joiden avulla varmistamme että FREE.fi -kevytyrittäjänä työllistyminen sekä kevytyrittäjän palkkaaminen on turvallista. Haluamme myös toiminnallamme varmistaa, että jokaisella kevytyrittäjällämme on tarpeeksi tietoa kevytyrittäjänä työskentelystä.

Ota yhteyttä

Mille aloille kevytyrittäjyys soveltuu?

Sopii:

 • Rakennusala
 • Kuljetusala
 • Siivous- ja kunnossapito
 • Luovat alat
 • Tapahtuma- ja viihdeala
 • IT ja teknologia
 • Konsultointi
 • Myynti- ja markkinointi

Sopii osittain:

 • Taksialat
 • Hoiva-ala
 • Sähkömiehet

Ei sovi:

 • Kiinteistönvälitys
 • Vartiointiala

Jos alasi ei ole mainuttu yllä, ota meihin yhteyttä.

Kumppaneiden kertomaa

Superpesis-seura Joensuun Maila työllistää tulevana kesänä kotiotteluidensa henkilökunnan perinteisen työsuhteen sijaan kevytyrittäjinä. JoMan ja FREE.fi:n yhteistyössä laskutus ja siten palkanmaksu hoituu helposti ja nopeasti ryhmälaskutuksella, mikä helpottaa sekä Joensuun Mailan että kevytyrittäjien arkea. Yhteistyön ansiosta JoMa pystyy maksamaan henkilökunnalleen suurempaa tuntikorvausta

Matti Lindholm

Toimitusjohtaja, Super-Joma Oy

Kesällä 2023 Biketaxi tarjoaa jokaiselle kesätöihin tulevalle henkilölle vapauden valita, että haluavatko nämä työllistyä perinteisessä työsuhteessa vai FREE.fi kevytyrittäjinä. FREE.fi kevytyrittäjyyden ansiosta Biketaxin kuskit pystyvät työskentelemään vapaammin ja joustavammin ja näin tienaamaan enemmän mitä perinteisessä työsuhteessa. Biketaxin yrittäjät haluavat tarjota jokaiselle kuskille mahdollisuuden tutustua yrittäjämäiseen työskentelyyn.

Miika Keihänen

Yrittäjä, Bike Taxi Oy

ProppUn ja FREE.fi välisessä yhteistyössä FREE.fi mahdollisti sen, että voimme aidosti tarjota rakennusalan kevytyrittäjille kaikki ne palvelut, joita he tarvitsevat voidakseen harjoittaa liiketoimintaa. Meille tärkeintä yhteistyössä on se, että voimme madaltaa yrittämisen kynnystä alalla, olla varmoja siitä että rakennus- ja remontointitöitä tekevillä käyttäjillämme on tapaturma- ja vastuuvakuutukset kunnossa ja poistaa hallinnollisen työn taakan. Saimme myös apua testikäyttäjien etsinnässä, joka auttoi meitä saamaan toimintaamme käyntiin!
Noora Kuisma

CCO & Co-Founder, ProppU

Usein kysyttyä

 • image/svg+xml image/svg+xml
  Mitä on FREE.fi -kevytyrittäjyys?

  Kevytyrittäjyys on työnteon muoto, jossa työtä tekevät henkilöt laskuttavat yritystä tai henkilöasiakasta FREE.fi:n tarjoaman laskutusalustan kautta. Alustan kautta laskutetaan omasta työpanoksesta, normaalin työsuhteen sijaan. FREE.fi -kevytyrittäjät toimivat toimeksiantosuhteessa ja työnteosta sovitaan työsopimusta kevyemmällä toimeksiantosopimuksella.

 • image/svg+xml image/svg+xml
  Mitä eroa on toimeksiantosuhteella ja työsuhteella?

  Kevytyrittäjät toimivat työsuhteen sijaan toimeksiantosuhteessa, jossa yritys tai yksityishenkilö toimii heidän toimeksiantajanaan. FREE.fi -kevytyrittäjät eivät siis ole kenenkään työntekijöitä – eivätkä yritykset heidän työnantajia. Toimeksiantosuhteessa toimivat FREE.fi -kevytyrittäjät toimivat yrittäjämäisesti nauttien yrittäjyyden hyödyistä, kuten joustavuudesta, vapaudesta sekä suuremmista ansioista.

 • image/svg+xml image/svg+xml
  Minkälaiset yritykset käyttävät kevytyrittäjyyttä?

  Kevytyrittäjyyttä suositaan erityisesti aloilla, joissa on paljon kausivaihteluja tai joissa työn tekeminen on projektiluontoista. Erityisen suosittua FREE.fi -kevytyrittäjyys on esimerkiksi logistiikka-, rakennus-, ICT-, myynti- ja tapahtuma-alalla toimivissa yrityksissä. Nykyisin myös useat asiantuntijatyötä tekevät suosivat kevytyrittäjyyttä ja itsensätyöllistämistä.

 • image/svg+xml image/svg+xml
  Miten yritykseni voi hyödyntää FREE.fi -kevytyrittäjyyttä?

  Työllistämällä kevytyrittäjiä yrityksesi saa työlleen tekijän helposti, kevyesti ja ilman raskaita rekrytointikustannuksia. FREE.fi pystyy tarjoamaan yrityksille keskitetyt laskutusautomaatiot, jotka helpottavat työllistävän yrittäjän arkea. Ota meihin yhteyttä niin lasketaan yhdessä teille tehokkain työllistämismalli!

 • image/svg+xml image/svg+xml
  Miksi kevytyrittäjyys parantaa yrityksen kilpailukykyä?

  Työllistämällä ja suosimalla kevytyrittäjiä yritys saa työlleen tekijän helposti, kevyesti ja ilman raskaita lisäkustannuksia – omien tarpeiden mukaisesti. Työllistämällä useita itsensätyöllistäjiä, yrityksen saamat säästöt vuositasolla ovat merkittäviä. Näitä säästöjä voidaan jakaa kilpailukykyisemmän palkan muodossa tai investoida takaisin yritykseen. Ota meihin yhteyttä niin lasketaan yhdessä teille kustannustehokkain työllistämismalli!

 • image/svg+xml image/svg+xml
  Minkälaista korvausta kevytyrittäjille maksetaan

  Korvauksen sopiminen kevytyrittäjän kanssa perustuu vapaaseen sopimiseen toimeksiantajan ja kevytyrittäjän välillä. On kuitenkin huomioitavaa, että toisin kuin työsuhteessa, kevytyrittäjä on itse vastuussa omasta sosiaaliturvastaan, aivan kuten muutkin yrittäjät.

 • image/svg+xml image/svg+xml
  Kevytyrittäjän sosiaaliturva

  Kevytyrittäjät ovat itse vastuussa sosiaaliturvastaan, aivan kuten muutkin yrittäjät. YEL-vakuutus on pakollinen, jos 12 kuukauden laskutettavat tulot ovat yli 8575,45 euroa (alv 0%) (v. 2023). Yrittäjät voivat itse määrittää YEL-tasonsa.

 • image/svg+xml image/svg+xml
  Kuka vakuuttaa kevytyrittäjät?

  FREE.fi -kevytyrittäjät ovat vakuutettuja tapaturma- sekä vastuu- ja oikeusturvavakuutuksilla. Tapaturmatilanteessa hoitoon pääsee helposti ja nopeasti Fennia Hoitajan kautta. Vastuuvakuutuksemme kattaa vahingot jopa 1 000 000 euroon asti.

Haluatko kuulla lisää? – jätä yhteydenottopyyntö!

"*" näyttää pakolliset kentät

AVAA TILI

Kokeilemalla asiat selviää. Rekisteröityminen kevytyrittäjyyspalveluumme on ilmaista eikä se sido sinua mihinkään.

BaronaFenniaVarmaLuotettava kumppaniBravedo
FREE.fi Whatsapp