rityksille kevytyrittäjä on monipuolinen työn tekijä
Katso video

Yrityksille kevytyrittäjä on monipuolinen työn tekijä

Kevytyrittäjyys on työskentelyn ja yrittämisen muoto, jonka suosio kasvaa vuosi vuodelta. Kevytyrittäjän tai toiminimiyrittäjän työllistäminen työn tekijänä ei vaadi työsuhteen muodostamista. Itsensätyöllistäjä työn tekijänä on monipuolinen ratkaisu ja siksi erinomainen vaihtoehto jokaiselle yritykselle, joka tarvitsee uutta työvoimaa. Keikkatyöläisen palkkaus – olipa kyseessä sitten kevytyrittäjä tai freelancer – ei sido työn tilaajaa perinteisen työsuhteen tavoin.

Jobexio
Potkuri Investments
ProppU
Biketaxi
Joma
Foodora
Barona
MAJ
TIER
Jobexio
Potkuri Investments
ProppU
Biketaxi
Joma
Foodora
Barona
MAJ
TIER
Työllistä kevyt- tai toiminimiyrittäjä

Toimeksiantajalle

Lisääntyvä työmäärä ja sen seurauksena ehtyvät työntekijäresurssit ovat haaste monelle yrittäjälle. Kaikissa tilanteissa vakituisten työntekijöiden palkkaaminen ei kuitenkaan tunnu järkevältä ratkaisulta, etenkin jos työvoiman tarve on satunnaista tai apukäsien tarpeen määrää on vaikea ennakoida etukäteen.

Mikäli uuden työvoiman työllistäminen on tarpeen, mutta perinteinen rekrytointi tuntuu riskiltä, voit ratkaista työvoiman tarpeen toimimalla toimeksiantajana ja työllistämällä kevytyrittäjän tai toiminimiyrittäjän toimeksiantosuhteeseen, jolloin vältyt sekä ylimääräisiltä kuluilta että työläältä rekrytointiprosessilta. Mikäli kiinnostuist ja työllistät monia kevytyrittäjiä suosittelemme sinua tutustumaan koontilasku palveluumme linkin alta.

Helppoa

Säästä aikaa taloudenhallinnassa

Joustavaa

Työllistä tarpeidesi mukaan

Modernia

Paranna yrityksesi kilpailukykyä

Tarjoa mahdollisuuksia töitä tekeville

Kevytyrittäjän toimeksianto
on moderni ja monipuolinen ratkaisu

Toimeksiantosuhde ja toimeksiantosopimus
Kustannustehokkuutta Freelancerin työllistämisellä
Toimeksiantajat puhuvat puolestaan

Kokemuksia FREE.fi:n palveluista

Lataa toimeksiantosopimusmalli

Lataa toimeksiantosopimusmalli

Olemme vastuullisen työn puolestapuhujia ja autamme sinua luomaan hyvän toimeksiantosopimuksen, jotta voit huoletta työllistää freelancereita sekä muita itsensätyöllistäjiä. Täytä tiedot alla ja saat ladattua mallin käyttöösi ilmaiseksi.

Megatrendi maailmalla

Miksi työllistää
kevytyrittäjä?

Miksi työllistää kevytyrittäjä?

Yrityksessä, jossa ei ole vielä käytetty kevytyrittäjiä, saatetaan pohtia sitä, miksi työllistää kevytyrittäjä. Kevytyrittäjä työn tekijänä verrattuna työsuhteessa olevaan työntekijään tuo mukanaan monia etuja, kuten sen, että toimeksiantajana toimiva yritys välttyy työnantajalle kuuluvilta velvoitteilta. Toimeksiantajana toimiva yritys ei ole kevytyrittäjän työnantaja vaan toimeksiantaja.

Tämä tekee työn suorittajan palkkaamisesta palkkaavalle yritykselle samanaikaisesti sekä riskittömämpää että hallinnollisesti kevyempää.

Säästä aikaa

Itsensätyöllistäjän byrokratiasta vastaa FREE.fi

100+

FREE.fi:n yhteistyökumppaneita

Ei verokortteja

Hallinnollisesti kevyt vaihtoehto työllistämiseen

Usein kysytyt kysymykset työllistämisestä

Yrityksille

 • image/svg+xml image/svg+xml
  Miten kevytyrittäjän palvelun ostaminen eroaa työntekijän palkkaamisesta?

  Toimeksiantajan ja itsensä työllistäjän välille toimeksiantosopimuksen kautta muodostuvaa toimeksiantosuhdetta ei voida katsoa työsuhteeksi. Näin ollen ostaessaan palvelun freelancerilta toimeksiantaja välttyy työnantajan vastuulla olevilta sivukuluilta, jotka olisi hoidettava, jos kyseessä olisi perinteinen työsuhteeseen palkkaaminen. Kevytyrittäjän työllistäminen työn tekijänä voidaan siis katsoa sekä kustannustehokkaaksi että riskittömäksi tavaksi hankkia lisätyövoimaa yritykseen.

  Kevytyrittäjän kanssa solmittava toimeksiantosuhde ei tee kevytyrittäjästä samassa suhteessa velvollista toimeksiantajaa kohtaan kuin palkansaaja. Tämä merkitsee sitä, että toimeksiantaja ei esimerkiksi voi velvoittaa kevytyrittäjää työskentelemään ainoastaan omalle yritykselleen eikä pysty päättämään heidän vapaapäiviensä ajankohdista.

 • image/svg+xml image/svg+xml
  Miten freelancerin toimeksiannon laskutus tapahtuu?

  Kevytyrittäjä laskuttaa tekemästään työstä kevytyrittäjien laskutuspalvelua tarjoavan yrityksen, kuten FREE.fi:n kautta. Kevytyrittäjältä palveluja ostavan ja hänen toimeksiantajanaan toimivan yrityksen näkökulmasta katsottuna tällä ei kuitenkaan ole merkitystä, sillä palvelun ostaminen kevytyrittäjältä katsotaan lakiteknisesti samaksi kuin niiden ostaminen yritykseltä tai toiminimiyrittäjältä.

Etkö löytänyt vastausta kysymykseesi? Ota yhteyttä myyntitiimiimme

Löydä yrityksesi tarpeisiin sopiva työn tekijä

Työllistä tekijä kustannustehokkaasti, ilman työsuhteeseen sitoutumista. Suomen nopeimmin kasvavasta FREE.fi-laskutuspalvelusta löydät kevytyrittäjiä, joiden työllistäminen sujuu helposti, nopeasti ja vaivattomasti. Olipa yritykselläsi sitten tarve keikka- tai kausityöläiselle tai suunnitelmissa mahdollisesti pidempiaikainen toimeksiantosuhde, FREE.fi-kevytyrittäjän toimeksiantajana toimiminen on joustava ja monipuolinen ratkaisu. Me hoidamme kevytyrittäjän puolesta sekä palkanmaksuun, veroihin että vakuutuksiin liittyvän byrokratian. Näin sinä toimeksiantajana voit vakuuttua siitä, että kevytyrittäjän kaikki lakisääteiset velvoitteet tulevat hoidetuksi asianmukaisesti.

Jätä yhteydenottopyyntö meille ja otamme sinuun yhteyttä!

"*" näyttää pakolliset kentät

Löydä yrityksesi tarpeisiin sopiva kevytyrittäjä
FREE.fi Whatsapp