Tapahtuma ala & kevytyrittäjyys

Lukuaika: n. 3 minuuttia
Yrittäjyyskoulu  »  Kevytyrittäjille   »   Tapahtuma ala & kevytyrittäjyys

Tapahtuma-ala on keskeinen osa Suomen taloutta, tarjoten merkittäviä työllistymismahdollisuuksia. Tämän monipuolinen & dynaaminen ala työllistää lähes 200 000 ihmistä. Tapahtuma-alan työpaikat tarjoavat laajan kirjon mahdollisuuksia erilaisissa tapahtumissa, kuten festivaaleissa, konserteissa, urheilutapahtumissa ja messuissa. Kevytyrittäjänä voit valita milloin ja miten haluat työllistyä, vapaasti. Sinulla on käytännössä mahdollisuus tienata enemmän rahaa kun koskaan ennen. Lue alta lisää miten!

Tapahtuma-ala Suomessa

Vuonna 2019 Suomen tapahtuma-alalla toimi noin 8300–9100 yritystä, jotka loivat arvonlisää 800–1 200 miljoonaa euroa. Ala tuotti 1,2 % Suomen bruttokansantuotteesta (BKT) ja työllisti merkittävän määrän ihmisiä, mikä korostaa sen taloudellista merkitystä​​​ (Tapahtumateollisuus ry)​. Vaikka COVID-19-pandemia aiheutti suuria haasteita ja tulonmenetyksiä monille alan yrityksille, tapahtuma-ala on osoittanut elpymiskykyään ja toipunut osittain.

Tapahtuma alan työpaikat: Monipuoliset mahdollisuudet

Tapahtuma alan työpaikat kattavat laajan kirjon tehtäviä ja rooleja, jotka sopivat erilaisille osaamisalueille ja mielenkiinnon kohteille. Tärkeitä rooleja alalla ovat muun muassa:

 • Tapahtumakoordinaattorit: Vastaavat tapahtumien suunnittelusta ja toteutuksesta.
 • Tuotantopäälliköt: Valvovat tapahtumien teknisiä ja logistisia osia.
 • Markkinointi- ja viestintäasiantuntijat: Promotoivat tapahtumia ja hoitavat julkisia suhteita.
 • Freelance-tapahtumatyöntekijät: Tarjoavat joustavaa tukea erilaisissa tapahtumissa, alkaen pystytyksestä aina purkuun asti.

Tapahtuma-alan Palkat

Tapahtuma-alan palkat vaihtelevat roolin, kokemuksen ja sijainnin mukaan. Esimerkiksi tapahtumatuottajien mediaanipalkka on noin 3 500 euroa kuukaudessa, ja palkat sijoittuvat yleensä välille 2 675–4 000 euroa​ (Oikotie Työpaikat)​. Tapahtumakoordinaattorien mediaanipalkka on noin 3 143 euroa kuukaudessa. Yksityisellä sektorilla palkat ovat hieman korkeampia kuin kuntasektorilla.

Kevytyrittäjänä sinun kannattaa muistaa, että vastaat itse työllistymisen yhteydessä koituvista sivukuluista. Sinun kannattaa näin ollen laskuttaa isompia summia kun yllämainitut summat, jotta pystyt kattamaan kaikki sivukulut. Ole yhteydessä asiakaspalveluumme, mikäli haluat opastusta oman työsi hinnoittelussa!

Kevytyrittäjyys tapahtuma-alalla

Yksi tehokkaimmista tavoista navigoida tapahtuma-alan dynaamisessa ympäristössä on toimia kevytyrittäjänä. Tämä malli on erityisen hyödyllinen sekä yksilöille että yrityksille monesta syystä:

Sinun hyötysi kevytyrittäjänä

 1. Vapaus: Kevytyrittäjinä toimivat henkilöt voivat ottaa vastaan erilaisia keikkoja ja projekteja oman aikataulunsa mukaan. Tämä on erityisen hyödyllistä tapahtuma-alalla, jossa työ voi olla sesonkiluonteista ja projektipohjaista.
 2. Ei yrityksen perustamiskustannuksia: Kevytyrittäjyys ei vaadi yrityksen perustamiskuluja, mikä tekee aloittamisesta helpompaa ja nopeampaa.
 3. Vähemmän hallinnollista työtä: Kevytyrittäjät voivat ulkoistaa laskutuksen ja kirjanpidon laskutuspalveluille, jolloin he voivat keskittyä itse työhön.
 4. Ei enää verokortteja työllistävälle taholle: Ainoa asia mitä teet on, että kirjaudut palveluumme ja lähetät laskun asiakkaallesi.

Edut Yrityksille

 1. Joustava työvoima: Kevytyrittäjät tarjoavat joustavan ratkaisun työvoiman tarpeeseen. Yritykset voivat palkata kevytyrittäjiä tarpeen mukaan ilman pitkäaikaisia sitoumuksia.
 2. Kustannustehokkuus: Kevytyrittäjien työllistäminen voi olla kustannustehokkaampaa kuin vakituisten työntekijöiden palkkaaminen, erityisesti lyhytaikaisiin projekteihin.
 3. Helppo Rekrytointi: Keikkapaikka tarjoaa helpon ja nopean tavan löytää osaavaa työvoimaa tapahtuma-alalle.
 4. Ei enää verokortteja: Kevytyrittäjä lähettää sinulle laskun maksettavaksi eikä verokortin palkkaa varten. Säästä näin ollen suunnattomasti aikaa taloushallinnossa!

Kevytyrittäjyys tapahtuma-alalla: Käytännön esimerkkejä

FREE.fi, joka on yksi tunnetuimmista kevytyrittäjäpalveluista Suomessa. FREE.fi tarjoaa alustan laskutukseen, mikä tekee tapahtuma-alalla toimimisesta helpompaa ja sujuvampaa. Tämä palvelu on erityisen hyödyllinen freelance-keikkatyöläisille, jotka haluavat keskittyä ydintehtäviinsä ilman ylimääräistä hallinnollista taakkaa.

Tapahtuma-alan tulevaisuus

Suomen tapahtuma-ala on monipuolinen ja taloudellisesti merkittävä sektori, joka tarjoaa runsaasti työllistymismahdollisuuksia. Ala on myös keskeinen osa maan kulttuurielämää, tarjoten unohtumattomia kokemuksia ja elämyksiä sekä paikallisille että kansainvälisille vierailijoille.

Kevytyrittäjyys tarjoaa joustavan ja kustannustehokkaan ratkaisun sekä yksilöille että yrityksille navigoida tapahtuma-alan vaatimuksissa. Se mahdollistaa yksilöiden keskittymisen omiin vahvuuksiinsa ja intohimoihinsa, samalla kun yritykset voivat hyödyntää joustavaa ja osaavaa työvoimaa.

Yhteenveto

Kevytyrittäjyys on paras tapa toimia Suomen tapahtuma-alalla, tarjoten joustavuutta, kustannustehokkuutta ja vähäisempää hallinnollista työtä. Tämä malli on hyödyllinen sekä yksilöille että yrityksille, ja se mahdollistaa menestyksekkään toiminnan tapahtumarikkaassa ja dynaamisessa ympäristössä. Olitpa sitten tapahtumakoordinaattori, tuotantopäällikkö, artisti tai freelance-tekijä, kevytyrittäjyys tarjoaa sinulle parhaat mahdollisuudet menestyä tapahtuma-alalla.

FREE.fi Whatsapp