Kevytyrittäjä rakennusalalla

Rakennusalalla kevytyrittäjyys on monelle helpoin ja nopein tapa laskuttaa tehdystä työstä ilman kiinteitä maksuja. Rekisteröityminen ja laskun tekeminen on aina ilmaista ja vie vain minuutin.

Aloita itsesi työllistäminen FREE.fi kevytyrittäjänä jo tänään!

Antti LJ Pääkkönen
"Asiakaspalvelusta voi kysyä mitä vain ja vastaus tulee nopeasti."
Antti LJ Pääkkönen
Weizel
"Valitsin FREE.fi:n pinkin värin vuoksi. Minulla kävi tuuri valintani kanssa."
Weizel
Tuukka Turtia
"Valitsin FREE.fi:n, koska yrityksen toiminta on ammattitaitoista, osaavaa ja sujuvaa."
Tuukka Turtia
Valery Ashu
"Nyt kun olen FREE.fi:n asiakas, ei ole väliä mikä on taustani."
Valery Ashu
Antti LJ Pääkkönen
"Asiakaspalvelusta voi kysyä mitä vain ja vastaus tulee nopeasti."
Antti LJ Pääkkönen
Weizel
"Valitsin FREE.fi:n pinkin värin vuoksi. Minulla kävi tuuri valintani kanssa."
Weizel
Tuukka Turtia
"Valitsin FREE.fi:n, koska yrityksen toiminta on ammattitaitoista, osaavaa ja sujuvaa."
Tuukka Turtia
Valery Ashu
"Nyt kun olen FREE.fi:n asiakas, ei ole väliä mikä on taustani."
Valery Ashu
PARAS TAPA TIENATA

Kevytyrittäjyys on paras tapa tienata rakennusalalla

Kevytyrittäjyys on paras tapa tienata rakennusalalla
0€ Rekisteröityminen & laskuttaminen
4% + 2.5% Palvelumaksu + FREE.fi turva

Palvelumaksu sekä FREE.fi turva kattaa tapaturma- sekä vastuuvakuutuksen työkeikan ajaksi.

"Itsensätyöllistämisen avulla voin ansaita enemmän rahaa sekä parantaa mahdollisuuksiani kehittää itseäni työssä."
5/5
Anastassia, Rakennusalan lattia- & seinätöitä
› Lue lisää
FREE.FI ON RAKENNUSALAN AMMATTILAISILLE

Miksi työllistää itsensä kevytyrittäjänä?

Miksi työllistää itsensä kevytyrittäjänä?
Vakuutukset

Vakuutukset

FREE.fi:n kevytyrittäjä on automaattisesti vastuu-, tapaturma- ja oikeusturvavakuutettu toimeksiantojen ajan.

Luvat

Luvat

Hoidamme tarvittaessa FREE.fi -kulkutunnisteen (sama kuin valttikortti). Olet tällöin “Itsenäinen ammatinharjoittaja” alueviraston työsuojelun ohjeiden mukaisesti.

Toimeksiantosuhde

Toimeksiantosuhde

Kevytyrittäjänä toimit toimeksiantosuhteessa yrittäjämäisesti ja nautit yrittäjyyden hyödyistä, kuten joustavuudesta, vapaudesta sekä suuremmista ansioista.

Yhteistyössä

Laske paljonko saisit palkkaa kevytyrittäjänä

Selvitä paljon tienaat tilillesi laskutettavasta summasta helposti palkkalaskurillamme.

Laskurin avulla voit syöttää “Laskun summa” -kohtaan määrän mitä olet ajatellut laskuttaa tehdystä työstä. Lisää myös veroprosenttisi, jonka voit tarkistaa Verohallinnon sivuilta.

Laskuri toimii myös toiseen suuntaan. Mikäli haluat selvittää paljonko sinun pitää laskuttaa saadaksesi tilillesi haluamasi summan voit syöttää tiedon “Palkkasi” -kohtaan jolloin laskuri näyttää “Laskun summa” -kohdassa tuloksen.

Sisältääkö laskutettava summa arvonlisäveron?

Laskurissa on huomioitu valitsemasi FREE.fi palvelumaksu (4%) sekä FREE.fi -turva (2.5%). Huomioithan, että olet YEL-velvollinen, mikäli tulosi kevytyrittäjänä ylittävät 9010,28€ vuodessa. Lue lisää YEL:stä.

Laske paljonko saisit palkkaa kevytyrittäjänä
HYVÄ TIETÄÄ ALOITTAESSA

Kevytyrittäjänä tienaat enemmän & huolit vähemmän

Rakennusalan palkka
Kevytyrittäjänä rakennusalalla
Rakennusalan vakuutusturva
Kokemukset puhuvat puolestaan

Kokemuksia FREE.fi:n
kevytyrittäjiltä

Usein kysytyt kysymykset

Rakennusala B2C

 • image/svg+xml image/svg+xml
  Rakennusalan palkka

  Rakennusalan TES (rakennusalan työehtosopimus) määrää työsuhteessa työtä tekevän henkilön palkan ammattitaidon perusteella ja keskimääräinen palkka eri palkkaryhmissä on noin 14,60€/h. Kevytyrittäjänä toimiessa suosittelemme tämän toimivan suuntaa antavana palkkatasona sekä lisäämään noin 1.3x kertoimen toimeksiantosi hintaan pystyäksesi kattamaan esim. YEL-maksut. Laskutushinta kuuluisi tällöin olla lähemmäs 20€/h.

  FREE.fi auttaa sinua neuvottelemaan palkkasi oikealle tasolle ilmaiseksi ja opastaa sinua eri palkkaukseen liittyvissä tilanteissa.

  Lue lisää

 • image/svg+xml image/svg+xml
  Vakuutukset rakennusalalla

  FREE.fi:n käyttäjät ovat automaattisesti vastuu-, tapaturma- ja oikeusturvavakuutettuja toimeksiantojen ajan. Tapaturmatilanteessa hoitoon pääsee helposti ja nopeasti Fennia Hoitajan kautta. Vastuuvakuutuksemme kattaa vahingot jopa 1 000 000 euroon asti.

 • image/svg+xml image/svg+xml
  Miten työllistyn kevytyrittäjänä?

  Nopea ja ketterä työllistämisen malli lisää yrityksen houkuttelevuutta ja kilpailukykyä markkinoilla. Kevytyrittäjän työllistäminen on huomattavasti helpompaa ja joustavampaa, verrattuna normaaliin työsuhteeseen. Itsensä työllistäjät työllistetään aina yritysten tarpeen mukaan esimerkiksi keikka- ja kausityöhön tai pidempään toimeksiantosuhteeseen. FREE.fi hoitaa kaiken byrokratian, aina laskun teosta palkanmaksuun ja vakuutuksiin saakka.

Etkö löytänyt vastausta kysymykseesi? Ota yhteyttä asiakaspalveluumme

Kappale 1

Kevytyrittäjyys on laillista rakennusalalla

Toimiminen kevytyrittäjänä rakennusalalla on täysin laillista. Yhä useammat työllistävät itsensä vapaasti ja paremmilla ansiotuloilla – tietysti kevytyrittäjänä!

Rakennusalan kevytyrittäjyys on myös helppoa FREE.fi:llä: meidän kauttamme järjestyy niin henkilötunnisteet kuin ohjeet lupien ja pätevyyksien hankintaan. FREE.fi:n yhteistyökumppanit myös etsivät kauttamme aktiivisesti työntekijöitä, joten freeläisenä saa ensikädessä tietoa uusista keikoista ja työtehtävistä!

Kappale 2

Rakennusala: Luvat, vakuutukset, vastuullisuus

Rakennusalalla toimimiseen tarvitaan ammattitaitoa. Ajantasaiset pätevyydet ja lupakortit ovat osa rakennusalan ammattilaisen koulutusta, joilla varmistat ammattitaitosi tietyllä osa-alueella. Luvat myös lisäävät rakennusalan työturvallisuutta.

Luvat rakennusalalla

Henkilötunniste, eli kuvallinen työmaakortti jossa näkyy veronumero, on pakollinen rakennustyömailla. Työsuhteessa tai kevytyrittäjänä saat veronumeron automaattisesti verokortin yhteydessä. Myös työturvallisuuskortti on pakollinen rakennustyömaalla – sitä varten käydään noin päivän mittainen työturvallisuuskorttikoulutus. Työturvallisuuskortti uusitaan viiden (5) vuoden välein.

Pääurakoitsijan tulee perehdyttää niin työsuhteinen kuin aliurakoitsijakin rakennustyömaahan. Kun työturvallisuuskoulutus on käyty, voidaan perehdytyksessä keskittyä työmaan erityispiirteisiin työturvallisuuden kannalta.

Rakennusala: YEL ja sosiaaliturva

Rakennusalan kevytyrittäjän sosiaaliturvana toimii Yrittäjän eläkevakuutus. YEL-vakuutus on pakollinen vakuutus yrittäjälle.

Olet YEL-velvollinen, jos:

 • olet kevyt- tai toiminimiyrittäjä
 • olet 18-69-vuotias
 • arvioitu vuotuinen työtulosi on vähintään 8 575,45 euroa (v. 2023)
 • työskentelysi kestää yli neljä kuukautta

Yrittäjä huolehtii pakollisesta eläketurvasta itse. Kun käytät FREE.fi:n palvelua, voit hakea ja maksaa YEL-vakuutuksen meidän kauttamme, jolloin FREE.fi maksaa YEL-vakuutusmaksusi palkastasi. Itsensätyöllistäjän on otettava eläkevakuutus viimeistään kuuden kuukauden kuluessa yritystoiminnan alkamisesta.

Kappale 3

Rakennusalan pätevyydet

​​Rakennusalalla eri työtehtäviin voidaan vaatia todistetta ammattipätevyydestäsi. Soveltuvan tutkinnon lisäksi voit todistaa pätevyytesi rakennusalan korttikoulutusten sekä sertifikaattien avulla. Useisiin koulutuksiin osallistuaksesi, on oltava voimassaoleva työturvallisuuskortti.

Saatat tarvita esimerkiksi näitä pätevyysseikkoja rakennusalalla:

 • Asbesti- ja purkutöiden koulutus
 • Märkätilojen vedeneristäjä, henkilösertifikaatti
 • Nosturinkuljettajan pätevyys
 • Rakenteiden saumaaja, henkilösertifikaatti
 • Rakenteiden tiivistäjä, henkilösertifikaatti
 • Viemärisaneeraaja, henkilösertifikaatti
Kappale 4

Rakennusmiehen palkka

TES:n mukaan rakennusmiehen tuntipalkka vaihtelee kokemuksesta riippuen noin 11 eurosta reiluun 17 euroon.

Kevytyrittäjä rakennusmies voi kuitenkin laskuttaa vähintään 1,4 kertaisen tuntipalkan – ja suosittelemme, että tuntipalkka työstäsi on aina yli 20€/tunti. Olethan yhteydessä asiakaspalveluumme, mikäli kaipaat apua oman työsi hinnoittelussa.

Kappale 5

Rakennusmestari palkka

Keskimääräinen kuukausipalkka tehtävänimikkeelle rakennusmestari on 3840 euroa kuukaudessa. Rakennusmestarin palkka on siis usein kuukausitasoinen, eikä tuntipalkka rakennusmiehen tapaan.

Tarkennettuna keskimääräinen kuukausipalkka tehtävänimikkeelle rakennusmestari on 3 840 euroa kuukaudessa. Rakennusmestarin palkka on kuntasektorilla 3 681 € ja valtiolla 4 041 €. Yksityisellä sektorilla rakennusmestarin palkka on 3 858 € (lähde).

Kappale 6

Kulukorvaukset rakennusalalla

Kulukorvaus korvaa suoraan työstä aiheutuvat kulut. Kulukorvaus ei ole palkkaa, joten niistä ei tarvitse maksaa palkan sivukuluja.

Ateriakorvaus rakennusalalla

Jos rakennusmies ei voi syödä esimerkiksi työmaan läheisyydessä sijaitsevassa lounasravintolassa voi työaikana syöty ruoka lisätä ateriakuluihin – kunhan rakennusalan kevytyrittäjä ei ansaitse päivärahaa samoista päivistä.

Vuonna 2022 ateriakorvauksen enimmäismäärä on 11,25 euroa.

Saadakseen ateriakorvauksen rakennennusalan ammattilaisen tulee säilyttää ruokien kuitit ja säilytettävä niitä myöhempää käyttöä varten.

Kilometrikorvaus rakennusalalla

Jos rakennusmies tekee työmatkan omalla autolla, työn tarjoaja voi maksaa verottomasti kilometrikorvausta oman auton käytöstä. Korvauksen suuruuden määrittelee Verohallinto. Vuonna 2022 kilometrikorvauksen perussumma on 0,46 euroa/km.

Rakennusalan kilometrikorvaus saadakseen tulee rakennusmiehen pitää ajopäiväkirjaa veroviranomaisten antamien ohjeiden mukaisesti. Tätä lokikirjaa on säilytettävä mahdollista myöhempää käyttöä varten.

Lisää matkakululuista voit lukea Vero.fi:stä

FREE.fi Whatsapp