Nuori yrittäjäksi – se on mahdollista!

Lukuaika: n. 2 minuuttia
Yrittäjyyskoulu  »  Kokemukset   »   Nuori yrittäjäksi – se on mahdollista!

Nuorissa on tulevaisuus ja voima. Uudet sukupolvet muuttavat maailmaa ja tapoja tehdä töitä. FREE.fi ja Career girl jakavat saman mission: Muutetaan maailmaa yksi työsuhde kerrallaan.

“Haluan rohkaista nuoria naisia tekemään urallaan asioita, joihin muut eivät ehkä usko”, kertoo Marianne Lehikoinen. Asia on hänelle intohimo.

Marianne perusti Career girl -yhteisönsä muutamia vuosia sitten. “Se on tukikohta erityisesti nuorille naisille”, hän kertoo. Yhteisö lähti liikkeelle hänen luotsaamasta pienestä porukasta somessa, joka jakoi onnistumisiaan toisille samanhenkisille.

Yksi Career girlin taustalla olevista ajatuksista on, että kannattaa uskaltaa yrittää. Kun itse kokeilee siipiään ja onnistuu, siitä saa ansaittua itsevarmuutta – jonka muutkin näkevät. “Jokainen voi muuttaa maailmaa”, Marianne hymyilee. Yksi muutettava asia on vaatimukset työn tekemisen muodosta ja maailman tarjoamat mahdollisuudet nuorille yrittäjän aluille.

Nuori yrittäjä valitsee vapauden

“Kaikissa valmennuksissa ja asiakaskyselyissä vapaus nousee aina ehdottomaksi ykköseksi ja tärkeimmäksi kriteeriksi”, Marianne kertoo nuorten uraan liittyvistä toiveista.

Nykypäivän ajatukset poikkeavat paljolti siitä, mihin menneisyydessä on totuttu. Uusi usein pelottaa ihmisiä, jolloin saatamme rajata mahdollisuuksiamme ajattelemalla, ettei “perinteisesti” olla toimittu näin. “Haluamme vapaaksi taakasta olla tietynlainen. Haluamme muutosta työelämään. Miten on joskus tehty, ei välttämättä ole oikea tapa nyt. On selkeä fakta, ettei nykyään tehdä töitä samoin, kuin 50 vuotta sitten”, huomauttaa Marianne.

Suonissa sykkii nuoren yrittäjän veri

Mariannen peruspäivä on aina erilainen kuin edellinen. Yhteistä niille on se, että hän tykkää mennä keskustassa sijaitsevalle toimistolleen. Kellonaika ei kuitenkaan ole aina se perinteinen aamuyhdeksän. “Miksi ja milloin joku on päättänyt, että se on juuri kahdeksan tuntia, joka on tehtävä töitä päivässä”, hän naurahtaa. “Minä teen itselleni to do -työlistan, joka on tärkeä saada tehtyä sinä päivänä. Kun ne on tehty, voi lähteä kotiin ja tehdä jotain ihan muuta. Tärkeintä on tehdä työ, ei työtunnit.”

Oli sitten nuori yrittäjä, tai jo vähän kokeneempi, Marianne uskoo ikuiseen itsensä kehittämiseen. “Opiskelen jatkuvasti uutta ja etsin asioita, jotka inspiroivat minua.”

Yrittäjähenkinen Marianne ei kuitenkaan usko ovien sulkemiseen, eikä siten vanno, etteikö häntä näkisi joskus myös perinteisessä työsuhteessa. “Menen hetken mukaan, teen mikä sillä hetkellä tuntuu hyvältä. Kuitenkin, olen huomannut palaavani aina yrittäjyyteen”, hän hymyilee. “Itselleni yrittäjyys on kutsumus. Tämä on se minun reittini, joka on kuljettava.”CareerGirl @ SOMEinstagramfacebooktwitteryoutubelinkedin

FREE.fi Whatsapp