Muusikoiden keikkapalkkiot nopeasti tilille ilman päänsärkyä

Lukuaika: n. 3 minuuttia
Yrittäjyyskoulu  »  Taloushallinto   »   Muusikoiden keikkapalkkiot nopeasti tilille ilman päänsärkyä

Keikkapalkkioiden laskuttaminen on tärkeä osa muusikon ammattimaista toimintaa ja laskutuspalvelun avulla voit unohtaa ruskeat kirjekuoret. Olipa kyseessä sitten sooloesiintyjä, bändi tai orkesteri, oikeanlainen laskutusjärjestelmä helpottaa taloudellisen puolen hallintaa ja varmistaa, että artistin saama korvaus vastaa tehdyn työn jälkeä. Tässä artikkelissa käsittelemme muusikoiden keikkapalkkioiden laskuttamista, keikkalaskun elementtejä sekä vinkkejä ammattimaiseen laskutukseen.

Keikkalasku hetkessä – keskity musiikkiin, me hoidamme loput!

Keikkalaskujen luominen ei ole koskaan ollut näin helppoa ja vaivatonta. Pääset luomaan keikkalaskun järjestelmässämme helposti ja nopeasti, jonka jälkeen me hoidamme laskun toimituksen sekä palkkion sinulle. Bändin keskittyessä musiikkiin ja esiintymiseen, hoidamme byrokratian ja ylimääräiset paperityöt puolestasi.  Asiantuntijamme auttavat sinua myös aina kaikissa mieltä askarruttavissa kysymyksissä.

Kevytyrittäjä laskuttamassa bändin keikkapalkkiota

Bändilaskutuksen helppous onkin myös keikan toimeksiantajalle eli tilaajalle olennaista, sillä se kertoo muusikon ammattitaidosta hoitaa keikkapalkkioihin liittyvät asiat ammattitaitoisesti sekä oikein. Laskutuspalvelun kautta hoidettu keikkatöiden bändilaskutus ei tuota toimeksiantajalle myöskään ylimääräist työtä, sillä laskutuspalvelun kautta laskutettava keikkapalkkio saapuu kätevästi ja nopeasti toimeksiantajalle maksettavaksi.

FREE.fi tekee bändien laskutuksen helpoksi

FREE.fi:n kautta lähetetyt laskut helpottavat bändilaskutusta huomattavasti. Kuinka me sitten teemme bändilaskutuksesta helppoa?

  • Automatisoitu laskutusjärjestelmämme takaa, että rahat saapuvat tilille mahdollisimman nopeasti
  • Helppo ja yksinkertainen laskutusalusta
  • Hoidamme byrokratian, jotta voit keskittyä olennaiseen.
  • Asiantunteva asiakaspalvelumme vastaa kaikkiin kysymyksiisi
  • Kaupan päälle säväytät keikkajärjestäjät ammattilaistason toiminnalla, joka saa sinut näyttämään hyvältä! 

Keikkalaskun Elementit

Keikkalaskun elementit ovat lähestulkoot samat, kuin minkä tahansa laskun elementit. Bändilaskutukseen olemme alle koonneet helpon esimerkin laskun elementeistä, josta kannattaa ottaa vinkit talteen seuraavaa laskua luodessa. Mikäli haluat lukea tarkemmin ensimmäisen laskun laskun lähettämisestä, pääset tutustumaan siihen kirjoittamastamme artikkelista. Pääset lataamaan myös valmiin ja ilmaisen laskupohjan keikkalaskua varten.

Kattavasti laadittu keikkalasku koostuu useista keskeisistä elementeistä:

Tilaajan Tiedot: Laskun alussa tulee olla tilaajan nimi, osoite ja yhteystiedot. Tämä auttaa varmistamaan, että lasku menee oikealle vastaanottajalle.

Päivämäärä: Laskulle on merkittävä päivämäärä, jolloin lasku on laadittu. Päivämäärä auttaa sekä esiintyjää että tilaajaa seuraamaan aikatauluja ja aikataulujen pitävyyttä.

Palvelun Kuvaus: Selkeästi kuvattu palvelun kuvaus auttaa tilaajaa ymmärtämään, minkä tyyppisestä esiintymisestä on kyse. Tähän voi kuulua esiintymisen tyyppi (keikka, konsertti jne.), paikka, päivämäärä ja aika.

Hinnat ja palkkiot: Laskussa tulee eritellä hinnat ja palkkiot. Tähän sisältyvät esiintyjien palkkiot, mahdolliset matka- ja majoituskulut sekä verot. Tärkeää on varmistaa, että hinnat ja palkkiot on sovittu etukäteen tilaajan kanssa.

Maksuehdot: Laskussa on mainittava maksuehdot, kuten eräpäivä ja hyväksyttävät maksutavat. Tämä auttaa välttämään epäselvyyksiä ja viivästyksiä maksujen saamisessa.

Bändilaskutuksessa hyvä käytäntö on nimetä yksi vastuuhenkilö hoitamaan laskutukseen liittyviä asioita. Hyvin hoidettu laskutus ei ainoastaan heijasta ammattitaitoa, vaan se myös vahvistaa luottamusta esiintyjän ja tilaajan välillä.

Vinkkejä muusikon keikkapalkioiden laskuttamiseen

Bändilaskutuksessa on hyvä ottaa huomioon muutamia asioita, jotta laskutus toimii oikein. Muista laatia aina kirjallinen sopimus tilaajan kanssa, joka sisältää keikkapalkkiot, maksuehdot ja kaikki muut tärkeät yksityiskohdat. Pitäydy yksinkertaisissa ja selkeissä laskutusmalleissa, ja vältä monimutkaisia kaavoja ja termistöä, jotka saattavat aiheuttaa sekaannusta. Huolehdi siitä, että laskutat palkkiosi ajoissa. Älä viivyttele laskujen lähettämisessä, jotta maksut saapuvat sovitusti. Muista seurata laskujen maksamista ja varmista, että saat ansaitsemasi palkkion ajallaan.

”Työni on täysin keikkaluonteista. Teen kaiken itsenäisesti ja laskutan työni kevytyrittäjänä. Kevytyrittäjyys on alkanut löytää tietään myös muusikkopiireihin. Keikan ostaminen kevytyrittäjältä on vaivatonta myös asiakkaalle”, kertoo Anthony.

Muusikko Anthony Dawoud, 27, on monelle tuttu kasvo Helsingin yöelämästä. Silloin kun hän ei esiinny trubaduurikeikoilla ravintoloissa, hänet voi löytää äänitysstudioltaan Vallilasta. Lue Anthonyn koko tarina ja inspiroidu kevytyrittäjyydestä!

FREE.fi Whatsapp