Kevytyrittäjyys ruokalähettinä kohensi taloustilannetta ja mahdollisti opiskelun

Lukuaika: n. 2 minuuttia
Kevytyrittäjyys ruokalähettinä kohensi taloustilannetta ja mahdollisti opiskelun
Yrittäjyyskoulu  »  Kokemukset   »   Kevytyrittäjyys ruokalähettinä kohensi taloustilannetta ja mahdollisti opiskelun

Catherine Mburu työskentelee Woltilla ruokalähettinä ja opiskelee parhaillaan sosionomiksi ilman opintotukea.

Haaveet työllistymisestä koulutusta vastaavaan työhön eivät toteutuneet Suomeen opiskelemaan muuttaneen Catherinen kohdalla. Vuosien ajan hän työskenteli erilaisissa työtehtävissä tiskarina, keittiöapulaisena, toimistojen siistijänä ja lehdenjakajana.

Kevytyrittäjyys nosti palkkakuopasta

Unelmat oman taloustilanteensa ja elämänsä parantamiseen saivat hänet etsimään muita mahdollisuuksia työuran toteuttamiseen. Catherine halusi olla itsenäinen, ei vain taloudellisesti, vaan tavoitella vapautta valita milloin ja miten työskennellä.

Catherine alkoi nähdä FREE.fi:n sisältöjä sosiaalisessa mediassa. Hän päätti tarttua työtilaisuuteen Woltilla ja kirjautua FREE.fi -palvelun käyttäjäksi. Aluksi Catherine suhtautui uuteen työpaikkaansa skeptisesti. Ruokalähetit olivat hänen aloittaessaan aivan uusi ilmiö, jota monet asiakkaat, eivätkä edes itse lähettikumppanitkaan, olleet vielä omaksuneet.

Autolla ajaminen oli yksi peloista, jotka Catherinen piti voittaa. Ajaminen isoissa kaupungeissa, kuten Helsingissä, jännitti kovasti. Hän rohkaistui ajamaan keskustassa ensimmäisinä koronapäivinä, jolloin oli hyvin vähän liikennettä ja kaupungin halki navigointi sujui vaivatta.

Pieni palvelumaksu vapauttaa paperitöistä

Monien muiden ruokalähettien tapaan Catherine teki Woltilla osa-aikatyötä. Sitten tuli korona ja asiat muuttuivat nopeasti. Ruoan jakelutyö oli yksi niistä työtehtävistä, joista oli kova kysyntä pandemian alkaessa.

”Ruokalähetin työhön liittyy paljon uskomuksia, ja siksi moni epäröi lähetiksi ryhtymistä. Laskutuspalveluyritysten kautta kirjanpito ja laskutus hoituvat helposti ja pienellä palvelumaksulla. En voi verrata sitä, miten tein töitä ennen ja mitä teen nyt”, sanoo Catherine.

Aikataulujen joustavuus mahdollistaa opiskelun

Ahkerasti opintojen ohella työskentelevä Catherine ei nosta opintotukea tulorajojen vuoksi. Kevytyrittäjyys mahdollistaa aikataulujen sovittelun joustavasti yhteen opintojen kanssa sekä omien tavoitteiden asettamisen kuukausituloille. ”Tasapainoilu koulu- ja työelämän välillä voi joskus olla haastavaa, mutta täysin toteutettavissa”, rohkaisee Catherine.

Catherine nauttii työskentelystä ihmisten kanssa. Toiveissa on saada työpaikka nykyisiä opintojaan vastaavassa työssä mielenterveyspotilaiden parissa. Freelancerina työskentelyn joustavuuden vuoksi Catherine toivoo voivansa työskennellä ruokalähettinä valmistumisen jälkeenkin, mikäli aikataulut sallivat. Catherine lupaa itselleen pyrkivänsä hakemaan tasapainoa elämäänsä, vaikka hänellä onkin joskus taipumus ylikuormittaa itseään.

FREE.fi Whatsapp