Kevytyrittäjyys mahdollistaa kolmen eri työn yhdistämisen saumattomasti

Lukuaika: n. 3 minuuttia
Kevytyrittäjyys mahdollistaa kolmen eri työn yhdistämisen saumattomasti
Yrittäjyyskoulu  »  Kokemukset   »   Kevytyrittäjyys mahdollistaa kolmen eri työn yhdistämisen saumattomasti

Kati sukkuloi työelämässään kolmen täysin erilaisen maailman välillä. Se sujuu helposti, kun tukena on osaava ja avulias laskutuspalvelu.

Sivutyöt hoituvat saumattomasti, kun apuna on pätevä kumppani

Kati S., 43, liikkuu työelämässään monen maailman välillä. Päivätöitään hän tekee Helsingin kaupungin lastensuojelussa. Sivutyö kosmetologina kauneushoitolassa tuo siihen tervetullutta vaihtelua ja samalla sukelluksen täysin toisenlaiseen maailmaan. Näiden kahden lisäksi harrastuksesta toiseksi sivutyöksi kehittynyt joogaopettajana toimiminen täydentää hyvinvointipuolen kokonaisuutta.

Kati sai ensimmäisen kosketuksen kevytyrittäjyyteen jo viisi vuotta sitten kosmetologiopintoja aloitellessaan.

”Aloin tehdä kauneushoitoja asiakkaille ja tarvitsin tavan laskuttaa ne helposti joutumatta perustamaan omaa yritystä. Sekä koululta että ystävieni keskuudesta suositeltiin laskutuspalvelun käyttämistä”, kertoo Kati.

”Myöhemmin opiskelin myös bikram-joogan opettajaksi. Sen myötä laskuja tuli koko ajan enemmän, joten oli yhä tärkeämpää, että talous on osaavissa käsissä. Paperitöiden hoitaminen voi olla hyvin uuvuttavaa, jos on yksin vastuussa kaikesta.”

Sivutyöt hoituvat saumattomasti, kun apuna on pätevä kumppani

Laskutuspalveluissa on eroja, sanoo Kati. Hän on nykyisin FREE.fi:n tyytyväinen käyttäjä, mutta aiemmin toisen laskutuspalvelun kanssa toimiessa kaikki ei ollut yhtä helppoa.

”FREE.fi:n kanssa kaikki sujuu loistavasti. Freellä myös vakuutusasiat ovat kunnossa siten, että vaativankin toimeksiantajan on helppo luottaa kevytyrittäjän vakuutusturvaan. Aiemmin käyttämältäni kumppanilta oli vaikea saada vakuutustietoja, ja muutenkin yhteistyö takkusi”, kuvailee Kati.

”Freeltä saan henkilökohtaista apua kaikkiin pulmatilanteisiin sekä hyvät ohjeet verovähennyksiin ja muihin vuodenvaihteen asioihin, jotka muuten jäisivät täysin yksin hoidettaviksi.”

Kati kertoo tuntevansa joogayhteyksistä useita muitakin, jotka työskentelevät kevytyrittäjinä.

”Joogaopetus on tyypillisesti sivuansiota. Kun kyseessä ei ole päätoimi, niin moni ei halua perustaa omaa yritystä – se tuntuu turhan vaivalloiselta. Jos ei tee sataprosenttisesti, niin ei ole mitään järkeä perustaa yritystä.”

Lastensuojelussa liikutaan rankkojen aiheiden äärellä. Jooga ja kauneushoidot vievät aivan toisenlaiseen tunnelmaan.

”Jooga on vaativa laji, jonne on ihana mennä täysin erilaiseen ympäristöön opettamaan tai omiin harjoituksiin. Yhtä lailla siirtymä spa-maailmaan on juuri sitä, mitä kaipaan päivätyöni jälkeen. Kaikille näille yhteistä on se, että niissä hoidetaan ihmisiä. FREE.fi hoitaa puolestaan minun asioitani. Se antaa minulle rauhan keskittyä omiin asiantuntijuusalueisiini.”

Kevytyrittäjyys antaa tilaa toteuttaa itseään

Kati näkee kevytyrittäjyyden ennen kaikkea tärkeänä omannäköisen työelämän mahdollistajana. Välillä hän teki kosmetologin töitä täyspäiväisestikin, mutta korona-ajan asiakaskato sai palaamaan vanhaan ammattiin lastensuojelun pariin.

”Päivätyössäni olen aina varmoilla vesillä, tapahtui maailmassa mitä tahansa. Siitä minulla on maisterintutkinto ja pitkä työkokemus. Virka-aikana olen kaupungin palveluksessa, mutta muuna aikana olen täysin vapaa päättämään milloin työskentelen ja mitä teen. Kolmen eri osa-alueen yhdistäminen näin sujuvasti onnistuu kevytyrittäjyyden ansiosta.”

Kati suosittelee kevytyrittäjyyttä kaikille, jotka etsivät tapaa rakentaa työelämälle juuri omaan tilanteeseen sopivat puitteet.

”Tätä kannattaa vähintäänkin kokeilla, jos asia yhtään kiinnostaa. Jos kevytyrittäjyys ei jostain syystä sovi juuri sinulle, voit aina palata takaisin. Kevytyrittäjyyden hienous on sen joustavuus. Et ole sidoksissa yhteen toimintamuotoon, kuten olisit toiminimen tai osakeyhtiön kautta toimiessasi.”

FREE.fi Whatsapp