Kevytyrittäjyydellä omaan kotiin

Lukuaika: n. 2 minuuttia
Kevytyrittäjyydellä omaan kotiin
Yrittäjyyskoulu  »  Kokemukset   »   Kevytyrittäjyydellä omaan kotiin

Kevytyrittäjyys opintojen ohessa teki Muhammad Nouman Ahmedin haaveet oman asunnon ostamisesta todeksi.

Työskentely kevytyrittäjänä sallii laskutuksen useille yrityksille samanaikaisesti ja mahdollistaa lisäansiot unelmien toteuttamiseen. Muhammad Nouman Ahmed työskentelee yliopiston laboratoriossa sekä ruokalähettinä Woltilla. Töiden ohella hän suorittaa maisteriopintoja Helsingin yliopistossa. Ruokalähettinä saatujen lisäansioiden avulla hän toteutti haaveensa oman kodin ostamisesta.

Kevytyrittäjyys on helppoa – tarvittava tieto on kaikkien saavutettavissa

“Kevytyrittäjyys on helppoa, kun malttaa lukea sopimukset huolellisesti. Olen saanut kaiken tarvitsemani tiedon FREE.fi nettisivuilta sekä Woltilta. Lisäksi FREE.fi:n chat on antanut vastauksia, kun tarvitsen tietoa nopeasti”, kertoo Muhammad. ”Kannattaa perehtyä omalta laskutuspalvelulta saatuun tietoon kuulopuheiden sijaan. On tärkeää olla tietoinen, mitkä asiat ovat laskutuspalvelun vastuulla, kuten verot, vastaavasti YEL ja muut mahdolliset vakuutukset tulee hoitaa itse”, Muhammad jatkaa.

Urahaaveissa yrittäjyys

Muhammadin mukaan kevytyrittäjyydessä on paljon enemmän plussia kuin miinuksia. Hän pitää joustavuudesta ja oman ajan hallinnasta. ”Joillekin henkilöille ei välttämättä sovi, ettei kukaan ole käskemässä ja pitämässä huolta aikatauluista”, hän tuumii. Muhammadin mukaan kevytyrittäjäksi voi ryhtyä kuka tahansa, joka haluaa oppia uutta ja olla oma opettajansa. ”Kevytyrittäjyyden ansiosta on mahdollista välillä työskennellä kovemmin omien unelmien saavuttamiseksi ja toisinaan ottaa iisimmin”, hän sanoo.

Muhammad näkee työllistyvänsä yrittäjänä tulevaisuudessakin. Urahaaveissaan hän toivoo voivansa yhdistää maisteriopinnoista saamansa opit ja tuotekehittelyn. ”Haluan tehdä töitä, jossa haastan itseäni päivittäin ja voin säädellä omaa työaikaani. Uskon, että juuri siksi yrittäjyys sopiikin niin hyvin minulle”.

FREE.fi Whatsapp