Kevytyrittäjää ei jätetä yksin

Lukuaika: n. 2 minuuttia
Muhammad
Yrittäjyyskoulu  »  Kokemukset   »   Kevytyrittäjää ei jätetä yksin

Kevytyrittäjyys on 20-vuotiaan Kristian Komun mielestä hyvä vaihtoehto nuorille ja heille, keillä ei ole aiempaa kokemusta yrittäjyydestä.

Kun Suomessa elettiin pahinta pandemia-aikaa, huomasi Kristian Komu Woltin työpaikkailmoituksen sosiaalisessa mediassa. Kristian aloitti keskustelut Woltin kanssa ruokalähetin tehtävästä. Hän päätti rekisteröityä FREE.fi:hin ja aloittaa työt kevytyrittäjänä ruokalähetysten parissa.

”Olen ajatellut, että yrittäjyys on hankalaa, mutta etenkin kevytyrittäjyys, jossa joku muu hoitaa byrokratian puolestani, on yllättänyt helppoudellaan”, sanoo Kristian. 20-vuotias Kristian harmittelee, että alkuun yrittäjyyteen liittyviä asioita piti selvitellä ja googlailla ilman aikaisempaa kokemusta. Hänen mielestään olisi hyödyllistä oppia koulussa perusasioita yrittäjyydestä ja sen monimuotoisuudesta. ”Alkuun oli informaatioähky kaiken uuden edessä. Minulla oli paljon yrittäjyyteen liittyviä kysymyksiä, onneksi sain nopeasti apua FREE.fi:n asiakaspalvelusta ja hyödyllisiä linkkejä lisätietoihin”, muistelee Kristian.

Kenelle kevytyrittäjyys sopii?

Kristianin mielestä kevytyrittäjyys on hyvä vaihtoehto, jos ei halua tehdä kaikkea laskutukseen ja muihin yrittäjän paperiasioihin liittyvää itse, vaan haluaa ulkoistaa ne jollekin toiselle. ”Kevytyrittäjyys sopii nuorille, joilla ei välttämättä ole kokemusta työelämästä saatikaan yrittäjyydestä. Se mahdollistaa lisäansiot toista työtä tekeville. Aloittaminen on helppoa, sillä alkuun autetaan”, kannustaa Kristian.

Uusi tapa tehdä töitä

Kevytyrittäjyyden parhaimpia puolia Kristianin mielestä on oman työaikansa määrittäminen. ”Koronan myötä työelämä on vapautunut, enää ei tarvitse suorittaa työtä tietyssä toimipisteessä kahdeksasta neljään”, iloitsee Kristian. Hän on tyytyväinen kevytyrittäjyyden suomiin mahdollisuuksiin tasapainotella työtä ja muuta elämää.

Kristian on aloittamassa opiskelut ensihoitajan ammattiin. Hän pyrkii jatkamaan töitään kevytyrittäjänä opintojen ohella. FREE.fi:n käyttäjänä on helppo seurata laskutuspalveluun kirjattuja työtunteja. Hän pysyy ajan tasalla, etteivät tulot ylitä opintotuelle määritettyjä tulorajoja.

FREE.fi Whatsapp