Intohimona käsityöt – inspiroiva kevytyrittäjä

Lukuaika: n. 2 minuuttia
Yrittäjyyskoulu  »  Kokemukset   »   Intohimona käsityöt – inspiroiva kevytyrittäjä
  • Päätyö: Asiakaspalvelupäällikkö, FREE.fi.
  • Sivutyö: Käsityöläinen, kevytyrittäjä.
  • Nollausta aivoille, töitä käsille.

Nicola Nieminen aloitti FREE.fi:n asiakaspalvelupäällikkönä vuoden 2020 joulukuussa. Nicolan päätyö vaatii monipuolista ja laajaa osaamista. “Vastuullani on asiakaspalvelun kokonaisvaltainen kehittäminen. Aloittaessani FREE.fi:llä toimin etulinjassa asiakaspalvelijana, mutta nyt teen enimmäkseen kehittämistyötä. Toimin tietynlaisena tietotoimistona.”

Asiakaspalvelupäällikön työn lisäksi Nicola toimii kevytyrittäjänä, käsitöiden parissa. “Teen monipuolisesti käsitöitä: ompelen, neulon ja virkkaan. Lisäksi tuunaan huonekaluja.” Nicola on aikaisemmalta ammatiltaan käsityönopettaja. “Käsityöt ovat aina kulkeneet mukana ja ne toimivat vastapainona tietokoneella istumiselle. Ja onhan se mahtavaa, että luovalla työllä voi ansaita lisää.”

Rakas harrastus muodostui sivutyöksi kevytyrittäjänä. Päätöstä vahvistivat aikaisempi työkokemus ompelimossa sekä koulussa käsityönopettajana.
Nicola kertoo käsityön kulkevan suvussa. “Vanhempani ovat aina tehneet käsillä töitä. Se on sukuvika,” Nicola nauraa ja jatkaa: “Suvussamme tietyt ammatit ovat olleet erityisen suosittuja. Käsityöläinen on yksi niistä.”

Käsitöillä kevytyrittäjäksi

Parasta kevytyrittäjyydessä Nicolan mukaan on sen selkeys. “Minulle kevytyrittäjänä toimiminen on selkeämpi tapa toteuttaa yrittäjyyttä.” FREE.fi saa kehuja Nicolalta erityisesti alustan selkeyden ja helposti lähestyttävän asiakaspalvelun vuoksi. “Voin antaa suoraa palautetta kehityspuolelle ja ongelmatapauksissa voin myös itse selvittää asian. Ymmärrän asiakasta parhaiten, kun käytän samaa palvelua.”

Päätyö ja sivutyö kevytyrittäjänä toimivat Nicolan mukaan hyvin yhdessä. “Kevytyrittäjyys ei ole este päätyölleni tai sulje päätyöstäni mitään pois. Kannattaa kokeilla, jos oma osaaminen on sellaista, mitä voi laskuttaa,” hän kannustaa. “Kevytyrittäjänä omaa liikeideaansa voi kokeilla helposti. Jos idea on valmis ja se toimii, voi silloin alkaa pohtia toiminimiyrittäjyyttä.” Käsitöillä itsensä työllistävä Nicola on tyytyväinen tilanteeseensa: “Uskon myös työnantajan olevan tyytyväinen, kun voin hyvin ja elämään kuuluu muutakin, kuin työ.”

FREE.fi Whatsapp