Haastatko sinä itseäsi kehittymään?

Lukuaika: n. 2 minuuttia
FREE!
Yrittäjyyskoulu  »  Inspiraatio   »   Haastatko sinä itseäsi kehittymään?

Ihminen voi jatkuvasti halutessaan kehittää itseään siihen suuntaan, johon haluaa.

Henkilö, joka haluaa jatkuvasti kehittyä näkee ympäristönsä huomattavasti positiivisemmin kuin ihminen, jolla vastaavaa hinkua ei ole. Työympäristössä itsensä kehittämistä edistäviä tekijöitä ovat esimerkiksi työyhteisön ja esimiehen tuki, työn haasteellisuus ja vapaus.

Osaamisen jatkuva kehittäminen on tärkeää työympäristössä ja tämä kehitys jatkuu koko uran ajan. Listasimme muutamia vinkkejä itsensä kehittämiseen työympäristössä.

Etsi kontakteja

Pyydä apua tai neuvoja tai tarjoa niitä muille. Etsi oikeita ihmisiä ja ideoi heidän kanssaan. Verkostaudu. Jos verkostautuminen on sinulle hankalaa, mieti mikä on sinulle luonnollinen tapa verkostoitua ja kuinka sinulle on helpointa kontaktoida ihmisiä.

Tiedä mitä haluat saavuttaa

Kun tiedät mihin haluat päästä ja mitä haluat kehittää, voit alkaa suunnittelemaan sitä, kuinka se on mahdollista ja alkamaan tehdä töitä sen eteen. Mieti missä pisteessä haluat olla ja miksi.

Tee kehittymissuunnitelma

Mieti taitoja, joita tarvitset ja joita sinun tulee kehittää saavuttaaksesi päämääräsi. Kun tiedät mitä haluat, voit myös saavuttaa sen. Suunnittele onko sinulla taitoja, joita haluat saavuttaa tiettyyn aikarajaan mennessä tai tiettyä asiaa varten. Usein tietäessä mitä haluat saavuttaa, alat myös alitajuntaisesti suunnata näitä päämääriä kohti.

Kirjaa kehittymisesi

Kirjoita ylös pää asiat, joissa olet kehittynyt ja oppinut. Kerro mitä opit ja milloin opit. Tällöin voit myös myöhemmin seurata onnistumisiasi ja menestymistäsi.

Hommaa mentori

Mentorointi on kahden ihmisen suhde, jossa päämääränä on henkilökohtaisen elämän tai ammatillisen osaamisen kehittäminen. Mentori on yleensä ihminen, joka jakaa tietoaan ja neuvojaan vähemmän kokeneen ihmisen kanssa. Mentorin hommaaminen voi auttaa ja antaa uusia ajatuksia edistymiseen.

Aikatauluta

Kevytyrittäjänä tai itsensätyöllistäjänä oma työ on usein pitkälti oman aikataulunsa tekemistä. Aikatauluta itsellesi aikaa myös ajamaasi kehitykseen. Pienikin hetki päivässä yleensä riittää asian ajatteluun ja siihen että asiat menevät eteenpäin.

Ota kurssi

Onko mielessäsi jokin asia, josta haluat tietää lisää mutta et tiedä kuinka opettelisit sitä? Ota kurssi ja hyödynnä oppeja. Kiinnostaako sinua esimerkiksi tietää kuinka koodaaminen toimii? Mene koodaus kurssille saadaksesi ymmärrys aiheesta.

Lue kirjoja

Lue kirja mielenkiintoisesta aiheesta, lisää tietoisuuttasi haluamastasi asiasta tai hanki itsellesi uusia näkökulmia. Uuden oppimisesta ei ikinä ole haittaa.

FREE.fi Whatsapp