Kevytyrittäjyys tekee työllistämisen helpoksi – Biketaxi tarjoaa kesätyötä jopa 150 nuorelle

Lukuaika: n. 2 minuuttia
Yrittäjyyskoulu  »  Inspiraatio   »   Kevytyrittäjyys tekee työllistämisen helpoksi – Biketaxi tarjoaa kesätyötä jopa 150 nuorelle

Biketaxi oy aikoo työllistää tulevana kesänä jopa 150 nuorta ympäri Suomen. Valtaosa heistä työskentelee kevytyrittäjinä yhteistyössä FREE.fi:n kanssa.

Keltaiset paidat erottuvat kaupunkikuvassa

Biketaxin sympaattiset riksat ovat monelle tuttuja kotimaan kesäkohteiden kaupunkikuvasta. Tulevana kesänä toiminta laajenee ja näitä ekologisia elämyskyytejä tarjotaan 14 paikkakunnalla ympäri maan.

”Kuljetamme matkustajia sähkökäyttöisillä kolmipyöräisillä riksoilla läpi koko kesäkauden. Tämä hauska ja ekologinen tapa nähdä kaupunkia sopii niin paikallisille kuin matkailijoillekin”, kertoo yrittäjä Miika Keihänen.

”Toimintamme on kausiluonteista ja työvoimaintensiivistä. Tulevana kesänä tavoitteemme on kuljettaa kaikkiaan yli 200 000 asiakasta. Sitä varten tarvitsemme ainakin 150 kuljettajaa eri kaupunkeihimme, ehkä jopa enemmänkin. Haku on parhaillaan käynnissä.”

Palkkatyö vai kevytyrittäjyys?
Biketaxissa jokainen saa valita

Yritys työllistää sekä perinteisiä palkkatyöntekijöitä että kevytyrittäjiä. Biketaxi ja FREE.fi ovat aloittaneet yhteistyön, jonka puitteissa jokainen kuljettaja saa tulevana kesänä halutessaan mahdollisuuden työskennellä FREE.fi:n kautta alennetuin palvelumaksuin.

”Meillä on kolmen kuukauden prime time -kausi, jonka aikana työskentelemme niin paljon, kuin vain voimme. Joustavuus on avainsana näin kausiluonteisessa tekemisessä ja siksi työllistämme mieluusti kevytyrittäjiä. Se on yrityksen näkökulmasta kevyempi ja vähemmän paperitöitä tuova vaihtoehto”, sanoo Miika.

Tendenssi on selvä myös kuljettajien keskuudessa: arvion mukaan vain noin 10–20% valitsee palkkatyön. Silti yritys pitää tärkeänä säilyttää valintamahdollisuuden. Viime kädessä jokainen kuljettaja on vapaa työskentelemään juuri sillä mallilla, jonka kokee omimmakseen.

”Palkkatyöläiset ja kevytyrittäjät ovat samalla linjalla, eli työn luonteessa tai kohtelussa emme tee mitään eroa heidän välillään. Kevytyrittäjille maksamme kuitenkin hieman korkeampaa tuntikorvausta, sillä he ovat itse vastuussa omista eläke- ja muista kuluistaan toisin kuin palkansaajat, joiden kohdalla työnantaja hoitaa sivukulut.”

Kevytyrittäjyys nostaa kunnianhimon pintaan

Biketaxin kuljettajista valtaosa on noin parikymppisiä nuoria, jotka ovat liikkeellä vahvalla työmotivaatiolla ja joita ajaa halu ansaita kesätöillään mahdollisimman paksu palkkapussi. Moni heistä on Biketaxin satulassa jo usean kauden kokemuksella.

”Meillä viihdytään. Jotkut ovat mukana jo viidettä tai jopa kuudetta kesää. Nuoret suorastaan kalastavat vuoroja ja haluavat tehdä ahkerasti töitä”, sanoo Miika.

Kevytyrittäjyys on monelle ensimmäinen kosketus itsensä työllistämiseen. Ei ole harvinaista, että polku vie myöhemmin kohti oman toiminimen tai osakeyhtiön perustamista. Miika arvostaan tällaisen kunnianhimon korkealle.

”Totuus on, että yrittäjät pyörittävät tätä maata. Heitä tarvitaan aina. Jos Biketaxin kuljettajana toimiminen on jollekin nuorelle sysäys kohti omaa yrittäjyyttä, niin pidän sitä todella hienona saavutuksena.”

Esimerkkejä ei tarvitse hakea kaukaa. Biketaxi on jo synnyttänyt yrittäjätarinoita, joiden menestyksestä on helppo olla ylpeä.

”Monet meidän franchising-yrittäjistämme ovat aloittaneet ihan tavallisina kuljettajina ja nykyisin osa heistä pyörittää jo useampaa kesäkaupunkia. Hyvä esimerkki siitä, mitä ahkeran työn ja rohkeuden yhdistelmällä voi saada aikaan.”

>> Lue lisää ja hae Biketaxin kuljettajaksi!

FREE.fi Whatsapp