Kesä töissä vai kesäöissä?

Lukuaika: n. 3 minuuttia
kesa-toissa-vai-kesaoissa
Yrittäjyyskoulu  »  Inspiraatio   »   Kesä töissä vai kesäöissä?

Opiskeluajoilta mieleeni on erityisesti jäänyt tammikuinen kaamosajan tunne siitä, että jotakin olisi alettava tekemään, jos aion napata itselleni kesätyöpaikan. Haahuilin internetissä etsien avoimia työpaikkoja samalla miettien, miten jäätelömyyjän tai ruohonleikkaajan työ voisi edistää uraani myöhemmin.

Käytin lukuisia tunteja tehdäkseni täydellisen työhakemuksen kesätyöpaikkaan, jota en oikeasti halunnut ja johon oli tuhansia muita hakijoita. Kun sattumalta pääsin haastatteluun monien “ valitettavasti valintamme ei kohdistunut sinuun “ viestien jälkeen, olo ei oikeastaan ollut kuin voittajalla.

Oikeasti olisin vain halunnut tehdä sitä mitä rakastan, eli työllistää itseni kirjoittamalla, hinnoitella työni itse sekä määrittää omat työaikani. Kesätöistä ei jäänyt käteen muuta kuin kalpea naama ja olemattomana vapaa-aikana “rentoutumiseen” kulutettu palkka, jotta jaksaisi taas painaa töissä.

Mitä järkeä?

Onneksenne voin kertoa, että tämä kesätyönhakukokemus jääköön historiaan. Elämme 2020- lukua, jolloin kesällä työllistymisen takia ei tarvitse repiä pelihousuja. Kevytyrittäjyys tarjoaa sinulle helpon sekä stressittömän ratkaisun, jolloin voit tehdä kesätyöstä mielekkään sekä myöhemmin uraasi kehittävän kokemuksen ja aikaa jää myös kesäriennoista nauttimiseen!

Miten toimia kevytyrittäjänä?

  1. Mieti, millä toimialalla haluaisit työllistyä ja miten.
  2. Ryhdy kevytyrittäjäksi ja hinnoittele työsi.
  3. Markkinoi itseäsi ja solmi asiakassuhteita.

Free-kevytyrittäjä tarjoaa kesätyöntekijöille mahdollisuuden hankkia tärkeää työkokemusta ja kontakteja tulevaisuutta varten. Koska kilpailu kesätöistä on kovaa, on sinun helppo erottautua kevytyrittäjänä joukosta, kun toimeksiantajasi ei tarvitse huolehtia palkanmaksuhössötyksestä. Kevytyrittäjänä toimit yrittäjämäisesti ja laskutat työsi suoraan tilillesi palvelumme kautta, mutta et kuitenkaan tarvitse y-tunnusta eikä sinun tarvitse huolehtia muista yrittäjyyteen kuuluvista vastuista.

Kevytyrittäjänä voit toimia esimerkiksi luovilla aloilla, ravintola- ja matkailualalla, rakennus- tai myyntialalla. Varsinkin opiskelijoille oman alan kesätyöt saattavat usein olla kiven alla, mutta kevytyrittäjänä voit olla riippumaton jo tarjotuista töistä ja voit itse luoda suunnan urallesi. Varsinkin luovien alojen kesätyöt ovat työmarkkinoilla vähissä, joten mikset alkaisi hankkimaan toimeksiantoja esimerkiksi valokuvaajana, jos tämä on intohimosi.

Kevytyrittäjyyden voit aloittaa ja lopettaa milloin vain ilman juoksevia kuluja, joten jos haluatkin vaihtaa suuntaa, et ole sidottuna vain yhteen työhön. Parhaimmassa tapauksessa voit jatkaa omalla osaamisellasi työllistymistä vielä kesän päätyttyä ja kevytyrittäjänä tämä onnistuu myös opintojen tai muun työn ohella.

Miten saan asiakkaita?

Monesti kevytyrittäjäksi ryhtyvää mietityttää monet käytännön asiat. Miten saan asiakkaita? Miten hinnoittelen työni? Tarvitsenko toimeksiantosopimusta? Olenko vakuutettu? Free-kevytyrittäjänä sinua autetaan kaikissa askarruttavissa kysymyksissä.

Riippuen toimialasta, käytännön asiat muuttavat hieman muotoaan, mutta tietyt seikat on kannattaa laittaa korvan taakse, kun alat kevytyrittäjäksi.

Asiakashankinnassa tärkeintä on määritellä tarkasti tarjoamasi työ sekä kohderyhmä, jolle työtä tarjoat. Kun tunnet asiakaskuntasi, on sinun helppo lähteä markkinoimaan osaamistasi sosiaalisessa mediassa sekä verkostoitua.

Aikaa lomailuun

Kevytyrittäjyydessä parasta on omien työaikojen määrittely sekä oman työn hinnoittelu. Kasvatat rahapussin lisäksi työkokemusta, verkostoja sekä pystyt priorisoimaan enemmän vapaa-aikaa, kun hinnoittelet työsi suunnitelmallisesti.

Monesti kesätyöntekijät painavat pitkää päivää harjoittelijastatuksella eikä kesäpäivistä saati illoista nauttimiseen jää juuri aikaa. Free-kevytyrittäjänä voit olla ylpeä ammattitaidostasi ja välttyä niin sanotuilta hanttihommilta, jotka kuluttavat itsesi vain loppuun. Kun määrität työaikasi sekä hintasi itse, pystyt myös välillä hölläämään. Työsi hinnoittelun tueksi olemme koonneet blogipostauksen aiheesta ja voit lukea sen täältä.

Toivottavasti sait tästä hyviä vinkkejä ja motivaatiota kevytyrittäjyyteen kesällä, etkä jää tuskailemaan lukuisten kesätyöhakemusten tekemisen tulvaan!

Käyttäjäksi rekisteröityminen on ilmaista eikä sido sinua mihinkään, joten voit tehdä sen jo valmiiksi täältä. Ole asiakaspalveluumme yhteydessä joko chatissa tai soittamalla numeroon 0203 32345 niin autamme mielellämme sinua askarruttavissa kysymyksissä!

Mukavaa kesän odotusta, toivottavasti kuulemme sinusta pian!:)

FREE.fi Whatsapp