Yrittäjäksi videoiden viemänä

Lukuaika: n. 2 minuuttia
Yrittäjyyskoulu  »  Kokemukset   »   Yrittäjäksi videoiden viemänä

Palo videoiden tekemistä kohtaan johdatti Nikita Touviken kevytyrittäjyydestä päätoimiseksi yrittäjäksi.

”Päädyin yrittäjäksi, koska mulla oli intohimo videoiden tekemistä kohtaan. Yrittäjyys antoi mahdollisuuden toteuttaa haaveitani”, sanoo YouTube-videoilla itsensä työllistävä Nikita Touvike.

Nikita päätyi opiskelemaan ammattikouluun sähkömieheksi, vaikka tiesi, ettei halua tehdä sitä työtä. Kova palo videoiden tekemistä kohtaa veti puoleensa. Koulun ohella hän teki vapaa-ajallaan videoita omiin somekanaviinsa. Saatuaan sähkömiehen paperit käteensä, Nikitan onnistui päästä unelmiaan vastaavaan palkkatyöhön ja tekemään videoita yritykselle.

Laskutuspalvelu vapauttaa paperitöistä

”Tehdessäni kuukausisopparilla hommia kahdeksasta neljään huomasin, ettei se ole mun juttu. Vapaa aikataulu mahdollistaa paremman sisällöntuotannon tekemisen, koska aina ei ole yhtä motivoitunut fiilis. Nyt kun pystyn paremmin määrittelemään aikatauluni, tulee videoistakin parempia. Kaveri suositteli kevytyrittäjyyttä ja laskutuspalvelun hyödyntämistä. En ollut kuullut kevytyrittäjyydestä aiemmin, eikä meillä ollut koulussakaan mitään yrittäjyyteen liittyviä kursseja. Siksi olikin ihanaa, ettei tarvinnut itse ottaa selvää kaikista paperiasioista, vaan pystyin keskittymään videoiden tekoon”, Nikita sanoo.

Ryhtyessään kevytyrittäjäksi, tuli Nikitan entisestä palkanmaksajasta ensimmäinen laskutettava asiakas. ”Duuni pysyi samana, mutta pystyin suunnittelemaan paremmin tekemistä ja aikataulujani. Pystyin myös ottamaan lisää asiakkaita”, kertoo Nikita.

Nikita on työskennellyt yrittäjänä kaksi vuotta, tehden videoita YouTubeen ja muihin suoratoistopalveluihin. Hänen asiakkaisiinsa lukeutuvat esimerkiksi Duudsonit, Roni Back ja Chachi Gonzales. Työmäärän lisääntyessä kevytyrittäjyys vaihtui toiminimiyrittäjyyteen. Yksi muutos yritysmuodon vaihtuessa on se, että YEL-maksuista pitää muistaa huolehtia itse. Riittävän, YEL:iä varten vahvistettavan työtulon laskeminen ja määräytyminen voisi olla Nikitan mielestä selkeämpää.

Hyppy tuntemattomaan

21-vuotias Nikita kertoo, että nuorena yrittäjäksi ryhtyminen vaatii rohkeutta hypätä tuntemattomaan. ”Ei saa pelätä milloin tulee rahaa ja paljonko sitä tulee. Kuukausipalkkalaisena ehti tottua palkan säännöllisyyteen ja tulojen ennustettavuuteen. Paperiasioista ei myöskään kannata stressata liikaa, sain FREE.fi:ltä apua helposti ja ymmärrettävästi kerrottuna”, rohkaisee Nikita.

”Intohimo on kuvashommissa, haluan oppia lisää, olen ystävällinen ja teen työni niin hyvin kuin osaan”, listaa Nikita kysyttäessä, miten hän on onnistunut kasvattamaan asiakasmääräänsä. Tulevaisuuden tavoitteitaan Nikita ei halua paljastaa liikaa. ”Lisää ja isompaa”, hän kuitenkin lupaa.

FREE.fi Whatsapp