Viihdealan kevytyrittäjä tekee töitä sydämellä

Lukuaika: n. 2 minuuttia
Yrittäjyyskoulu  »  Kokemukset   »   Viihdealan kevytyrittäjä tekee töitä sydämellä

Tässä on Antti. Hän on viihdealan moniosaaja. Hän näyttelee teatterilavoilla, antaa äänensä hahmoille sekä mainoksiin ja on myös muusikko. Monipuolinen ura viihdealalla on mahdollista, sillä Antti on kevytyrittäjä.

Antti tekee useaa rakastamaansa työtä päällekkäin. “Yhtenä päivänä lausun mainosspiikkejä, luen äänikirjoja ja ohjaan dubbauksia. Toisessa hetkessä esiinnyn näytelmässä – ja pian olenkin viihdyttämässä yleisöä laulamalla ja soittamalla pianoa”, hän kertaa mahdollisia työpäiviään.

Antti päätyi viihdealan kevytyrittäjäksi sattuman ja vahingon kautta. “Tälle alalle päätymisessä on tasan yhtä monta vastausta, kuin on vastaajaa. Jokaisella on oma reittinsä”, hän toteaa. Antti teki ensimmäisen dubbauskeikkansa 16-vuotiaana. Hyvin hoidettu työtehtävä poiki ajan saatossa toisen – ja pian olikin edessä muutto Helsinkiin. Pääkaupunkiseudulle muuttamisen jälkeen kaikki pyörähti kunnolla käyntiin ja dubbausstudioilta alkoi tulle keikkatarjouksia harva se viikko.

Viihdealan kevytyrittäjän on tärkeää hoitaa työnsä hyvin, olla sosiaalinen ja aidosti haluta tutustua ihmisiin. “Kun hoitaa työnsä ammattitaidolla, yksi kuvio johtaa toiseen. Pian löysinkin itseni Aleksanterin Teatterin lavalta. Se taas poiki lisää töitä”, Antti selittää.

Laskulla, kiitos

Antti on aina toiminut viihdealalla freelancerina. “Vuosien saatossa panin merkille, kuinka yksi kysymys yleistyi työn tarjoajien keskuudessa: Käytätkö verokorttia, vai laskutatko?”

Viihdealalla kevytyrittäjänä työn tekeminen ja sitä kautta laskuttaminen, on työtä tarjoavalle taholle helpompi ratkaisu. “Tein nopeasti päässälaskun, että on viisasta olla laskuttaja. Toimiminen viihdealan kevytyrittäjänä saattaa madaltaa kynnystä palkata juuri minut.” Eikä kevytyrittäjyys ole vain työtä tarjoavan etu. “Olen tehnyt omat laskutoimitukseni. Tehdessä työt kevytyrittäjänä, jää euroja rahtusen enemmän meikäläisen tilille”, hän summaa.

Itsensätyöllistämisessä on kuitenkin painolastinsa, nimittäin moninaiset velvollisuudet. “Minulta puuttuu byrokraattinen geeni”, Antti naurahtaa. “Kuullessani FREE.fi:stä, tajusin tässä olevan minun juttuni.” Antti onkin ollut Freen käyttäjä jo vuosia. “Mitä enemmän olen Freen kanssa asioinut, sitä paremmaksi asiakaspalvelu muuttuu joka kerta. Asiakaspalvelusta voi kysyä mitä vain ja vastaus tulee nopeasti”, kiireinen mies toteaa tyytyväisenä.

Viihdealan kevytyrittäjä on vuosien saatossa tottunut vapauteensa. “Elämä on kulkenut sellaiseksi, että nykyään aivoissa tuntuu mahdottomalta, että olisi kiinnityksessä vain yhdessä paikassa, tai tekisi töitä kasista neljään.”

FREE.fi Whatsapp