Työtilan ja tuottavuuden maksimointi

Lukuaika: n. 3 minuuttia
FREE!
Yrittäjyyskoulu  »  Inspiraatio   »   Työtilan ja tuottavuuden maksimointi

Työtilan viihtyvyydellä voi olla suuri merkitys työn tuottavuuteen ja inspiraation saantiin. Usein jo pienillä muutoksilla työympäristössä voi lisätä tehokkuutta ja vähentää häiriötekijöitä. Moni kevytyrittäjä tekee työtä omilla ehdoillaan ja oman jaksamisen vuoksi työn järjesteleminen ja aikatauluttaminen on tärkeää.

Työtilaa ja tuottavuutta on mahdollista maksimoida niin, että oma työnteko on työtilan kannalta parasta mahdollista. Success lehden artikkelissa Jason McCann on listannut seitsemän tapaa, joilla työtilaa ja tuottavuutta pystyy maksimoimaan.

  1. Siivoa työtilasi

Usein tilan yksinkertaistaminen tarkoittaa sen puhdistamista. Vaikka jotkut ihmiset ovat luontaisesti järjestelmällisempiä kuin toiset niin tutkimuksen mukaan siisti ja yksinkertaistettu työtila edistää tuottavuutta kaikille. Puhtaan työtilan on myös sanottu vaikuttavan työsuhteisiisi. Monet ihmiset olettavat epäorganisoitujen ja epäsiistien työtilojen omaajien olevan epäorganisoituja ja laiskoja.

McCann on aina ajatellut, että muutaman minuutin työtilan siistinä pitäminen auttaa keskittymään suurempiin asioihin ja saa sinut näyttämään toimivaltaiselta.

  1. Luo oikea energia

Työtila heijastaa sitä, kuka sinä olet. Tee työtila viihtyisäksi, keskittyneeksi ja rauhoittavaksi. Lisää tilaan muutama henkilökohtainen asia kuten kuva tai kaksi, pieni ruukutettu kasvi ja vaikka Rubikin kuutio. Iso avoin työtila tekee ihmeitä keskittymisellesi ja laadukas valaistus on välttämätön optimaalisen tuottavuuden kannalta. Valitse siis valaistus joka ei ole liian silmiinpistävä eikä liian himmeä.

 McCann uskoo vahvasti, että positiivinen energia saa henkilön tuottavammaksi. On siis tärkeää että ympäröit itsesi huonekaluilla, kappaleilla ja ihmisillä, jotka luovat sinulle positiivista energiaa.

  1. Sammuta ilmoitukset

Puhelimen näytölle ilmestyvät ilmoitukset hyppäävät näytöllesi ja usein ne vain swaipataan pois ja työtä jatketaan. Vaikka ilmoitus olisi nopeasti katsottu tai puhelin värisisi tai vilkkuisi vain kerran, se silti keskeyttää sinut.

Ajatus siitä, että jatkuvasti saatavilla oleminen tekisi sinusta paremman työntekijän, on myytti. Sammuta hälytykset ja määritä itsellesi tarvittavat ajat, jolloin tarkastat viestisi. Katso tämän jälkeen, että kuinka se on vaikuttanut tuottavuuteesi.

  1. Vähennä paperia

Epäjärjestys työpöydälläsi ja työtilassasi hidastaa sinua, häiritsee sinua ja lisää stressiäsi. Luultavasti et tarvitse suurinta osaa pöydälläsi olevista asioista ja kaikki paperit voidaan siirtää muualle, joita mahdollisesti tarvitset myöhemmin. Sähköisesti tallennettujen asiakirjojen etsiminen on ylipäätänsä tehokkaampaa kuin paperikasoista asioiden etsiminen.

  1. Tee pino

Vaikka työtilan siisteys onkin tärkeää, McCann kertoo tekevänsä päivittäin yhden paperipinon, jossa on päivän tehtäviä asioita. Hän kerää kasan pöydälle pitkin päivää ja tyhjentää sen ennen päivän loppumista. Hän myöskin peittää paperipinon jotta päällimmäinen asia ei alkaisi häiritsemään työntekoa. McCann kertoo tämän auttavan häntä keskittymään ajankohtaisiin tehtäviin.

  1. Pidä muistikirjaa

 Tutkimus on osoittanut, että muistiinpanojen kirjoittamin käsin auttaa muistamaan asiat paremmin. Kun joka päivä tekee listan tai agendan, on helpompaa järjestää ja priorisoida aktiviteetit myös omassa päässä.

Päivän aluksi on myös hyvä tehdä lista päivän tehtävistä asioista ja yliviivata jopa pienimmätkin tehdyt asiat listasta. Tämä lisää tuotteliaisuuden tunnetta joka buustaa suorittamaan työt nopealla tahdilla.

  1. Suunnittele aikaa ihmisille

Usea työ vaatii kanssakäymistä ihmisten kanssa. Olipa kyse asiakkaiden sähköposteihin vastaamisesta tai puheluiden kuuntelemisesta niin ihmiset vievät aikaa. Suunnittele aikaa ihmisille ja tällöin voit käydä asioita läpi rauhassa heidän kanssaan, ilman kiirettä. Kun tiedät että olet varannut aikaa ihmisille, voit myös aidosti olla läsnä.

FREE.fi Whatsapp