Tuuli vei toiminimiyrittäjäksi

Lukuaika: n. 2 minuuttia
Yrittäjyyskoulu  »  Kokemukset   »   Tuuli vei toiminimiyrittäjäksi
  • Päätyö: Tuoteomistaja, FREE.fi.
  • Sivutyö: Purjehdusasiantuntija, toiminimiyrittäjä.
  • Kyllä, tämäkin kombo on mahdollinen!

Victor Silénin ura FREE.fi:llä alkoi sattumasta. “FREE.fi sponsoroi erästä purjehdusprojektia. Sitä kautta tutustuin Joonakseen, joka puhui minut duuniin”, hän kertaa alkuaikojaan. Nyt Victor on työskennellyt FREE.fi:llä reilun kahden vuoden ajan. Hänen urapolkunsa alkoi asiakaspalvelusta, päätyen teknologiakehitystiimiin, tuoteomistajan rooliin. “Tehtäväni on olla linkkinä tekkitiimin ja muiden osastojen välillä, kommunikoiden tiimien toiveet tekin suuntaan. Suunnittelen myös ominaisuuksia, joita käyttäjät ovat toivoneet FREE.fi:n appiin.”

Päivätyönsä ohella Victor toimii myös toiminimiyrittäjänä, FREE.fi:n kautta. Toiminimiyrittäjänä työskentely on saanut alkunsa rakkaasta harrastuksesta, purjehduksesta. Victorin vapaa-aika kuuluukin paljolti valmentajan tehtävissä, joko vesillä tai treenisalissa. “Olen sellainen ihminen, jonka pitää aina olla liikkeellä ja tehdä asioita. Jos on liian rauhallista, passivoidun ja tylsistyn.”

Vaihtelua työntekoon

Työelämän näkeminen sekä työsuhteisena että toiminimiyrittäjänä on opettanut Victorille paljon. “Toiminimiyrittäjänä on vapaampaa ja enemmän valinnanvaraa, kun taas työpaikalla on tietysti deadlinet ja annetut työtehtävät. Eikä päivätyöstä voi luopua yhtä helposti kuin sivuduuneista.”

Miten yksi ihminen voi jaksaa tehdä kahta työtä? “Kun sivutyötä tekee tarpeeksi vähän, siitä ei tule pakkopullaa. Olen innokas purjehtija, joten se tuo energiaa, ei vie sitä,” Victor selittää ja naurahtaa lisätienestin myös tuovan oman bonuksensa asiaan.

Kahden työn pyörittämisessä on kuitenkin etunsa. “FREE.fi:n hyöty on myös siinä, että voin rauhassa testailla ja kokeilla yrittäjyyttä. Minun ei tarvitse stressata keikkojen määrästä, mahdollisesta notkahdus kiinnostuksessa tai siitä, jos yritys ei lähdekään lentoon.”

Vaikka purjehdus onkin Victorin intohimo, ei hän aio vaihtaa päivätyötään FREE.fi:ltä toiminimiyrittäjän uraan – eikä Joonas antaisikaan.

FREE.fi Whatsapp