Toiminimiyrittäjyys – pros ja cons

Lukuaika: n. 1 minuutti
Yrittäjyyskoulu  »  Toiminimiyrittäjyys   »   Toiminimiyrittäjyys – pros ja cons

Toiminimiyrittäjänä eli yksityisenä elinkeinonharjoittajana toimiminen on Suomessa suosittua. Aloittaessaan toiminimiyrittäjänä, henkilö perustaa toiminimen ja saa Y-tunnuksen. Toiminimi perustetaan tekemällä perustamisilmoitus kaupparekisteriin.

Hyödyt

Toiminimiyrittäjällä on vapaus päättää oma työaikansa sekä hinnoitella oma työnsä. Toiminimiyrittäjä voi siis työskennellä yhdessä ostajan kanssa sopimansa aikataulun mukaisesti ja laskuttaa sovitun summan, kun työ on tehty. Toiminimiyrittäjällä on mahdollisuus tehdä verovähennyksiä kausiveroilmoituksessa. Toiminimiyrittäjä voi vähentää verotuksessa yritystoimintaa varten hankittuja ostoksia.

Käyttämällä esim. Talenom One kirjanpitopalvelua voit ulkoistaa kirjanpidon ja muut paperityöt ja keskittyä olennaiseen – eli omaan työhösi. Toiminimen perustaminen on helppoa!

Haasteet

Toiminimiyrittäjän taloudelliset riskit ovat henkilökohtaisia.
⇨ Toiminimiyrittäjä ei kuitenkaan välttämättä tarvitse alkupääomaa ja taloudelliset riskit ovat pienissä yrityksissä myös pieniä.

Jos toiminimiyrittäjä ei käytä kirjapitopalvelua voi laskujen lähettäminen useille eri asiakkaille olla aikaavievää.
⇨ Talenomin kautta toiminimiyrittäjä voi laskuttaa useita eri asiakkaita samassa palvelussa.

Jos toiminimen perustaa itse, on toiminimiyrittäjän vastuulla hoitaa yritystoimintansa kirjanpito sekä muut yrittäjän velvollisuudet.
⇨ Talenomin palvelua käyttäen pääset helpommalla, kun pääset keskittymään itse työhön.

FREE.fi Whatsapp