Tapahtuma-ala kevytyrittäjä Robert

Lukuaika: n. 2 minuuttia
pääkuva_Robert
Yrittäjyyskoulu  »  Kokemukset   »   Tapahtuma-ala kevytyrittäjä Robert

Koronapandemia ja siitä seurannut työvoimapula tapahtuma-alalla johdattivat toimistotöitä tekevän Robertin kevytyrittäjyyteen – tapahtuma-alan kevytyrittäjyyteen.

Haastatteluhetkellä Robert kirjoittaa graduaan ja työskentelee tapahtuma-alalla kevytyrittäjänä. Alan hyviksi puoliksi hän mainitsee joustavuuden työajoissa ja mahdollisuuden olla kesäisin ulkona. Palataan kuitenkin hetkeen, jolloin sattuma muutti Robertin urasuunnitelmia. Tapahtuma-ala kevytyrittäjä

Robert työskenteli palkkatyössä autoalalla toimistotehtävien parissa, eikä työn sisältö vastannut hänen toiveitaan. Kun aiemmasta työpaikasta tutut työkaverit ottivat häneen yhteyttä kertoakseen vastaperustetusta tapahtuma-alan yrityksestään ja halusivat tarjota hänelle töitä, ei Robertin tarvinnut pitkään pohtia vastaustaan.

Kevytyrittäjistä joustavaa työvoimaa sesonkipainotteisille aloille

Kun päätös vaihtaa autoala tapahtumatuotantoon oli tehty, sujui siirtyminen kevytyrittäjyyteen vaivattomasti. Tietoisuus kevytyrittäjyydestä on kasvanut viime vuosina ja etenkin monilla sesonkipainotteisilla aloilla suositaan kevytyrittäjyyttä; se on niin työn tekijälle kuin yrityksellekin joustavaa ja riskitöntä.

”Kevytyrittäjät ja freelancerit ovat tapahtuma-alalla yleisiä. Tapahtumatoimiston yrittäjät vinkkasivat muutamasta laskutuspalvelusta ja vertailun jälkeen päädyin FREE.fi:n käyttäjäksi. Kevytyrittäjyys on tullut aiemmin tutuksi perhetuttuni kautta. Koska palvelun käyttö on tehty niin helpoksi, ei tarvinnut tehdä sen suurempia taustatöitä voidakseni aloittaa”, sanoo Robert.

Tutustu Teatteri- ja mediatyöntekijöiden liitton -sivuilta, paljon palkkasuhteessa oleva tapahtumatyöntekijä pitäisi ansaita päivässä. Kevytyrittäjänä voit pyytää enemmän palkkaa suoritetusta työstä, sillä vastaat itse tapahtuma-ala kevytyrittäjä työsi sivukuluista.

Mieti, missä olet hyvä

”Jos on huono olla siellä missä olet, kannattaa ehdottomasti kokeilla kevytyrittäjyyttä. Et menetä mitään”, rohkaisee Robert. Hän kannustaa miettimään, missä olet hyvä ja mitä sellaisia taitoja sinulla on, joissa pystyisit laskuttamaan osaamisestasi. ”Esimerkiksi opiskelijoilla saattaa olla paljon sellaista osaamista ja uutta tietoa, mikä olisi yrityksille hyödyksi ja samalla opiskelija saa arvokasta kokemusta työelämästä”, Robert pohtii.

Gradun valmistuttua hän toivoo löytävänsä vakituisen työpaikan ja jatkavan kevytyrittäjyyttä töiden ohella. Tulevaisuuden haaveissa hän näkee itsensä logistiikka-alan yrittäjänä koulutustaan vastaavassa työssä. Mutta sitä ennen pitää hankkia muutama vuosi työkokemusta.

FREE.fi Whatsapp