Perheenisän kevytyrittäjyys palkkatyön ohessa kattaa lasten harrastuskulut

Lukuaika: n. 2 minuuttia
Perheenisän kevytyrittäjyys palkkatyön ohessa kattaa lasten harrastuskulut
Yrittäjyyskoulu  »  Kokemukset   »   Perheenisän kevytyrittäjyys palkkatyön ohessa kattaa lasten harrastuskulut

Petteri, 46-vuotias perheenisä, kulutti aikaansa parkkipaikalla odottaen lastensa harrastevuoron päättymistä. Hän seuraili sinne tänne singahtelevia ruokalähettejä ja sai ajatuksen kevytyrittäjyydestä.

Petteri toimii viikoittain lastensa harrastekuskina. Ajomatkaa kertyy sen verran, ettei edestakainen ajelu kodin ja harrastepaikan välillä ole järkevää, vaan hän odottelee autossaan lasten harrastusvuorojen päättymistä. Petteri sai ajatuksen hyödyntää odotteluun käyttämänsä ajan lisätulojen hankkimiseen ruokalähettinä. ”Palkkatöiden ohella kevytyrittäjyys on minulle ajankuluhommaa viedessäni lapsia harrastuksiin. Sen sijaan, että odottelen kolmisen tuntia parkkipaikalla, käytän ajan hyödyksi ja tienaan rahaa”, kertoo Petteri.

Palkkatyötä ja kevytyrittäjyyttä yhdistelevän Petterin ”My Day”

”Teen palkkatyötä pajalla klo. 6.30-15.00. Käyn kotona syömässä ja peseytymässä. Lähden viemään lapsia harrastuksiin, jotka alkavat klo. 17.00-18.00 aikaan. Kuittaan apilla Woltille, että olen käytettävissä. Klo. 20.00-21.00 ajelen treenien ajan keikkaa ruokalähettinä. Poimin lapset harrastuksista ja ajellaan kohti kotia”, kiteyttää Petteri.

Kevytyrittäjyydellään Petteri on saanut katettua lasten harrastusmaksuista ja kuljetuksista aiheutuvat kulut. Hän lisää hymähtäen, että vähän on jäänyt ylikin.

Mitä palkkatyössä käyvän kevytyrittäjän kannattaa huomioida?

Vielä muutama vuosi sitten oli vaikeampaa asioida verottajan suuntaan, mikäli ansiotuloja oli useammasta kuin yhdestä lähteestä. Nykyään on mutkattomampaa; ja oman verokortin veroprosenttiin vaikuttavat sekä palkkatyöstä että kevytyrittäjyydestä saadut yhteenlasketut vuositulot.

”Kannattaa laskea yhteen kuukausipalkka ja arvio kevytyrittäjyydellä tienattavista tuloista verokortin vuositulorajaa varten. Muuten kesken vuotta voi tulla tilanne, että veroprosenttia joutuu korottamaan paljonkin, mikäli vuosituloraja täyttyy kesken vuotta”, Petteri sanoo. Jos työhön yrittäjänä liittyy autoilua, hän vinkkaa kirjaamaan kilometrit tarkasti ylös, sillä ne on mahdollista vähentää verotettavasta ansiotulosta.

Hänellä on edessä muutto uudelle paikkakunnalle, ja jatkossa lasten harrastaessa Petteri kurvailee ruokalähettinä Turun kaduilla Helsingin sijaan. ”Uskon, että halutessaan missä tahansa vilkkaassa kaupungissa on mahdollista kokeilla yhdistää palkkatyötä ja ruokalähettinä toimimista. Kevytyrittäjyyden joustavuuden vuoksi aion jatkaa ainakin niin kauan, kun lapset vielä asuvat kotona”, Petteri summaa.

FREE.fi Whatsapp