Laskutuspalvelujen vertailu – miten löytää timantti?

Lukuaika: n. 2 minuuttia
Yrittäjyyskoulu  »  Liiketoiminnan aloittaminen   »   Laskutuspalvelujen vertailu – miten löytää timantti?

Kevytyrittäjyyden yleistyessä, myös laskutuspalvelujen määrä on kasvussa. Toimijoita on yhä useampia, joka saattaa aiheuttaa valinnan vaikeutta. Vertailu laskutuspalveluiden välillä vaatii oma-aloitteista tiedonhakua, mikä voi olla aikaavievää. FREE.fi kokosi tärkeimmät vinkit, kun valitset itsellesi sopivaa laskutuspalvelua.

Sopivaa laskutuspalvelua etsiessä, kannattaa ensin pohtia, mitä itse arvostaa eniten palvelussa. Oli se sitten hinta, asiantuntevuus, asiakaspalvelu tai tunnettuus. Yksinkertaisin asia vertailla on yleisesti aina hinta. Hinta ei kuitenkaan välttämättä kerro palvelusta, vaikka toki silläkin on oma osuutensa kokonaisuudessa. Laskutuspalvelu perii palvelumaksun laskutettavasta summasta, minkä jälkeen palkka maksetaan kevytyrittäjälle. FREE.fi:n laskurilla selvität käteen jäävän summan helposti.

Mitä palvelumaksu sisältää?

Itse hintaa tärkeämpi seikka onkin, mitä palvelumaksu pitää sisällään. Yleisesti laskutuspalvelujen palvelumaksut tarkoittavat tiettyä prosenttiosuutta laskutettavasta summasta, jotka sisältävät muun muassa palkanmaksukuluja ja veroihin liittyviä maksuja. Palvelumaksuihin voidaan myös sisällyttää esimerkiksi kevytyrittäjän vakuutukset tai edut palvelun käyttäjille. Tutustumalla laskutuspalvelun hinnastoon, voit löytää lisätietoja palvelumaksuista sekä niiden sisällöistä.

Kevytyrittäjän turva

Vakuutukset ovat tärkeä osa itsensätyöllistäjän turvaa. Kannattaakin selvittää, sisältyvätkö vakuutukset palvelumaksuun vai pitääkö itsensätyöllistäjän hoitaa ne itse. Tällöin kevytyrittäjälle voi koitua ylimääräisiä kuluja, jos vakuutukset eivät kuulu palveluun. FREE.fi:n palvelumaksut kattavat tapaturma- ja vastuuvakuutuksen ja FREE.fi -kevytyrittäjät ovat vakuutettuja toimeksiantojensa ajan. Tutustu lisää FREE.fi:n vakuutuksiin täällä.

Palvelu kevyt- ja toiminimiyrittäjille

Jos haluat vaihtoehtoja työllistymiseen, on myös hyvä selvittää, tarjoaako laskutuspalvelu useampaa kuin yhtä tapaa työllistyä. Osa laskutuspalveluista tarjoaa ainoastaan kevytyrittäjyyspalvelua. Yritystoimintasi laajentuessa, voit kasvaa FREE.fi:n kanssa: Jos koet toiminimen perustamisen tarpeelliseksi, on se helpointa tehdä saman palvelun alla. FREE.fi:n kevytyrittäjänä voit helposti vaihtaa tilauksesi toiminimiyrittäjyyteen, jos esimerkiksi yritystoimintasi kasvaa tai asiakaskuntasi on jo laaja.

Kokemukset laskutuspalveluista

Nykypäivänä myös asiakaskokemukset ja suosittelut vaikuttavat päätökseen vahvasti. Kaverilta kuullut kehut tai puskaradiossa jaetut suositukset voivat vaikuttaa monen päätökseen valita itselleen sopiva laskutuspalvelu. Myös hyvää asiakaspalvelua arvostetaan. Tarjoamme toimialan laajimman asiakaspalvelun tavoitettavuuden ja aukioloaikojen suhteen. Chat-asiakaspalvelumme on avoinna arkisin klo 9-20, joka mahdollistaa avun saamisen myös yrittäjille, jotka eivät työajalla voi olla yhteydessä.

Täydellinen laskutuspalvelu?

Sopivan laskutuspalvelun löytäminen voi viedä aikaa. Vaihtoehtoja löytyy kuitenkin kaikille itsensätyöllistäjille. Pääasiallisena tavoitteena täydellisen laskutuspalvelun löytämisessä on se, että yrittäjyys olisi itsensätyöllistäjälle mahdollisimman helppoa.

FREE.fi Whatsapp