Koontilasku

Lukuaika: n. 4 minuuttia
Yrittäjyyskoulu  »  Työllistäminen   »   Koontilasku

Koontilasku on helpoin tapa tehostaa yrityksesi palkanmaksua kevytyrittäjille sekä muille työn toimittajille. Kyseisten alihankkijoiden palkanmaksu saattaa välillä olla työlästä palkkahallintoa silmää pitävälle henkilölle, mikäli työtä on ostettu monelta eri toimittajalta.

FREE.fi on kehittänyt yrityksille ilmaisen taloushallinnon ohjelman, joka tuottaa koonnin kaikista näistä työhön liittyvistä laskuista. Asiakasvastaavamme käyttävät ohjelmaa puolestasi ja luovat koontilaskun aina tarpeidesi mukaan. Parasta tässä yhtälössä on se, että yhteistyökumppanuus kanssamme ei maksa yrityksellesi mitään. Lue lisää, miten sinä voit aloittaa yhteistyön meidän kanssa täältä.

Tutustutaan seuraavaksi, miten ja miksi kyseinen tapa “koota laskuja” on kannattavaa ja minkä takia sinun yrityksesi kannattaa tehdä yhteistyötä kanssamme. 

Mikä on koontilasku?

Perehdytään näin alkuun siihen, mitä kyseinen laskujen koonti tarkoittaa ihan käytännössä. Koontilaskulla taloushallinnossa tarkoitetaan yleensä laskua, joka sisältää useita erillisiä laskuja yhdistettynä yhdeksi kokonaisuudeksi. Tämä käytäntö voi olla hyödyllinen erityisesti suurissa organisaatioissa, joissa voi olla useita eri osastoja, toimipisteitä tai laskuttajia. 

Miten koontilasku toimii – esimerkki:

Yritykselläsi on 15 alihankkijaa. Ilman koontilaskua, jokainen alihankkija suorittaa sovitun työn ja lähettää laskun panoksestaan yrityksen maksettavaksi. Tämä tarkoittaa sitä, että taloushallinto joutuu näin ollen käymään läpi ja maksamaan jokaisen toimittajan laskun erikseen. FREE.fi:n kehittämä ilmainen taloushallinto-ohjelma kokoaa sinulle kyseisten 15 alihankkijoiden laskut yhteen ja tuottaa sinulle vain yhden laskun maksettavaksi, 15 laskun sijaan. 

Voit myös halutessasi kontrolloida laskulle tulevia kirjauksia palvelumme avulla. Ilmoitat tällöin meille jokaisen alihankkijan työhön liittyvät tiedot ja valmistelemme tietojen perusteella teille koontilaskun maksettavaksi – ei enää turhia laskun korjauksia tai vääriä kirjauksia laskuilla.

Koontilaskutus on siis yritykselle se nopein, helpoin ja rahaa säästävä tapa suoriutua alihankkijoiden palkkojen hallinnasta, mikäli yrityksellä on monia työn toimittajia.

Koontilaskutus

Koontilaskun käyttäminen taloushallinnossa ei vaikuta alihankkijan laskun maksamiseen – se saattaa jopa nopeuttaa sitä. Inhimilliset virheet vähenevät ja kommunikaation tarve on minimaalinen, sillä työn ostaja sekä tilaaja on kollektiivisesti tietoisia siitä, mitä laskuille ilmestyy. Vaikka koontilaskutus on varmin tapa saada oikeat tiedot laskuriveille on tärkeää molemminpuolisesti kuitenkin pitää kirjaa paljon työtä ollaan suoritettu. Toimeksiantosopimus kannattaa olla kunnossa ennen töiden aloittamista, sillä siellä kirjataan myös mm. työn tarpeen määrä. Me FREE.fi:llä painotamme, että työtuntiseuranta ja hyvä toimeksiantosopimus on kaiken A ja O hyvälle ja toimeksiantosuhteelle.  

Toimeksiantoiset suhteet ovat normi lähes joka alalla. Eri alojen konsultit ovat yleisimpiä henkilöitä, jotka saattavat käyttää toimeksiantoa oman elantonsa ansaitsemiseen. Monen konsultin laskutusasioiden pyörittäminen on normia isoissa yrityksissä, mutta siihen tarvitaan kuitenkin osaamista, aikaa sekä yleensä kalliita taloushallinnon ohjelmia. Onneksi FREE.fi:llä on ilmainen taloushallinnon ohjelma, joka auttaa myös pienempiä yrityksiä adaptoitumaan konsulttien tai lisäkäsien laskutusasioiden hoitamiseen ison yrityksen tavoin. Taloushallinnon virtaviivaistaminen sekä ajan säästö pitäisi olla normaalia kaiken kokoisille yrityksille. 

FREE.fi:n ilmainen taloushallinto-ohjelma tarjoaa jokaiselle mahdollisuuden koontilaskutukselle. Yrityksen suuruudella ei kuitenkaan ole väliä kun teet koontia sillä jokainen laskurivi pitää kuitenkin olla oikein. Sinun kannattaa siis olla tarkkana, sillä laskut menevät antamasi tietojen mukaan maksuun. Varmista siis, että kaikki laskutettavat erät ja niiden yhteissumma ovat oikein, ja että laskurivit vastaa molempien odotuksia ja tarpeita. FREE.fi asiakasvastaavasi auttaa sinua tarvittaessa tekemään oikean koonnin suoritetusta työstä.

Ilmainen taloushallinto-ohjelma

Ilmaisella taloushallinnon ohjelmallamme koostamme näin ollen monista lakuista kokonaisuuden, jota on helppo hallita ja seurata. Koontilaskulla saatat parantaa taloudellista ennustettavuutta sekä reflektointia helpommin menneisyyteen selkeän koonti raportoinnin avulla. Taloushallinto on jokaisen yrityksen sydän – ilman selkoa yrityksen taloustilanteesta on vaikea kasvattaa ja johtaa yritystä oikeeseen suuntaan. Taloudellista hyötyä voi saada aikaan säästöillä ja pyrimme sen takia myös tarjoamaan ohjelmamme yrityksien käyttöön ilmaiseksi. Verohallinto tekee myös työtä digitaalisten taloushallinto hankkeiden eteen.

Kevytyrittäjyys yritykselle 

Sinun kannattaa yrityksenä näin ollen harkita kevytyrittäjien työllistämistä, mikäli liiketoiminnan tarkoituksena on hyödyntää alihankkijoiden tarjoamia palveluita. Kevytyrittäjyys on nimittäin helpoin tapa aloittaa oman työnsä myyminen “yrittäjämäisesti” ilman sitoutumuksia kalliisiin kirjanpitotoimistoihin tai kirjanpito-ohjelmiin. Kevytyrittäjänä laskutuspalvelu hoitaa kaikki mitä tulee toimeksisaajan laskutukseen liittyvään byrokratiaan ilman toimeksisaajan sitoumusta. 

FREE.fi on luotettava laskutuspalvelu ja on aina valmis auttamaan yrityksiä työllistämään henkilöitä modernilla tavalla kevytyrittäjinä ja käyttämään koontilaskutusta monen kevytyrittäjän hallintaan. Yhteistyökumppaninamme saat henkilökohtaisen asiakasvastaavan hoitamaan kevytyrittäjiesi asioita kun taas FREE.fi:n ilmainen taloushallinto-ohjelma tuottaa sinulle koontilaskuja säästääkseen yrityksellesi aikaa ja rahaa. 

Kevytyrittäjyys ja koontilasku on oikea valinta yritykselle, mikäli haluat houkutella nykypäivän agiileja talentteja suorittamaan tarjoamasi työkeikat ja saada laskut prosessoitua aikaa säästäen.

FREE.fi Whatsapp