Kiira työllistää itsensä ammattijärjestäjänä

Lukuaika: n. 4 minuuttia
Yrittäjyyskoulu  »  Kokemukset   »   Kiira työllistää itsensä ammattijärjestäjänä

Monella meillä on keittiössä ainakin se yksi laatikko, joka näyttää tornadon runtelemalta.Tai samaistutko sotkuiseen vaatekaappiin, jonne et todellakaan halua kylässä olevien vieraiden eksyvän. Vaikka sosiaalisen median kautta meille saattaa syntyä kuva siitä, että ihmiset elävät siisteissä kodeissa järjestyksessä olevien tavaroiden ympäröimänä, on totuus kuitenkin toinen.

”Sotkuisuus on
monelle häpeällinen asia”

“Sotkuisuus on monelle häpeällinen asia”, paljastaa ammattijärjestäjä Kiira Vuorinen.

Ahkeruus palkitaan

Kiira Vuorinen, 19, on Helsingissä asuva ammattijärjestäjä. Suomessa ammattijärjestäjä on melko uusi toimiala, mutta kasvava sen ajankohtaisuuden vuoksi. Tavaran karsiminen sekä kierrätys ovat enemmän suosiossa kuin koskaan, sillä ihmiset haluavat panostaa kestävään kehitykseen sekä eettisiin valintoihin.

“Olen Kiira Vuorinen, alunperin Porvoosta kotoisin oleva ammattijärjestäjä. Opiskelen Turun kauppakorkeakoulussa markkinointia sivuaineenani yrittäjyys. Minua on jo pienestä lähtien kiinnostanut työnteko ja olen viehättynyt ajatuksesta, että omalla ahkeruudellaan voi ansaita rahaa. Nuorempana kyselin äidiltä, että saisinko mennä jo kesätöihin. Äitini vastasi, että voi kuule, ehdit kyllä vielä töitä tehdä!”
Ja näin kävikin:

Kiira aloitti 14-vuotiaana työnteon mansikoiden myyjänä ja eteni sieltä Marimekolle ja myöhemmin Massimo Dutti -vaateliikkeeseen.

“Olen aina lähestynyt rohkeasti ja pyyteettömästi ihmisiä, jotka kiinnostava minua. Olen esimerkiksi päässyt seuraamaan Maria Ohisalon työtä sekä päässyt lukemaan uutisia Ylen suoraan lähetykseen.”

Vuonna 2019 Kiirasta tuli yrittäjä sattumien kautta:

“Koulussa meillä oli yrittäjäkurssi, jossa kurssilaisilla oli mahdollisuus vaikuttaa vierailijoihin. Bloggaaja Alexa Dagmaria seuranneena huomasin hänen käyneen samassa koulussa yläasteen kuin minä. Uskaltauduin kysymään häntä vierailijaksi puhumaan yrittäjyydestä ja hän kertoi tulevansa mielellään.“

Myöhemmin muutamien kohtaamisten jälkeen, Alexa pyysi Kiiraa assistentikseen.

“Suostuin tietenkin! Työ sosiaalisen median vaikuttajan assarina on opettanut minulle todella paljon ja olen saanut paljon uusia kontakteja. Kerran kysyin varovaisesti Alexalta, saisinko järjestää hänen vaatekaappinsa yhtenä työtehtävänä ja hän vastasi, että siitä vaan!“

Järjestelyn tulos oli herättävä:

“Alexa oli tyytyväinen lopputulokseen ja sanoi, että ihmiset varmasti maksaisivat tällaisesta palvelusta. Silloin tajusin, että tämähän on mun unelma ja voisin tällä osaamisellani tosiaankin työllistää itseni.”

“Yrittäjyys sopii energiselle luonteelleni”

Nykyisin Kiira pitää yllä myös muutamien muiden yritysten instagram-tilejä ja on kehittynyt valokuvaajana, jota hän hyödyntää myös omassa sosiallisessa mediassaan. Ammattijärjestäjän työssä ennen ja jälkeen -kuvat ovat suuressa osassa.

“Olen aina pitänyt siitä, että minulla on monta rautaa tulessa samaan aikaan. Haluan päättää siitä, missä, milloin ja miten teen töitä. Yrittäjyys antaa sen vapauden, jota työnteolta kaipaan ja töiden monipuolisuus sopii energiselle luonteelleni.”

Kiira kokee, että kaikilla olisi hyvä olla jokin käsitys yrittäjyydestä.

”Mielestäni olisi tärkeää, että yhä useampi nuori saisi jonkinlaisen kosketuksen yrittäjyyden maailmaan.”

“Kaikilta meiltä löytyy jonkinlaisia kädentaitoja. Itselleni yrittäjyys on tullut luontevasti osaksi elämääni ja nuoresta iästäni johtuen en ole kokenut radikaalia muutosta palkkatyöstä yrittäjäksi. Varsinkin kevytyrittäjyys antaa mahdollisuuden kokeilla oman osaamisen myyntiä matalalla kynnyksellä ja jos ala ei vaadi suurta pääomaa, et myöskään voi menettää mitään. Mielestäni olisi tärkeää, että yhä useampi nuori saisi jonkinlaisen kosketuksen yrittäjyyden maailmaan.”

Toimiva ja Kaunis

Monella saattaakin herätä ajatus siitä, että miten kehtaan pyytää vieraan ihmisen kamalan sotkuiseen kotiini?

“Todellakin kehtaat! Sitä varten palveluni on olemassa. On mielestäni tosi hassua, että ihmiset siivoavat siivoojaa varten. Tämä on todella yleistä.”

Kiira haluaa kumota ajatuksen siitä, ettei kaunis voisi olla yhtä aikaa myös toimivaa.

“Asiakas laittaa minulle kuvat sekä mitat kohteesta. Sen jälkeen arvioidaan, että millaiselle palvelulle on tarvetta. Suurimmat ongelmat liittyvät usein tilan käyttöön tai siihen, ettei säilytyslokeroihin tai muihin kodin järjestelyyn liittyviin ratkaisuihin olla panostettu. Tarpeen mukaan syväpuhdistan tilan sekä hankkiudun eroon turhasta. Olen asiakkaan tukena koko prosessin ajan.”

Kiinnostus sekä avoimuus uusia ihmisiä kohtaan ovat tuoneet Kiiran tähän päivään, jossa hän toivoo ammattijärjestäjän työnsä laajentuvan.

“Sitähän sanotaan, että kun kerran ryhtyy yrittäjäksi, paluuta ei enää ole. Se on kuitenkin fakta, että yrittäjällä on oltava taito innovoida uutta sekä uudistua. Minulla on aina ollut kunnianhimoiset haaveet. Pienempänä halusin lääkäriksi tai asianajajaksi ja halusin ammatin, josta saisin paljon rahaa. Nykyisin koen tärkeämpänä työnteon vapauden. Sitäpaitsi yrittäjänä voin tehdä töitä niin paljon kuin vaan jaksaa!”

Kiiran vinkki kaikille on:“Uskalla lähestyä ihmisiä rohkeasti! Et voi koskaan tietää, mitä tilanteesta jää käteen!”

Löytyykö sinulta kotoa sotkuisia kaappeja tai hukutko tavaroiden paljouteen?

Käy kurkkaamassa täältä Kiiran nettisivut!

FREE.fi Whatsapp