Kevytyrittäjänä videoiden parissa

Lukuaika: n. 2 minuuttia
Yrittäjyyskoulu  »  Kokemukset   »   Kevytyrittäjänä videoiden parissa
  • Päätyö: Operatiivinen johtaja, FREE.fi.
  • Sivutyö: Videokuvaaja, kevytyrittäjä.
  • Luovalla työllä vastapainoa arkeen!

Emil Kylämarkula aloitti FREE.fi:n riveissä tuttavansa Joonaksen kautta. Emil ja Joonas työskentelivät kuuden vuoden ajan saman katon alla eri yrityksissä. “Tunsimme entuudestaan ja ystävystyimme.” Noin puolitoista vuotta FREE.fi:llä työskennellyt Emil on yrityksen operatiivinen johtaja. “Kommunikoin osastojen päälliköiden kanssa ja pidän huolta siitä, että toimimme strategian mukaisesti. Pidän myös huolen siitä, että kaikki tietävät mitä FREE.fi:llä tekevät ja voivat hyvin meidän yhteisössä.”

Päätyönsä lisäksi Emil on kevytyrittäjä. Intohimo videotuotantoon sekä aikaisempi kokemus yrittäjyydestä saivat hänet aloittamaan kevytyrittäjyyden ohjaamisen, kuvaamisen sekä editoinnin parissa. “Tämä on enimmäkseen one-man show.”

Kiehtovien kameroiden kautta kevytyrittäjäksi

Itseoppinut Emil kertoo kameroiden kiehtoneen häntä lapsesta asti. Varhaisimmat muistot sijoittuvat kaveriporukan skeittivideoihin, joissa Emil toimi kuvaajana. Pitkäaikainen intohimo on kulkenut hänen mukanaan vuosia. Muun muassa Youtube on myöhemmin toiminut oivana oppimisalustana.

Koska päivätyö operatiivisena johtajana vaatii isojen kokonaisuuksien hahmottamista, videoiden tuottaminen tasapainottaa arkea. “Päivätyö ja kevytyrittäjyys toimivat todella hyvin yhdessä, sillä pääsen kevytyrittäjänä tekemään enemmän omilla käsilläni. Kaikki mitä tulee videotuotantoon, olen laskuttanut FREE.fi:n kautta, sillä se on helpoin tapa tehdä sivutöitä.”

Kevytyrittäjyys on vaikuttanut myös positiivisesti hyvinvointiin. “Olen todella tyytyväinen ja kiitollinen, että voin olla sekä työsuhteessa että kevytyrittäjä samanaikaisesti. Saan kevytyrittäjänä yrittäjyyden hyvät puolet.”

Unelmien toteuttamista sitoumuksetta

Parhaimpana puolena kevytyrittäjyydessä Emil mainitsee ihmiset. “Pääsen tapaamaan erilaisia ihmisiä ja pystyn työskentelemään kavereideni kanssa.” Ihmisten lisäksi myös jokainen video on erilainen. Myös vaihtuvat työympäristöt monipuolistavat kevytyrittäjän työtä. “Formulafanina oli hieno kokemus päästä Monacoon kuvaamaan kisoja”, Emil muistelee.

Emilin mielestä kaikkien pitäisi olla kevytyrittäjiä. “Kevytyrittäjänä pääsee kokeilemaan unelmiaan työelämässä sitoumuksetta. On siistiä olla täällä duunissa, koska uskon FREE.fi:n toimintaan.”

FREE.fi Whatsapp