Free-Laskutuksen käyttäjä Antti

Lukuaika: n. 2 minuuttia
FREE!
Yrittäjyyskoulu  »  Kokemukset   »   Free-Laskutuksen käyttäjä Antti

Mitä teet työksesi?

Työkseni teen monenlaisia esiintyvän taiteilijan projektiluontoisia tehtäviä, mutta yksinkertaistaen voisin sanoa olevani tällä hetkellä näyttelijä ja muusikko. Saan näytellä teatteri- ja musikaalituotannoissa, dubata lastenelokuvia, ohjata dubbauksia, spiikata mainoksia, lukea äänikirjoja ja laulaa erilaisten yhtyeiden vierailevana solistina tai esiintyä omilla trubaduurikeikoillani. Tapio Rautavaaran kuuluisia laulunsanoja mukaillakseni: ”pieninä palasina on mun leipäni maailmalla.” Ja kaltaiseni freelancer on aina hyvin kiitollinen jokaisesta hetkestä jolloin huomaa olevansa mukavan työllistetty.

Miten Free-Laskutus on auttanut sinua?

Laskutukseen liittyy paljon erilaisia velvollisuuksia jotka voivat olla joskus hankalia ja aikaa vieviä asioita.

Free-Laskutus on auttanut minua hahmottamaan paremmin yrittäjyyteen liittyvän kokonaiskuvan sekä siihen liittyvät velvollisuudet. Free:n käyttäjänä pystyn luottamaan siihen että asiat hoidetaan oikein ja tällöin pystyn keskittymään olennaisiin asioihin ja siihen missä olen hyvä. Free-Laskutus on ollut helppo ottaa käyttöön, ja palvelun käyttö on sujuvaa ja yksinkertaista.

Mitä mahdollisuuksia työsi antaa sinulle?

Projektiluonteinen, ja sanoisinko, iloisen tilkkutäkkimäinen työsarkani todentaa näkyvimmin sen, ettei yksikään työpäivä ole samanlainen kuin muut. Aikatauluihin saan vaikuttaa itse, ja toisinaan käynnissä oleva projekti saattaa vaatia sitäkin, että valmistelevaan pohjatyöhön, harjoitteluun tai materiaalin muunlaiseen haltuunottoon on lohkaistava aikaa myös oman vapaa-ajan puolelta.

Joka päivä pääsen oppimaan sorvini ääressä jotain uutta, kuten testaamaan minkälaiseen äänirooliin oma instrumentti taipuu, tai miten yleissivistys karttuu uuden näytelmätekstin tai äänikirjan myötä. On myös ilo huomata miten työt, harrastukset ja elämäntyyli tukevat toisiaan mitä ennalta-arvaamattomimmilla tavoilla. Lapsuuden viulutunneilta opittu nuotinlukutaito auttaa omaksumaan nopeammin musikaalituotannon laulumateriaalia. Toisessa teatteriprojektissa kehitetty käyttämätön vitsi saattaakin löytää paikkansa trubaduurikeikalla esitetystä biisistä, tai dubbausroolia työstäessä leffaviittauksen saattaa yhtäkkiä ymmärtää siksi koska elokuvakulttuuria tulee muutenkin harrastettua vapaa-ajalla niin paljon.

Yksi alan parhaimmista puolista on, että projekteja työstäessä saan koko ajan tutustua uusiin ihmisiin, kerätä kontakteja ja verkostoitua laajemmin. Tällöin voin esimerkiksi auttaa työryhmää rakentavaa kollegaani vinkkaamalla sopivista uusista ryhmäläisistä, ja saattaapa joskus joku toinen työkaveri suositella minuakin johonkin vireillä olevaan tuotantoon.

Kaiken kaikkiaan saan tehdä töitä ja toteuttaa itseäni alalla joka minua on jo lapsesta asti kiinnostanut. Näissä hommissa oppimisen ilo ja onnistumisen tunne ovat juuri niitä ammatillisia elementtejä, joiden voimalla jaksan työskennellä projektista seuraavaan, päivästä toiseen.

Antti LJ,

Käy katsomassa Antin videohaastikset!

FREE.fi Whatsapp