Brexit vauhditti päätöstä yrittäjyyteen ja opintoihin Suomessa

Lukuaika: n. 2 minuuttia
Brexit vauhditti päätöstä yrittäjyyteen ja opintoihin Suomessa
Yrittäjyyskoulu  »  Kokemukset   »   Brexit vauhditti päätöstä yrittäjyyteen ja opintoihin Suomessa

Savannah Vize opiskelee maisteriksi, työskentelee kahtena päivänä viikossa ja laskuttaa brittiläisiä asiakkaitaan vaivattomasti laskutuspalvelun kautta.

Brexit sinetöi Savannah Vizen päätöksen muuttaa pois Britanniasta. Pohjoismainen elämäntapa ja Creative Sustainability -maisteriohjelma Aalto-yliopistossa vetivät häntä puoleensa ja saivat muuttamaan Suomeen.

Ennen maisteriopintojaan Savannah työskenteli Britanniassa palkkatyössä graafisena suunnittelijana kestävän kehityksen ja yhteisösuunnittelun parissa.

Laskutuspalvelu auttaa yrittäjän alkutaipaleella

”Paremman tulotason saavuttamiseksi halusin tehdä töitä Suomessa opintojen ohella. Yrittäjyyteen liittyvät käsitteet, verotukselliset asiat ja erilaiset käytännöt olivat stressaavia ja vaikeaselkoisia, en ollut joutunut hoitamaan tällaisia asioita Britanniassa.

Tunsin verotoimistossa suurta helpotusta saadessani kuulla laskutuspalveluista, joiden avulla voisin ulkoistaa stressaavat asiat, kuten verotuksen. Nyt voin keskittyä töihin, opiskeluun ja ajanhallintaan. Koska en ollut aiemmin toiminut yrittäjänä, oli kaikki minulle uutta”, muistelee Savannah.

Kevytyrittäjyydessä Savannah arvostaa mahdollisuutta sovitella työmääriä yhteensopivaksi opintojen kanssa. Hän työskentelee kotoa käsin graafisena suunnittelijana brittiläisille asiakkailleen keskimäärin kahtena päivänä viikossa.

Savannah Vize

Savannahin vinkit aloitteleville yrittäjille

Lopuksi kiinnostaa kuulla vinkkejä, miten Savannah on onnistunut yhdistämään parin vuoden ajan maisteriopinnot ja kevytyrittäjyyden. Ja mistä kannattaa lähteä etsimään tietoa yrittäjyydestä, jos äidinkieli ei ole suomi. ”Kaikkein tärkeintä on ajanhallinta, jotta pysyn yhdistämään asiakkaiden ja koulun aikataulut. Käytän selainpohjaisia, Toggl- ja Asana- nimisiä työkaluja projektien ja aikataulujen hallintaan.

Tärkeää tietoa yrittäjyydestä ja vastauksia etenkin alkuvaiheessa mieltä askarruttaviin kysymyksiin saa Verohallinnolta, vakuutusyhtiöltä, FREE.fi:n nettisivuilta ja chatista.

FREE.fi Whatsapp