Aino “Aippa” Lehtimäki löysi streamauksen kautta vahvuutensa sekä vapauden oman elämänsä aikatauluttamiseen!

Lukuaika: n. 3 minuuttia
aino aippa
Yrittäjyyskoulu  »  Kokemukset   »   Aino “Aippa” Lehtimäki löysi streamauksen kautta vahvuutensa sekä vapauden oman elämänsä aikatauluttamiseen!

Onko Streamaus, Twitch, LoL tai OW tuttuja termejä?

Älä huoli, jos ei. Esport eli tietokoneella, mobiililaitteella tai pelikonsolilla tapahtuva kilpapelaaminen ja pelaamiseen liittyvä termistö ovat monelle vielä täysin vieraita asioita. Esports onkin yleistynyt vasta 2000 -luvulla ja erityisesti online-pelien pelaaminen suoratoistopalveluiden kautta eli streamaus. Monet ovatkin tehneet pelaamisesta ammatin ja seuraajia saattaa olla jopa miljoonia. FREE!:n kanssa yhteistyötä tekevän esports-joukkueen hREDS:n riveihin kuuluva Aino Lehtimäki, nimimerkiltään Aippa kertoo, millaista on pelaajan elämä ja mitä nämä ummikolle oudot termit oikeasti tarkoittaa.

Streamaajan elämään pääset tutustumaan ensiviikolla myös lisää, kun Aippa ottaa FREE!:n Instagram-tilin haltuun!

Streamaajan päivä

Nyt 28-vuotias Aippa aloitti streamauksen noin viisi vuotta sitten, mutta itse videopelien pelaamisen jo ala-asteikäisenä. Ikaalisista kotoisin, nykyisin Tampereella asuva Aippa on toiminut taksikuskina viiden vuoden ajan ja kouluttautunut myös elektroniikka-asentajaksi. Lukiossa Aippa oli ujo, esiintymistä arkaileva tyttö, mutta nykyisin kameran edessä hyvin viihtyvä streamaaja. Aipalla on tänä päivänä Twitchissä noin 12 000 seuraajaa ja esiintymisjännitys on jäänyt historiaan.

Kurkataan Aipan päivään!Klo 12:00 Rise and shine! Streamaajan päivä alkaa vasta tällöin, hyvin nukuttujen yöunien jälkeen, kun streamaaja alkaa heräilemään. Sometilien läpi selaamisen, tietokoneen avaamisen sekä aamupalan vuoro. “Selaan läpi sähköpostit sekä erilaiset kanavat, joiden kautta olen yhteydessä katsojien kanssa, kuten Discordin ja vastailen viesteihin.“

Discord on videopeli yhteisölle suunnattu sovellus, jossa seuraajat pidetään ajan tasalla tulevista streameista sekä paikka, jossa pidetään yhteyttä katsojien ja kavereiden kanssa.

Klo 15:00 Alkaa illan tulevaan streamiin valmistautuminen: “Meikkaan ja mietiskelen, mitä tänään streamissa tekisin eli mitä pelataan ja mistä asioista voisi tänään jutella.”

Esports-pelit jaetaan useampiin genreihin: League of Legends (LoL) on esimerkiksi Moba eli taisteluareena peli ja Overwatch (OW) taas FPS-peli (first-person shooter). Streamissa Aippa pelaa pelejä MMORPG:stä (monen pelaajan verkkoroolipeli) tasohyppely peleihin ja jutut vaihtelevat erilaisista pelaamiseen liittyvistä aiheista kaverin kämpän seinän maalaamiseen. Aippa kertoo Twitterin olevan streamaajien ja koko esports-genren some-koti, jossa ajankohtaisista asioista keskustellaan.

Klo 18:00 Streami on päällä: “Aloittelen useimmiten streamauksen noin klo 17-18 aikoihin.” Aippa ei halua tehdä liian suunnitelmallisia streamaus aikatauluja, sillä fiilis siihen mitä pelaa ja mistä juttelee, vaihtelevat päivittäin.

Klo 21:00 Streami on edelleen päällä: “Kun aloitin streamauksen, en uskaltanut puhua kameran kautta katsojille ääneen, vaan vastasin chatissa tuleviin kysymyksiin kirjoittamalla takaisin. Nyt päivästä ja fiiliksestä riippuen, juttua saattaa riittää noin kolmesta kahdeksaan tuntiin. Jos joskus saan ikäviä kommentteja, en juurikaan jaksa välittää niistä.”

Klo 24:00 “Noin klo 23-01 lopettelen streamin. Saatan jäädä vielä koneelle juttelemaan kavereiden kanssa ja pelaamaan muutamaksi tunniksi.” Nukkumaan meno on yleensä noin klo 4.00 aamulla.Vaikka nukkumaanmeno pelaajilla voi venyä aamuun asti, on Aippa kuitenkin sitä mieltä, että elämässä parasta on perheen sekä ystävien lisäksi juuri se, että hänellä on vapaus aikatauluttaa elämä juuri sellaiseksi kuin hän itse haluaa!

“Kevytyrittäjänä voin laskuttaa pelaamiseni sekä erilaiset yhteistyökeikat helposti ajasta tai paikasta riippumatta ja se mahdollistaa ammattimaisemman otteen streamaamiseen.“ Aippa lisää.

Täältä pääset seuraamaan Aipan streamausta ja koodilla AIPPA saat FREE!:n palvelumaksuista 25% alennusta.

FREE.fi Whatsapp