Vinkit kevytyrittäjälle ensimmäisen työtehtävän saamiseen

Lukuaika: n. 2 minuuttia
Yrittäjyyskoulu  »  Liiketoiminnan aloittaminen   »   Vinkit kevytyrittäjälle ensimmäisen työtehtävän saamiseen

Ensimmäisen työtehtävän saaminen kevytyrittäjänä voi tuntua haastavalta, jos ei tiedä mistä aloittaa. Miten työ kohtaa tekijänsä? Näillä vinkeillä kevytyrittäjä voi aloittaa uransa helposti ja löytää sopivia työtehtäviä!

Oma osaaminen julki

Oman osaamisen myyminen vaatii kykyä markkinoida itseään. Eli nyt on aika unohtaa turha nöyristely ja oman osaamisen vähättely. Kerro osaamisestasi ja anna myös muiden kehua taitojasi! Valmistaudu myös mahdollisesti esittelemään töitäsi, joilla voit todistaa ammattitaitosi. Omaa osaamistaan voi esitellä esimerkiksi presentaation tai portfolion muodossa. Sosiaalinen media tai verkkosivut toimivat oivana alustana töiden jakamiseen.

Aloittelevalla kevytyrittäjällä ei välttämättä ole vielä suosittelijoita, jolloin osaaminen kannattaa tuoda esille näkyvästi. Sosiaalisessa mediassa ensimmäisen työtehtävän voi saada tutulta ihmiseltä, jolloin kynnys suosittelun pyytämiseen on myös matalampi.

Kilpailuetu esiin

Osaamisen lisäksi, kevytyrittäjän on hyvä tuoda esiin oma kilpailuetunsa. Oli se sitten työskentelyn tarkkuus, kertynyt työkokemus, koulutus tai vuorovaikutustaidot. Miten erotut muista tekijöistä ja miksi asiakkaan kannattaa valita kevytyrittäjä? Kilpailuetu voi nimittäin olla ratkaiseva tekijä ensimmäisen työtehtävän saamisessa.

Vaikeuksia kilpailuedun löytämisessä? Kysy omalta kohderyhmältä, mikä on heille merkittävä tekijä palvelua valittaessa. Kehitä toimintaasi niin, että vastaat kysyntään. Aloittelevan toiminimi- tai kevytyrittäjän kannattaa tutustua liiketoimintasuunnitelman laatimiseen sekä sitä kautta myös pohtia omaa kilpailuetuaan.

Yrittäjät verkostona

Verkostoidu muiden kevytyrittäjien kanssa. Muilta yrittäjiltä voi saada vertaistukea ja ennen kaikkea mahdollisia asiakkaita. Kevytyrittäjä voi saada myös vinkkejä, mitä kautta muut ovat saaneet ensimmäisen työtehtävänsä. LinkedIn on oiva alusta kasvattaa verkostoa ja löytää sopivia työtehtäviä. Verkostoa voi kasvattaa myös kasvokkain. Osallistu tapahtumiin, tutustu yrittäjiin ja jätä yhteystietosi.

Ota yhteyttä

Aktiivisuus palkitaan! Ota siis itse yhteyttä potentiaalisiin, kohderyhmääsi kuuluviin asiakkaisiin. Moni saattaa tajuta puhelun aikana tarvitsevansa kevytyrittäjän tarjoamaa osaamista, eikä löytänyt sitä tai tiennyt sen olemassaolosta. Asiakkaat eivät tule oven taakse hakemaan kevytyrittäjää töihin, vaikka kysyntää olisikin. Työtehtävät voivat olla piilossa, jolloin omatoimisuus kannattaa!

Jännittääkö puhelimeen tarttuminen? Tee itsellesi tiiviit muistiinpanot, jotta muistat tuoda esille kaiken haluamasi. Mitä palvelua tarjoat? Mikä on kilpailuetusi? Mitä hyötyä tarjoat? Varaudu myös vastaamaan kysymyksiin sekä mahdolliseen kieltäytymiseen. Ennen kaikkea usko itseesi ja osaamiseesi, jotta voit vakuuttaa asiakkaasi. Voimme luvata, että ensimmäisen puhelun jälkeen jännitys hälvenee hiljattain.

Miten kevytyrittäjä pääsee alkuun?

  1. Kerro osaamisestasi
  2. Pohdi kilpailuetuasi
  3. Tee liiketoimintasuunnitelma
  4. Rakenna verkostoa
  5. Ole yhteydessä asiakkaisiin
FREE.fi Whatsapp