Kevytyrittäjyys ja ulosotto | Voinko aloittaa vai en?

Lukuaika: n. 2 minuuttia
Yrittäjyyskoulu  »  Taloushallinto   »   Kevytyrittäjyys ja ulosotto | Voinko aloittaa vai en?

Kevytyrittäjyys ja ulosotto

Kevytyrittäjyys ja ulosotto eivät sulje toisiaan pois. Kevytyrittäjyyden hyvät puolet piilevät siinä, että töitä tehdään ilman omaa y-tunnusta ja tehdyt työkeikat laskutetaan asiakkaalta laskutuspalvelun kautta. Maksuhäiriömerkinnät eivät siis sulje pois kevytyrittäjyyden aloittamista. Päin vastoin, kevytyrittäjyys voi tarjota monelle mahdollisuuden tehdä töitä maksuhäiriöista huolimatta. Kevytyrittäjyys tarjoaakin mahdollisuuden rakentaa itsensä näköistä työuraa ja ansaita tuloja velkojen lyhentämisen.

Kaikki tarvittavat tiedot kevytyrittäjäksi ryhtymisestä ja siihen liittyvistä seikoista löydät täältä!

Mitä kevytyrittäjän on otettava huomioon ulosotossa?

Kevytyrittäjän on hyvä ottaa huomioon ulosotossa ulosottopidätys. Me laskutuspalveluna hoidamme puolestasi ulosottopidätyksen eteenpäin, kun asiakas on laskun maksanut. Toimeksiantajasi eli työn tilaajan ei tarvitse hoitaa ulosottopidätystä, sillä he hoitavat työstä maksetun palkkion suoraan laskutuspalvelulle. Laskun summasta vähennetään siis ulosottopidätyksen mukainen summa, joka kannattaa ottaa huomioon, ettei laskun maksun yhteydessä tule yllätyksiä.

Kevytyrittäjyys ja ulosotto

Miten voin toimia kevytyrittäjänä ulosotosta huolimatta?

Yrittäjän rahavaikeudet heijastuvat toiminimen perustamiseen mutta kevytyrittäjänä pystyy toimimaan helposti ulosotosta huolimatta. Kevytrittäjyys tarjoaakin monelle pääsyn kiinni työn tekemiseen maksuhäiriömerkinnöistä huolimatta. Kevytyrittäjänä teet joko yksittäisiä keikkoja tai pidempiaikaisia toimeksiantoja toimeksiantajalle. Hyvä puoli toimeksiannoissa on se, että toimeksiantajasi eivät tiedä maksuhäiriömerkinnästä, eikä heidän tarvitse hoitaa ulosottopidätystä.

Niin kevytyrittäjyys kuin keikkatyöt onnistuvat ulosotosta huolimatta. Kannattaakin pohtia keikkatöitä ja kevytyrittäjäksi ryhtymistä, mikäli työnhaku tuottaa ongelmia maksuhäiriömerkintöjen takia. Näin pääset hyödyntämään omaa osaamistasi ja kokeilemaan yrittäjämäistä toimintaa. Lisäksi keikkatyöt tarjoavat kevyemmän tavan päästä kiinni työelämään ja ansaitsemaan tuloja.

Mikäli olet keikkatöitä vailla, kannattaa kurkata meidän keikkapaikasta avoimia keikkoja!

Entäpä yrityksen perustaminen ulosotossa?

Yrittäjän rahavaikeudet heijastuvat yrityksen perustamiseen negatiivisesti. Yrityksen perustaminen ulosotossa onkin hieman vaikeampaa verrattuna kevytyrittäjäksi ryhtymistä. Ulosotto ja toiminimi eivät kulje käsi kädessä, sillä toiminimen perustaminen yleensä vaatii y-tunnuksen perustamista ja ilmoittautumista ennakkoperintärekisteriin. Ulosotossa olevat maksuhäiriömerkinnät eivät siis saa olla verovelkoja, ja mikäli ne ovat, ei yrittäjyyskään onnistu. Kevytyrittäjyys onkin tässä vaiheessa ratkaisu yrittäjyyteen.

FREE.fi Whatsapp