Keikkatyön verotus | Sivutulon verotus

Lukuaika: n. 3 minuuttia
Yrittäjyyskoulu  »  Taloushallinto   »   Keikkatyön verotus | Sivutulon verotus

Keikkatyön verotus

Pitääkö myös keikkatöitä tekevän huomioida verotukselliset asiat? Kyllä pitää, ellet halua joutua verokarhun kynsiin. Keikkatyön verotus tapahtuu samalla kaavalla, kuin muidenkin töiden verotus. Kaikille palkkatuloille on vain yksi ja sama verokortti, jonka voi antaa usealle eri toimeksiantajille.

Verokortissa on yksi tuloraja koko vuoden tuloille. Keikkatyöt ja kevytyrittäjyys ovat oiva kombo, sillä kevytyrittäjänä voi keskittyä täysillä keikkatöiden tekemiseen, sillä laskutuspalveluna hoidamme kevytyrittäjien puolesta kaiken byrokratian ja paperityöt. Käy tutustumassa kevytyrittäjyyteen itsensä työllistämisen vaihtoehtona!

Kevytyrittäjän keikkatyön verotus tapahtuukin henkilökohtaisella veroprosentilla, jonka olet ilmoittanut verotuksen yhteyteen. Kun haet verokorttia, sinun täytyy arvioida, kuinka paljon tuloja saat koko vuoden aikana. Ilmoita kaikki palkkatulot samaan kohtaan – niitä ei enää jaeta päätoimen ja sivutoimen tuloiksi. Mitä kaikkea keikkatyöt sitten pitävät sisällään? Tutustu keikkatöiden tekemiseen täältä!

Vaatiiko Freelance-tulot erillisen verokortin?

Ei vaadi, riippuen toki saatko keikoistasi palkkaa vai työkorvausta. Meillä FREE.fi:n kautta kaikille kevytyrittäjille työstä saadu tulot ovat palkkaa. Mikäli työstäsi saama tulo on työkorvausta, tarvitset tässä tapauksessa erillisen verokortin työkorvauksille. Toisin sanoen, freelancer-tuloihin et tarvitse erillistä verokorttia, vaan käytät samaa verokorttia, jonka toimittaisit perinteisessä työsuhteessa työantajalle.

Freelancerina toimimisen etu ja helppous piilee siinä, että sinun tarvitsee ainoastaan ladata verokortti järjestelmäämme, eli sinun ei tarvitse toimittaa jokaista keikkaa varten verokorttia erikseen toimeksiantajallesi. Tämä tekee keikkailusta ja keikkatöistä helppoa, kun kaikki tarvittavat dokumentit ja verkortit ovat yhdessä ja samassa paikassa, josta saat helposti myös laskut lähetettyä.

Keikkatyön verotus

Keikkatyön verotuksessa huomioitavaa

Keikkatyön verotuksessa kannattaa ottaa huomioon, että kaikki tulot tulee varmasti ilmoitettua verottajalle. Mikäli keikkoja ja näin ollen toimeksiantajia on useita, on hyvä muistaa seurailla myös verokortin tulorajoja, ettei ne ylity. Mikäli keikkatöitä tekee päätoimisen työn ohessa, on varsinkin silloin tärkeä muistaa seurata keikkatöistä kertyviä tuloja. Huomaathan, että keikkatöiden verotuksesta olet itse vastuussa. Muistathan siis ilmoittaa kaikki keikkatöistä saadut tulot verottajalle.

Mikäli keikkatöiden verotus omalla kohdalla mietityttää, kannattaa aina olla yhteydessä veroviranomaiseen, jotta asiat tulevat hoidettua alusta asti oikein, eikä yllätyksiä ilmesty matkan varrella.

Sivutulojen verotus

Monet saattavat tehdä päätoimisen työn ohessa sivutoimisesti keikkatöitä. Tässä tapauksessa keikkatyöt verotetaan samalla veroprosentilla, kuin päätoimiset tulot. Sivutulojen verotus onkin helppoa, sillä sivutöitä varten ei tarvitse hankkia erillistä verokorttia.

Muistathan itse seurata tulojen kertymistä vuoden aikana, erityisesti silloin, kun sinulla on useita eri toimeksiantajia, ja näin ollen verotettavia sivutuloja. Mikäli verokortin tuloraja täyttyy, haethan uutta verokorttia OmaVerossa. Uuden verokortin saat ladattua helposti palveluumme tulevia toimeksiantoja varten.

Mikäli sinulla on kaksi työtä samaan aikaan verotettavana, muistathan arvioida ja ottaa huomioon molemmat tulot verotuksessa ja tulorajoissa. Mikäli olet epävarma, kuinka paljon sinulla tulee kerytmään tuloja keikkatöistä, voit käyttää tässä apuna meidän tulolaskuria, joka kertoo, kuinka paljon sinulle jää käteen laskutettavista keikkatöistä.

FREE.fi Whatsapp