Jäitkö ilman kesätöitä? Näin työllistät itsesi kevytyrittäjänä

Lukuaika: n. 2 minuuttia
Jäitkö ilman kesätöitä? Näin työllistät itsesi kevytyrittäjänä
Ajankohtaista  »  Jäitkö ilman kesätöitä? Näin työllistät itsesi kevytyrittäjänä

Kesätyönhaku on monelle tuttu prosessi, jonka moni saattaa aloittaa jo aikaisin vuoden alussa. Kymmenien ansioluetteloiden lähettelyt ja loputtomat haastattelut saattavat tuntua stressaavilta. Tänä kesänä voit työllistää itsesi kevytyrittäjänä ja hyödyntää omaa osaamistasi.

Kuinka työllistän itseni kevytyrittäjänä?

Kevytyrittäjyys on yrittämisen muoto, jossa laskutat asiakkaitasi tehdystä työstä ilman, että perustat omaa yritystä tai lähetät verokortteja työnantajille. Kevytyrittäjänä toimit siis ilman omaa y-tunnusta, jolloin saat unohtaa kaikki paperityöt ja byrokratian ja keskittyä olennaiseen, eli työn tekemiseen. Kevytyrittäjänä saat itse päättää tavan ja ajan työskennellä.

Kevytyrittäjänä suoritat työn, lähetät laskun ja odotat palkan saapumista. Laskutuspalvelu hoitaa puolestasi kaiken muun. Kevytyrittäjän helppous piileekin siinä, että se ei ole mitään muuta kuin helppoa!

Kevytyrittäjänä et tarvitse myöskään valmista ammattia tai asiakaskuntaa, sillä itsensä työllistäjänä pääset hyödyntämään juuri omaa osaamistasi. Nuori voi esimerkiksi tehdä puutarhatöitä tai vaikkapa kodin korjaustöitä. Opiskelija taas voi hyödyntää opintojen tuomaa osaamista esimerkiksi erilaisissa asiantuntijatöissä. Kevytyrittäjyys sopiikin mainiosti esimerkiksi opiskelijalle, sillä aikaa jää myös lomailuun. Kevytyrittäjänä työskenteleminen on todella joustavaa, sillä töitä tehdään omien aikataulujen mukaan.

Kuinka se sitten toimii käytännössä?

Itsensä työllistäminen on helppoa. Etsit sopivan asiakkaan joko itse tai voit laittaa ilmoituksen tarjolla olevasta työstä. Asiakas voi olla vaikka sukulainen tai naapuri. Seuraavaksi sovit työn tekemisestä toimeksiantajan kanssa toimeksiantosopimuksella ja suoritat työn. Työn tekemisen jälkeen syötät laskutustiedot FREE.fi:n järjestelmään ja saat palkan. Näin helppoa se on!

Lisää tietoa kevytyrittäjyydestä löydät FREE.fi:n nettisivuilta kohdasta kevytyrittäjyys.

Tee työ. Lähetä lasku. Nosta palkka. – FREE.fi

FREE.fi Whatsapp