FREE.fi lanseeraa FREE.fi – virtuaalitili DirectPay -palvelun vastaamaan somealan sisällöntuottajien tarpeeseen vastaanottaa tuloja lakien ja säädösten mukaisesti.

Lukuaika: n. 3 minuuttia
FREE.fi lanseeraa FREE.fi – virtuaalitili DirectPay -palvelun vastaamaan somealan sisällöntuottajien tarpeeseen vastaanottaa tuloja lakien ja säädösten mukaisesti.
Ajankohtaista  »  FREE.fi lanseeraa FREE.fi – virtuaalitili DirectPay -palvelun vastaamaan somealan sisällöntuottajien tarpeeseen vastaanottaa tuloja lakien ja säädösten mukaisesti.

Free.fi lanseeraa Free.fi – virtuaalitili DirectPay -palvelun vastaamaan somealan sisällöntuottajien tarpeeseen vastaanottaa tuloja lakien ja säädösten mukaisesti. DirectPay on helppokäyttöinen virtuaalitili ja ensimmäinen vastaava palvelu Suomessa. Free.fi on laskutus- ja hallintopalvelujen johtava asiantuntija, joka on kehittänyt aktiivisesti ratkaisuja vastaamaan muuttuvan työelämän vaatimuksiin koko sen toiminnan ajan. Keväällä lanseerataan myös yhteistyö kirjanpitopalveluita tarjoavan Talenomin kanssa.

Free.fi on laskutuspalvelu ja itsensätyöllistäjien palvelualusta, joka on alusta asti kehittänyt ja tarjonnut erilaisia palveluita kevytyrittäjien ja muiden itsensätyöllistäjien tarpeisiin. Nyt yhtiö lanseeraa DirectPay -palvelun, joka vastaa etenkin somealustojen sisällöntuottajien tarpeeseen tulouttaa ansiot tekemistään töistä lakien ja Verohallinnon ohjeistusten mukaisesti. Palvelu on suunniteltu kaikille niille tekijöille, joilla ei ole omaa yritystä, mutta jotka saavat tuloja alustojen kuten Youtube, Twitch, TikTok tai OnlyFansin kautta.

– Tarjoamme ratkaisun, joka vastaa alustojen kautta suoraan tuloja saavien henkilöiden verotuksellisiin haasteisiin, Free-Laskutus Oy:n perustaja ja toimitusjohtaja Joonas Tuompo kertoo. 


– Lainsäädännön puitteissa palveluita myyvän pitää tällä hetkellä ohjata saamansa tuotot yritystilille ja maksaa niistä yritystoiminnan edellyttämät kulut. Verohallinnon linjauksen mukaan tuloja ei voi ohjata omalle tilille, vaan ne pitää tulla suoraan yrityksen tai laskutuspalvelun tilille. Jatkossa tekijät voivat ohjata tulot suoraan meidän tarjoamalle virtuaalitilille, jolloin me huolehdimme heille palkkatulon reaaliaikaisesti heidän omalle pankkitilille ja sivukulut oikeisiin osoitteisiin, Tuompo kuvaa.

Uusi palvelu tarjoaakin tekijöille mutkattoman tavan huolehtia samalla myös kaikista lakisääteisistä velvoitteista. Palvelun avulla Verohallinnon ohjeet täyttyvät rahan vastaanottamisesta, veroasioiden hoitamisesta ja oikean ennakonpidätyksen suorittamisesta. Free.fi pidättää verot ja veroluonteisest maksut, tilittää palkan asiakkaan omalle pankkitilille ja hoitaa lakisääteiset ilmoitukset.

– Tarve uudelle palvelulle on akuutti. Julkisuudessakin on viime aikoina noussut esille ikäviä tapauksia, kun somealustoilla työskentelevät ovat yllättyneet esimerkiksi erilaisista verovelvoitteista. Uuden palvelumme avulla hoidamme nämä velvoitteet tekijän puolesta automaattisesti, Tuompo jatkaa.

DirectPay soveltuu myös kaiken muun pienimuotoiseen toiminnan tueksi, kun varsinaista työsuhdetta tai omaa yritystä ei ole.

– Ei kaikkien kannata perustaa yritystä! Vaikka palvelu on suunniteltu erityisesti sisällöntuottajien haasteisiin, toimii se myös moneen muuhun työhön. Esimerkiksi monelle nuorelle tämä on mahdollisuus tehdä erilaisia projektiluontoisia töitä kesällä. Sen kautta voi vastaanottaa vaikkapa palkkion tutulle tehdystä ikkunanpesusta tai ruohonleikkuusta, Tuompo luettelee.

Free.fi on ennenkin raivannut markkinaa uudelle

Free.fi on aina ollut alansa edelläkävijä, kehittäen innovatiivisia ratkaisuja nykypäivän työelämän tarpeisiin ja mullistaen perinteisiä toimialakäytäntöjä.

– Tarinamme lähti liikkeelle siitä, että huomasimme yksinyrittäjien haasteet ja lähdimme hakemaan kevyttä mallia toimia yrittäjämäisesti. Kevytyrittäjyys on yksi työelämän uusista toimintamalleista, jonka määrittely ja vakiintuminen oli etenkin silloin vasta alkuvaiheessa. Alati muuttuvien lakisäädösten ja linjausten myötä tarvitaan uusia ratkaisuja asiakkaiden haasteisiin, jotta lain vaatimukset täyttyisivät, Tuompo kertoo.

– Tästä toimintamme sai alkunsa ja olemme vaalineet periaatetta ratkoa koko ajan uusia työelämän murroksen mukanaan tuomia byrokraattisia haasteita ja kehittää niihin erilaisia ratkaisuja, Tuompo jatkaa. 

Yhteistyö Talenomin kanssa vahvistaa tarjontaa entisestään

Freellä on havaittu, että työelämän muuttuessa, myös suurempien yritysten tarve uudenlaisten työllistämisen muotojen ketterään hallinnointiin kasvaa. 

Tänä keväänä Free.fi vahvistaakin tarjontaansa myös muihin yrittämisen muotoihin yhdessä Talenomin kanssa. Uuden kumppanuuden tavoitteena on erikoistua ensimmäisenä alalla auttamaan yrityksiä, jotka työllistävät paljon alihankkijoita tai esim. luvanvaraista elinkeinoa harjoittavia toiminimiyrittäjiä.

– Free.fi on markkinoiden paras yrittäjien kokonaispalveluissa. Talenom puolestaan on paras yritystoimintaan liittyvässä hallinnoinnissa ja kirjanpidossa. Tämä yhdistelmä tarjoaa toiminimiyrittäjille kattavimman kokonaispalvelun yhdestä paikasta, Tuompo päättää.

Freen ja Talenomin yhteistyö alkaa tänä keväänä.

Joonas Tuompo, CEO
p. 0449019359, joonas@free.fi

Joona Salokangas, Co-CEO
p. 0405656966, joona.salokangas@free.fi

FREE.fi Whatsapp