FREE! sai Business Finland rahoitusta Korona-apu.fi palvelun jatkokehittämiseen.

Lukuaika: n. 2 minuuttia
FREE! sai Business Finland rahoitusta Korona-apu.fi palvelun jatkokehittämiseen.
Ajankohtaista  »  FREE! sai Business Finland rahoitusta Korona-apu.fi palvelun jatkokehittämiseen.

Business Finland tuki kevytyrittäjyyden kehittämiseen.

Haimme FREE!:ssä tuhansien muiden yritysten tavoin Business Finlandilta liiketoiminnan häiriötilannetta varten tukea 100 000€ ja iloksemme voimme todeta, että Business Finland on myöntänyt meille tuen täysmääräisenä!

Tulemme käyttämään tuen projektisuunnitelman mukaisesti korona-apu.fi sivuston kehittämiseen uudelle automaation asteelle, jotta voimme entistä paremmin palvella toimeksiantoja etsiviä tekijöitä. Tämä tarkoittaa, että koko 100 000€ menee tekniseen kehitystyöhön, niin omia kuin ulkopuolisia resursseja hyödyntäen. Ulkopuolisiin resursseihin allakoidulla summalla pyrimme ensisijaisesti työllistämään keikka-apulaisiksi ilmoittautuneita henkilöitä. Tämän lisäksi laitamme vielä 25 000€ omasta budjetistamme kyseiseen projektiin.

Tavoitteena onkin syksyyn mennessä saada valmiiksi uudenlainen ohjelmisto kevytyrittäjien avuksi työllistymisessä ja toimeksiantojen löytämisessä.

Korona-apu.fi projektin opit käyttöön

14.3.2020 startattu korona-apu projektimme oli menestys. Löysimme lähes sadalle kevytyrittäjälle ja itsensätyöllistäjälle toimeksiantoja yli toimialarajojen. Tästä kuuluu iso kiitos koko tiimillemme, mutta erityisesti kaikille niille yrityksille, jotka uskaltautuivat lähtemään mukaan projektiin. Ensimmäinen vaihe korona-apu.fi projektista on nyt valmistunut ja olemme arvioineet siitä saaneet opit ja kokemuksen, jotta voimme kehittää ratkaisua kohtaanto ongelmiin viimeistä teknologiaa käyttäen tavalla, jota kukaan ei ole aikaisemmin keksinyt.

Kevytyrittäjä on loppuviimein oman onnensa seppä tehden myynnin ja markkinoinnin itse ja uskomme löytäneemme tähän ratkaisun, jolloin kevytyrittäjä voi keskittyä parhaalla mahdollisella tavalla siihen mitä rakastaa ja mitä osaa parhaiten.

Korona -arki on ollut FREE! :llä hektistä

Koronavirus pandemialla on kaksi puolta: toisilla kiire on loppunut seinään ja toimeksiannot ovat kadonneet. Toisilla taas on ennennäkemätön kiire. Me kuulumme tähän jälkimmäiseen ryhmään.

Kun 12.3.2020 Suomen Hallitus linjasi ensimmäisistä rajoitustoimenpiteistä, oli FREE!:llä täysi tohina päällä ja aloimme varautua pahimman skenaarion varalta. Tähän kuului myös varautuminen sen suhteen, että miten pystymme auttamaan niitä kevytyrittäjiä, joilta toimeksiannot tulevat katoamaan. Teimme käytännössä ympäripyöreää päivää seuraavat kaksi viikkoa luoden ratkaisua Koronan aiheuttamaan tulevaan kriisiin. Ja kaksi viikkoa myöhemmin se oli valmis, nimittäin www.korona-apu.fi sivusto. Siellä toimeksiantoa vaille jääneet itsensätyöllistäjät voisivat ilmoittaa itsestään ja osaamisestaan. Me etsimme yrityksiä, joilla on tarve työvoimalle. Sivuston suosio yllätti ja ensimmäinen työllistetty tuli FREE!:lle vetämään korona-apu projektia menestyksekkäästi.

Päätimme myös tarjota uravalmennusta kaikille itsensätyöllistäjille ja kevytyrittäjille veloituksetta Tunnista Talenttisi -palvelun muodossa, jota vetää uravalmentaja ja psykologi Erika Palomäki.

Tunnista Talenttisi -palvelun tarkoituksena on tarjota ammattilaisen tukea sekä matalan kynnyksen neuvontaa tilanteessa, joka on ollut odottamaton ja vaatii kärsivällisyyttä sekä ymmärrystä monilta.

Tunnista Talenttisi -palvelusta lisää toisessa blogi postauksessamme.

Kiire ei ota loppuakseen

Vaikka rajoituksia aletaan purkamaan ja siirrymme kohti uutta normaalia ei FREE!:llä höllätä kaasua vaan laitetaan isompaa vaihdetta. Haluamme olla syksyllä markkinoilla paremman palvelun kanssa, joka soveltuu kaikille kevytyrittäjille ja itsensätyöllistäjille laskutuspalvelua katsomatta!

Tätä varten meillä on vielä valtava määrä työtä edessä, mutta uskon, että jos valittu polku auttaa kevytyrittäjiä löytämään toimeksiantoja helpommin, on se oikea ja vaivannäön arvoinen tie.

Vapaamman työelämän puolesta,Joonas Tuompo FREE!:n perustaja, toimitusjohtaja
FREE.fi Whatsapp