Free-Laskutuksen tarina kevytyrittäjyyden puolesta

Lukuaika: n. 3 minuuttia
Free-Laskutuksen tarina kevytyrittäjyyden puolesta
Ajankohtaista  »  Free-Laskutuksen tarina kevytyrittäjyyden puolesta

Kevytyrittäjyys ei ole aina ollut helpoin vaihtoehto

Kaikki alkoi loppuvuodesta 2015, jolloin Free-Laskutus näki päivän valonsa keskellä pimeintä syksyä. Ensimmäisestä päivästä lähtien liiketoimintamme kirkkaana visiona on ollut kevytyrittäjyyden helpottaminen uudenaikaisen laskutuspalvelun avulla.

Kevytyrittäjät ovat kohdanneet viime vuosina monia haasteita uusien lainsäädännöllisten linjausten myötä. Vuonna 2016 kevytyrittäjän työttömyysturva heikkeni merkittävästi huonompaan suuntaan. Tässä kohtaa me Free-Laskutuksella päätimme keskittää resurssimme uuden ohjelmiston kehittämiseen, voidaksemme palvella asiakkaitamme ja kevytyrittäjiä tulevaisuudessa entistä paremmin lain täyttämien vaatimuksien mukaisesti.

Elämme tällä hetkellä keskellä suurta muutoksien aikakautta työelämän toimintamallien hakiessa uusia muotojaan markkinoilla. Viime vuosina mediasta on saanut lähes päivittäin lukea digitalisaation murroksesta, tekoälystä, YT-neuvotteluista, yritysten alennustilasta ja työntekijöiden vähennyksistä. Toista Nokiaa Suomeen ei enää tule, valitettavasti. Sen sijaan uudenlaiset työelämän toimintamallit ovat keskeisessä asemassa Suomen nostamisessa takaisin menestyksen tielle.

Muutoksen mahdollistajana ja kasvun edellytyksenä on aina vanhojen toimintatapojen kyseenalaistaminen. Työelämän perinteiset toimintamallit ovat mullistuneet vauhdilla luoden yksilöille mahdollisuuden työllistää itsensä kevytyrittäjinä. Totuus on se, että kaikkia meitä ei ole luotu yrittäjiksi, eivätkä kaikki meistä halua olla yrittäjiä. Sen sijaan kevytyrittäjyyden avulla yksilöillä on mahdollisuus työllistää itsensä ilman joutumista byrokratian hampaisiin ja keskelle laskujen loputonta paperirumbaa.

Näiden ajatusten pohjalta se kuuluisa iso kivi lähti pyörimään. Aloitimme yhteistyön Sosiaali- ja Terveysministeriön, sekä Eläkevakuutusyhtiö Varman kanssa. Yhteistyö antoi meille mahdollisuuden hioa palvelumme yksityiskohtia, jonka myötä liiketoimintamme suunta kirkastui.  Lopulta syntyi Free-Yrittäjyys- palvelu, joka täyttää kaikki vaatimukset kevytyrittäjien osalta.

Alkoi Free-Yrittäjyys palvelun systemaattinen kehittäminen tähdäten 1.5.2017 tapahtuneeseen muutokseen, joka vaikutti merkittävästi koko toimialaan. Tästä päivästä lähtien kaikki laskutuspalveluiden käyttäjät olisi vakuutettava YEL- vakuutuksella, eli Yrittäjäneläkevakuutuksella. Aikaisemmin olivat vakuutettuna TyEL:illä. (Työntekijän eläkevakuutus).

Suuntamme Free-Laskutuksella kevytyrittäjyyden puolesta oli ollut täysin oikea. Lähes vuoden mittainen Free-Yrittäjyys palvelun kehittäminen ei ollut mennyt hukkaan, sillä palvelumme täytti kaikki uuden muutoksen vaatimat edellytykset. Olimme yksi harvoista laskutuspalvelusta, jotka pystyivät vastaamaan 1.5.2017 tulleisiin muutoksiin saman tien. Olimme siis vuosi aikaisemmin osunut ennustuksissamme täysin oikeaan. Muut tulivat sitten kesän aikana perässä.

Kuluneen kesän ja syksyn aikana olemme kehittäneet ohjelmistoamme palvelemaan kevytyrittäjiä entistäkin paremmin. Kehitystyö tulee jatkumaan ja se on meidän prioriteetti numero yksi. Kehitämme palveluamme erityisesti teiltä kevytyrittäjiltä saamamme palautteen perusteella.  Onkin ollut positiivista huomata, että rakentavaa palautetta on tullut paljon.

Katseemme on jo tiukasti tulevaisuudessa. Jatkossa tulemme tarjoamaan entistäkin parempaa palvelua niin käytettävyyden osalta kuin Free-Laskutuksen kylkeen rakentuvien lisäpalveluiden avulla. Viimeisimpänä uudistuksena voimmekin ylpeänä esitellä uudistetun Extranettimme, joka palvelee mobiilikäyttäjiä entistäkin paremmin, kenties jopa parhaiten toimialallaan.

Vuonna 2018 Free-Laskutus on saavuttanut ohjelmistona jo älykkyyden tason, jolloin se palvelee sinua itsenäisesti ja nopeasti. Vuoden 2018 alkupuolella tuomme myös täysin uudenlaisen tuotteen, mikä tuo apua sadoille tuhansille suomalaisille!

Joonas Tuompo
Toimitusjohtaja
FREE.fi Whatsapp