4 084 332 askeleella hyvää – FREE.fi käveli 15 000 euron lahjoituksen Syöpäsäätiölle

Lukuaika: n. 2 minuuttia
4 084 332 askeleella hyvää – FREE.fi käveli  15 000 euron lahjoituksen Syöpäsäätiölle
Ajankohtaista  »  4 084 332 askeleella hyvää – FREE.fi käveli 15 000 euron lahjoituksen Syöpäsäätiölle

Mitä saadaan aikaan, kun 26 henkilöä neljältä eri osastolta kävelevät 25 päivän aikana hyvän eteen? Lopputuloksena on 4 084 332 askelta, 3113 kilometria, hyvää mieltä, kovaa kuntoa – ja 15 775 euron lahjoitus hyväntekeväisyyteen.

FREE.fi:n henkilökunnan sisäinen jouluhaaste tuotti yli 15 000 euroa hyväntekeväisyydelle. “FREE.fi on kovan työn, käyttäjilleen tarpeellisen palvelun ja onnenkantamoisen avulla menestynyt. Jos milloin, niin jouluna on tärkeää hetkeksi pysähtyä, olla kiitollinen ja jakaa saatua hyvää”, selittää FREE.fi:n toimitusjohtaja Joonas Tuompo syitä yrityksen sisäiselle joulunajan haasteelle.

Apua hyväntekeväisyyskohteen päättämiseen FREE.fi pyysi omilta sosiaalisen median seuraajiltaan. “Oma henkilökunta heitti ideoita lahjoituskohteeksi, joista he itse äänestivät kolme. Niistä sitten FREE.fi:n käyttäjät saivat päättää lopullisen lahjoituskohteen. Syöpäsäätiö vei voiton, mistä olen iloinen. Sairaus on sellainen, johon valitettavasti moni meistä törmää tavalla tai toisella elämänsä aikana. Haluamme ehdottomasti olla mukana tukemassa syöpätutkimusta”, Tuompo toteaa. Aiempina vuosina FREE.fi on tukenut muun muassa nuorten ja vähävaraisten toimintaa.

Dataa rakastava toimitusjohtaja avaa lyhyesti kävelyhaasteen statistiikkaa. Keskimäärin haasteeseen osallistunut FREE.fi:n henkilökunnan jäsen käveli 5782 askelta päivässä. Eniten liikkunut henkilö käveli haasteen aikana noin 345 kilometriä. Yrityksen myyntitiimi oli vikkelin, liikkuen keskimäärin 9178 askelta päivässä per henkilö. “Että jos joku haluaa ottaa haasteen vastaan ensi vuonna”, Tuompo nauraa.

Yrityksen joulunajan anteliaisuus ei jäänyt tähän, sillä myös oma henkilökunta sai pienen muistamisen. “Kaikille annettiin viikon palkka joulubonuksena”, Tuompo kertoo ja perustelee sitä työntekijöiden antamalla panoksella yritystä kohtaan.

Tukea syöpätutkimukseen

Syöpäsäätiö ottaa lahjoituksen kiitollisuudella vastaan. “Lahjoitukset ovat suuri luottamuksenosoitus Syöpäsäätiölle ja sen tukemille syöpätutkijoille Suomessa. Lahjoitusten avulla tutkijat jatkavat työtään meidän kaikkien hyväksi”, kiittelee Syöpäsäätiön varainhankintajohtaja Sari Meller.

FREE.fi:n lahjoittama summa kerätään yhteen muiden lahjoitusten kanssa kerran vuodessa, jolloin ne myönnetään apurahoina syöpätutkijoille.

Apurahat myönnetään kerrallaan yhdestä kolmeen vuoteen. Apurahaa saaneet tutkijat tai tutkimusryhmät kertovat sitä hakiessaan ja loppuraportin yhteydessä mitä lahjoitetulla summalla on tehty. Useimmiten tuki menee perustutkimustyöhön ja esimerkiksi työvälineisiin tai palkkoihin.

“Olemme Syöpäsäätiössä kiitollisia lahjoituksesta ja siitä, että FREE.fi on mukana talkoissa”, Meller sanoo. Kehuja saa myös FREE.fi:n lahjoituksen keräystapa. “Se on huippuidea! Liikunnan ja hyvän tekemisen yhdistäminen on hieno tapa yhdistää henkilökuntaa. Lämpimät onnittelut koko henkilökunnalle upeasta tuloksesta!”

FREE.fi Whatsapp