FREE.fi siirtyy Baronan enemmistöomistukseen

Lukuaika: n. 2 minuuttia
FREE.fi siirtyy Baronan enemmistöomistukseen
Ajankohtaista  »  FREE.fi siirtyy Baronan enemmistöomistukseen

Palveluyhtiö Barona omistaa jatkossa enemmistöosuuden FREE.fi:stä, joka on Suomen toiseksi suurin kevytyrittäjäpalvelu. Barona teki ensimmäisen sijoituksen FREE.fi:hin tammikuussa 2021, mutta kasvatti osuuttaan enemmistöomistajaksi lokakuussa 2021.

“Liiketoimintakauppa tulee vaikuttamaan positiivisesti FREE.fi:n toimintaan, sillä kaupan myötä pystymme tarjoamaa entistäkin parempaa palvelua niin yritys- kuin henkilöasiakkaillemme!”
– Joonas Tuompo

“Yhteistyön syventäminen oli täysin luonnollinen suunta tässä tilanteessa, jossa työelämä muuttaa muotoaan. Jokaisella pitäisi olla oikeus valita itselleen ja omaan elämäntilanteeseen parhaiten soveltuva työn tekemisen muoto. FREE.fi ja Barona kykenevät yhdessä tarjoamaan tähän aidon mahdollisuuden”, toteaa FREE.fi:n toimitusjohtaja Joonas Tuompo.

Myös Baronan puolelta tulevaa odotetaan mielenkiinnolla. “Olemme yhdessä FREE.fi:n kanssa rakentamassa aivan uutta markkinaa. FREE.fi ja kevytyrittäjyys vahvistavat osaltaan kykyämme ratkoa yhteiskunnallisia haasteita, kuten alati voimistuvaa osaajapulaa, eri näkökulmista. Yksilökeskeisyys ja vapaus valita korostuu FREE.fi:n toiminnassa, ja ne ovat täysin linjassa Baronan tulevaisuuden tavoitteiden kanssa”, sanoo Baronan toimitusjohtaja Lassi Määttä.

Yhdessä turvatumman yrittäjyyden puolesta

FREE.fi ja Barona haluavat yhteistuumin turvata eri työntekemisen muodot myös tulevaisuudessa.

Keväällä toteutetun kyselyn mukaan yli neljä viidesosaa kevytyrittäjistä on vähintään melko tyytyväinen asemaansa, ja yhä useampi aikoo myös jatkossa toimia kokoaikaisesti laskutuspalvelun kautta. Yleisimmät syyt kevytyrittäjäksi ryhtymiseen ovat henkilön oma elämäntilanne, laskutettavan työn pienimuotoisuus ja sekä haluttomuus perustaa yritystä.

“Suomessa on jo lähes 180 000 kevytyrittäjyyspalveluihin rekisteröitynyttä henkilöä, mutta heidän juridinen asemansa mm. sosiaaliturvassa on edelleen epäselvä. Kyselymme mukaan kevytyrittäjiä huolettaa eniten työttömyysturva. Sosiaaliturvajärjestelmää on aktiivisesti kehitettävä työelämän muutosten mukaisesti, jotta työn tekeminen olisi aina kannattavaa”, myös toimialayhdistys Uusi työ ry:n puheenjohtajana toimiva Tuompo jatkaa.

Yhteistyöstä hyötyvät FREE.fi:n asiakkaat!

“Me täällä FREE.fi:llä olemme todella iloisia tästä mahdollisuudesta Baronan kanssa, koska tätä kautta saamme tarjota paljon uusia etuja ja mahdollisuuksia omille asiakkaillemme”, toteaa Tuompo. Tulevaisuudesssa yksittäiset käyttäjät saavat FREE.fi:n kautta enemmän erilaisia työmahdollisuuksia ja työllistäjät laajemmin työvoimaa ja kokonaisvaltaisempia työllistämisratkaisuja. “Nyt avautuvien uusien mahdollisuuksien kautta FREE.fi kehittyy koko ajan enemmän – paljolti teidän käyttäjien toiveiden mukaiseen suuntaan.”

Vuonna 2017 toimintansa aloittaneessa FREE.fi:ssä on noin 18 000 rekisteröitynyttä kevytyrittäjää ja toiminimiyrittäjää. Voimakkaasti kasvaneen kevytyrittäjyyspalvelun liikevaihtoennuste vuodelle 2021 on noin 80 miljoonaa euroa, jossa on kasvua edelliseen vuoteen verrattuna yli 100 prosenttia. Yrityksessä työskentelee 28 henkilöä. FREE.fi -palvelusta löytyy yli 100 eri ammattinimikkettä.

FREE.fi Whatsapp