Ajatuksia maailman onnellisimmasta maasta ja sen leipäjonoista

Lukuaika: n. 2 minuuttia
Ajatuksia maailman onnellisimmasta maasta ja sen leipäjonoista
Ajankohtaista  »  Ajatuksia maailman onnellisimmasta maasta ja sen leipäjonoista

Vuosi 2020 on ollut ihmeellinen vuosi kaikin puolin. Valtava määrä yritysten henkilökuntaa ja omistajia kärsi poikkeusoloista ja kärsii edelleen. On myös yrityksiä, jotka ovat pandemiasta huolimatta pystyneet kääntämään kasvukäyrät ylöspäin. FREE.fi lukeutuu tähän joukkoon.

Vuosi 2020 on ollut FREE:lle merkittävä kasvun vuosi. Tämä on vaatinut meiltä tajuttoman määrän työtä, missä FREE-Laskutus Oy:n tiimi on venynyt käsittämättömiin suorituksiin. Kun COVID-19:n vaikutukset iskivät osaan asiakkaistamme, pystyimme korona-apu-palvelumme kautta rakentamaan sillan toimialojen välille, ohjaamalla uusien toimeksiantojen piiriin yli sata työnsä menettänyttä palvelumme käyttäjää. Muutoksemme strategiaamme jo ennen varsinaisia lockdown-toimenpiteitä mahdollistivat FREE.fi -palvelun käytön moninkertaistumisen vuoden 2020 aikana.

Laitamme hyvän kiertämään

Jaamme nyt menestystämme niille suomalaisille ja Suomessa asuville ulkomaalaisille, jotka ovat avun tarpeessa. Siksi lahjoitamme puolet yhtiömme tuotosta sekä 25 euroa jokaista uutta laskuttavaa käyttäjää kohden 1.12-24.12 ajalta kuudelle hyväntekeväisyysjärjestölle: Mannerheimin Lastensuojeluliitto ry, Pelastakaa Lapset ry, Hope – Yhdessä & Yhteisesti ry, Lastenklinikoiden Kummit ry, Suomen Punainen Risti ja Hurstin Apu.

Nämä järjestöt suorittavat mielestämme päivittäin merkittävää yhteiskunnallista tehtävää, niiden keskuudessa, jotka muut ovat unohtaneet. Tavoitteenamme on voida tukea hyväntekeväisyysjärjestöjen työtä yli 40 000 euron suuruisella summalla.

Vaikka ensireaktiot kampanjan osalta ovat olleet ihastelevia ja herättäneet muissakin halua auttaa, piilee takana todellisuus, mitä emme saa unohtaa. Kukaan ei voi olla tyytyväinen tilanteeseen, missä lukuisat itsensä työllistäjät ja yksinyrittäjät ovat joutuneet toimeksiantojensa keskeydyttyä leipäjonoon. On mielestäni häpeällistä, että maailman onnellisimmassa maassa yksinyrittäjien sosiaaliturvan taso on niin heikko, että osan on turvauduttava ruoka-apuun.

Työelämä muuttui joHerätkää päättäjät!

Nyt, jos koskaan päättäjien on otettava laput silmiltään ja herättävä! Työn tekemisen muodot ovat murroksessa. Yrittäjämäinen työ yleistyy yhä kiihtyvään tahtiin, mutta sosiaaliturvajärjestelmämme on yksinyrittäjän näkökulmasta täysin kohtuuton. Itsensä työllistäjien ja pienyrittäjien sosiaaliturvaa on parannettava. Tähän työhön tulee tarttua ahkerien suomalaisten näkökulmasta, ei ideologisista poteroista käsin.

Toivon, että tällä kampanjalla voimme herättää yhteiskunnan päättäjät yli puoluerajojen kantamaan vastuunsa ja rakentamaan meille tulevaisuuden Suomea. Maata, missä tekijää ei rangaista siitä, että hän hankkii elantonsa kevytyrittäjänä, eikä palkansaajana.

PS. 23.11 teimme päätöksen, että haluamme kutsua koko Suomen tekemään hyvää. Tästä hetkestä lähtien, lahjoitamme jokaista ääntä kohti 0,05€ lahjoitussummaan. Anna siis äänesi, sillä on merkitys. Tervetuloa mukaan tekemään hyvää!

Vapaamman työelämän puolesta, Joonas Tuompo FREE!:n perustaja, toimitusjohtaja

FREE.fi Whatsapp