Paljonko Sisällöntuottajat OIKEASTI tienaavat? Yhteistyössä Mihin Sitä Säästäis -kanavan kanssa.

Lukuaika: n. 3 minuuttia
Paljonko Sisällöntuottajat OIKEASTI tienaavat? Yhteistyössä Mihin Sitä Säästäis -kanavan kanssa.
Ajankohtaista  »  Paljonko Sisällöntuottajat OIKEASTI tienaavat? Yhteistyössä Mihin Sitä Säästäis -kanavan kanssa.

Suositun Mihin Sitä Säästäis -kanavan Lari kertoo paljon sisällöntuottajat keskimäärin voivat tienata.

Oletko sisällöntuottaja ja haluat nostaa tulosi turvallisesti ja Verohallinnon säädösten mukaisesti suoraan omalle tilillesi? Tutustu DirectPay:hin täällä.

Helppoa tuloa sisältöä tekemällä?

Jos seuraa vain uutisotsikoita, niin voisi kuvitella että sisällöntuottajille on helppoa rahaa jaossa. Isoimmat uutiset tubettajien tai OnlyFans tähtien ympärillä on aina se, miten paljon rahaa nämä tahot tienaavat. Varsinkin OnlyFans tuloista puhuessa on myös keskustelu aina todella kärkästä, kun oletetaan, ettei niitä tienaavat tee tulojensa eteen lähes mitään.

Suomessa onkin monia OnlyFanssia ja YouTubea tekeviä henkilöitä, jotka tienaavat sillä jopa kymmeniä tuhansia euroja kuukaudessa. Eli siis vuosituloissa puhutaan sadoista tuhansista euroista, jotka voi parhaimmillaan mennä vain yhden henkilön taskuun.

Mistä sisällöntuottajan tulot koostuu?

Mutta monet voivat pohtia, että mistä kaikesta sisällöntuottajat näitä tuloja saavat?

Tulojen jaossa onkin suuria eroja sivustojen välillä, vaikka perusidea on kuitenkin monesti samantyyppinen. Käydään seuraavaksi lävitse lyhyesti miten YouTubesta ja Onlyfansista saa tuloja ja millaisia muita keinoja sisällöntuottajilla on tienata rahaa.

Muut sisällöntuottajan tulomahdollisuudet

Erilaisten alustojen mainosdiilien ja kuukausitilauksien lisäksi, on sisällöntuottajilla paljon muitakin mahdollisuuksia tehdä säännöllistä tuloa. Näihin voidaan laskea mukaan mm. erilaiset yhteistyösopimukset, omien tuotteiden myyminen tai esim. affiliate-markkinointi.

Tän lisäksi voi olla myös monia sosiaalisen median kanavia, oma nettisivu tai voi tehdä oman sisällön ohella myös freelancerina hommia muille sisällöntuottajille. Monet pienemmät tekijät tekevät oman sisällön ohella mm. editointia tai kirjoittamista muille tahoille.

Ei kuitenkaan käydä näitä läpi sen tarkemmin tässä artikkelissa, mutta esim. affiliate-markkinointiin voit tutustua tästä videosta.

Mihin Sitä Säästäis? tulot 2024

Mä oon aina ollut sen kannalla, että rahasta pitäis puhua avoimemmin. Koska miten muuten me voidaan koskaan päästä siitä eroon, että rahasta puhuminen on ns. tabu?

Käydäänkin seuraavaksi läpi tarkemmin mun tuloja ja tulonlähteitä vuodelta 2024 👇🏻

Mihin Sitä Säästäis? on tässä kohtaa ollut olemassa jo noin 4 vuotta ja vuoden vaihteessa tuleekin tasan 4 vuotta siitä, kun mä itse aloitin täysipäiväisenä yrittäjänä. Alussa tuloja ei ollut paljon, mutta koska olin kartalla miten sisällöntuottajat tuloja hankkivat, niin sain rakennettua säännöllisen tulopohjan suhteellisen nopeasti.

Nyt oon saanut kehiteltyä jo sellaisen bisneksen sisältöjen ympärille, että vuosituloissa puhutaan jo suuremmista summista kuin keskimääräisellä suomalaisella.

Vuonna 2024 heinäkuun loppuun mennessä mun bruttotulot oli noin 40 500€. Tästä sit tietenkin maksan erilaisia yrittämiseen liittyviä kuluja ja tietenkin verottaja vie osansa, mutta bruttona on siis tänä vuonna tullut noin 5800€ / kk.

Mistä MSS? -brändin tulot koostuu?

Mulle tulee tuloja noin karkeasti sanottuna neljästä erilaisesta asiasta, jotka oon kaikki jo maininnut aiemmin tässä artikkelissa.

  1. YouTube-mainoksista
  2. Kaupallisista yhteistöistä
  3. Affiliate-markkinoinnista
  4. Sisällön tekemisestä muille

Euromääräisesti suurimmat näistä tulonlähteistä on kaupalliset yhteistyöt ja muille sisällön tekeminen. Teen nimittäin säännöllisesti kaupallisia yhteistöitä täällä nettisivuilla ja etenkin YouTube-kanavan puolella, jonka lisäksi teen suurimman osan Bitcoinkeskus.com videosisällöistä.

Tällä hetkellä yli 2/3 mun tuloista tuleekin kaupallisista yhteistöistä ja muille sisällön tekemisestä, ja loppuosuus koostuu sitten pienistä YouTubelta tulevista mainostuloista ja erilaisesta affiliate-markkinoinnista.

Lue koko artikkeli ja tutustu Mihinsitäsäästäis-kanavaan tarkemmin täällä.

FREE.fi Whatsapp