GreenMobility & FREE.fi

Lukuaika: n. 3 minuuttia
Yrittäjyyskoulu  »  Edut   »   GreenMobility & FREE.fi

GreenMobility vuokraa vihreitä, 100% sähköisiä yhteiskäyttöautoja. “Systeemi toimii kelluvalla mallilla, kun auton nouto ja palautus eivät ole sidottu toisiinsa”, kertoo GreenMobilityn City Manager Tomas Basili. Kaikki GreenMobilityn autot ovat sähköautoja, jonka lisäksi autojen kompakti koko mahdollistaa liikkumisen ruuhkaisillakin kaupunkialueilla sujuvasti.

Kaikki lähti liikkeelle Tanskan Kööpenhaminasta vuonna 2016. Sieltä GreenMobility on kasvattanut toimintaansa muun muassa Ruotsiin, Belgiaan sekä Suomeen. GreenMobilityn autot mahdollistavat joustavan tavan liikkua kaupungissa. Autoa voi käyttää minuutti-, tunti-, päivä- tai viikkoperusteisesti oman tarpeen mukaan. GreenMobilityn tarkoituksena on kasvattaa toimintaansa edelleen sekä vähentää hiilidioksidipäästöjä toiminnallaan. “Tarjoamme ensisijaisesti vihreän tavan liikkua. Pyrimme siihen, että ihmiset voisivat tätä kautta osallistua hiilidioksidipäästöjen vähentämiseen”, kertoo Basili. Sähköautot ladataan tuulisähkön avulla, jonka lisäksi autojen valmistuksessa on käytetty mahdollisimman paljon kierrätettyjä materiaaleja.

Suomen toiminta-alue on Helsinki. Se ei kuitenkaan rajaa autolla liikkumista muualle, kunhan matka alkaa ja päättyy Helsinkiin. Lähestulkoon kaikki – autolla ajamista lukuunottamatta – tapahtuu GreenMobilityn sovelluksessa. Tarkat ohjeistukset pysäköintiin ja autojen lataukseen on koottu sovellukseen, jotta autolla liikkuminen olisi mahdollisimman helppoa. Lataaminen tapahtuu sekä Helenin että Virran latauspisteillä. GreenMobilityn autoilla voi pysäköidä Helsingissä esimerkiksi GreenMobilityn tarjoamille Hotspot-paikoille, jotka ovat heidän autoilleen tarkoitettu. GreenMobilityn hintaan kuuluu sähkö, pysäköinti sekä vakuutus.

“GreenMobility soveltuu erityisen hyvin henkilöille, jotka ovat paljon liikkeellä ja liikenteessä”, kertoo Basili. Erityisesti yrittäjälle paikasta toiseen liikkuminen voi olla tärkeää: “Yrittäjän ei tarvitse sitouttaa itseään yhteen paikkaan”, mainitsee Basili. FREE.fi:n käyttäjät pääsevät hyötymään GreenMobilityn tuomasta mahdollisuudesta liikkua vihreästi. Tutustu etuun FREE.fi:n sovelluksessa ja lue alta ohjeet GreenMobilityn autojen käyttöön!

OHJEET AUTON KÄYTTÖÖN JA AJAMISEEN

 1. Avaa sovellus ja etsi auto, joka on lähellä ja jossa on tarpeeksi virtaa akussa.
 2. Varaa auto sovelluksesta (ensimmäiset 20 minuuttia varauksesta ovat ilmaisia ja tämän jälkeen auton varaaminen maksaa 0,13€/min. normaalin hinnaston mukaisesti).
 3. Mene autolle. Avaat auton sovelluksesta, kun olet sen luona.
 4. Voit asettaa puhelimesi puhelinpidikkeeseen ja saat näin reitit sekä tarvittavat sovellukset helposti näkyville.
 5. Noutojen ja toimitusten aikana (pysäköiminen yleisesti) teet ”pysähdyksen”, joka tarkoittaa, että auto lukkiutuu, kun olet poissa sen luota. Tämä tehdään GreenMobilityn sovelluksesta. Poistu ensin autosta ja varmista, että kaikki ovet suljettuina ennen kuin painat ”pysähdys”.
 6. Mikäli auton akun varaus laskee lähelle 10% tulee auto latautumaan latausasemalle. Voit sitten valita toisen auton, jossa on riittävästi virtaa ja jatkaa. Jatkat saman paketin käyttöä, vaikka valitsisit toisen auton.
 7. Kun olet valmis lopettamaan ajamisen, niin pysäköi auto mieluiten latausasemalle. Ne ovat helposti löydettävissä, mutta tarvittaessa löydät kaikki julkiset latausasemat osoitteissa
  https://www.helen.fi/sahkoauton-lataus/sahkoauton-latauspiste tai https://app.virta.global/.
 8. Käytä Helen-korttia latauksen aloittamiseen, jonka löydät hansikaslokerosta. Muista palauttaa kortti takaisin paikoilleen.
 9. Ota latauskaapeli takakontista ja kytke se autoon.
 10. Kun auto on kytketty latausasemaan ja Helen kortti laitettu takaisin paikoilleen hansikaslokeroon, voit päättää matkasi GreenMobilityn sovelluksessa. Poistu ensin autosta ja varmista, että kaikki ovet suljettuina ennen kuin lopetat matkasi.
FREE.fi Whatsapp