Milloin toiminimi?

Lukuaika: n. 1 minuutti
Iloinen yrittäjä
Yrittäjyyskoulu  »  Toiminimiyrittäjyys   »   Milloin toiminimi?

FREE.fi:n kevytyrittäjän on helppo vaihtaa toiminimiyrittäjyyteen, jos liiketoiminta alkaa kasvaa. Myös toiminimiyrittäjä voi tarvittaessa vaihtaa kevytyrittäjyyteen. Milloin on aika miettiä toiminimiyrittäjäksi ryhtymistä?

Toiminimiyrittäjä eli yksityinen elinkeinonharjoittaja on henkilöyhtiö. Toiminimiyrittäjyys on hyvä vaihtoehto itsensätyöllistämiselle, kun yritystoimintasi on säännöllistä ja asiakaskuntasi on jo laaja. Voit esimerkiksi olla toiminut kevytyrittäjänä ja huomata yritystoimintasi olevan jo säännöllistä. Kun asiakkaita on yhä enemmän ja laskutushintasi ovat korkeampia, voi olla kannattavampaa siirtyä kevytyrittäjästä toiminimiyrittäjäksi. Toiminimiyrittäjänä saat myös starttirahaa ja voit tehdä hankinnoistasi verovähennyksiä. Toiminimen voi perustaa perinteisen työsuhteen ohella, riippuen työsopimuksesta. Kilpailevaa toimintaa työnantajan kanssa ei saa harjoittaa.

Toiminimen perustaminen

Kun perustat toiminimen itse, täytät perustamisilmoituksen Patentti- ja rekisterihallitukselle, joka sähköisesti tehtynä maksaa 60 euroa ja paperisena 115 euroa (2021). Perustamisilmoituksen tekemisen jälkeen saat Y-tunnuksen. Toiminimen perustaminen ei välttämättä vaadi alkupääomaa. Voit myös tehdä toiminimiyrittäjyyden itsellesi helpoksi ja perustaa toiminimesi esimerkiksi Talenomin kautta!Toiminimiyrittäjyys FREE.fi:n kautta

Toiminimiyrittäjäksi ryhtyminen FREE.fi:n kautta on helppoa. Kun rekisteröidyt FREE.fi:n käyttäjäksi, täytä tietosi ja valitse toiminimiyrittäjyys. Laadimme puolestasi perustamisilmoituksen Patentti- ja rekisterihallitukselle. Kun ilmoitus on hyväksytty, saat Y-tunnuksen. Perustamisilmoitus FREE.fi:n kautta on ilmainen. Hoidamme puolestasi kirjanpidon sekä veroilmoitukset, jotta voit keskittyä omaan osaamiseesi.

FREE.fi Whatsapp