Kuinka sinä aloitat uudenvuoden työympäristössäsi?

Lukuaika: n. 3 minuuttia
FREE!
Yrittäjyyskoulu  »  Inspiraatio   »   Kuinka sinä aloitat uudenvuoden työympäristössäsi?

Vuoden lopussa moni ihminen pohtii elämäänsä ja sitä, kuinka voisi siihen tehdä parannuksia. Tällöin myös moni tekee uudenvuoden lupauksia, joista suuri osa liittyvät myös työhön.

Uusi vuosi onkin täydellinen aika sanoa heipat vanhoille tavoille ja toivottaa uudet hyvät asiat tervetulleiksi.

Myös työympäristössä kannattaa tehdä muutoksia, jotka antavat hyvän ja energisen startin vuoteen. Jaamme muutaman vinkin, joiden avulla pystyt parantamaan hyvinvointiasi työympäristössä ja saamaan paremman startin vuoteesi. Näitä neuvoja voit noudattaa läpi vuoden.

Vinkit vuoden hyvin aloittamiseen työympäristössä:

1. Siivoa työpöytäsi

Ajatus kulkee paremmin kun työpöytä on siisti ja järjestyksessä. Hankkiudu siis eroon vanhoista papereista, joita et enää tarvitse ja aloita uusi vuosi puhtaalta pöydältä. Kevytyrittäjänä voi olla että työympäristösi vaihtelee usein, jolloin yhtä paikkaa työnteolle ei varsinaisesti ole. Joka tapauksessa omien tavaroiden järjestyksessä pitäminen puhdistaa mieltä.

Voit luoda myös työympäristöösi uutta ilmettä vaikka sisustuksella tai vaihtamalla kalusteiden järjestystä. Kun työympäristöstä tekee viihtyisän ja kotoisan niin työskentelykin siellä on mukavampaa.

2. Lopeta valittaminen ja keskity positiivisuuteen

Jos olet se ihmistyyppi, joka tuppaa valittamaan joka ikisestä asiasta niin voi olla aika miettiä onko valittaminen sen arvoista. Valittaminen luo negatiivisuutta, joka tarttuu myös muihin ihmisiin. Haluatko olla se, jota vältellään silloin kun päivä halutaan pitää positiivisena?

Keskity valittamisen sijaan positiivisuuteen niin huomaat jo suuria muutoksia niin omassa kuin muiden päivissä.

3. Vähennä stressiä

Kun tunnet itsesi todella stressaantuneeksi töissä kannattaa selvittää mistä stressi tulee. Selvitä mistä stressi aiheutuu ja etsi keino sen vähentämiseen. Usein syynä voi olla esimerkiksi paineen kasaaminen itselleen ja vähennyskeinona toimia vapaa-ajalla aktivoituminene tai ystävien näkeminen tai itsensä paremmin organisoiminen.

4. Aseta tavoitteita

Eteenpäin pääseminen on helpompaa kun tietää mitä tavoittelee ja mihin haluaa. Mieti siis tilannettasi nyt ja mieti missä haluaisit olla vuoden päästä. Myös pienet tavoitteet auttavat sinua kehittymään ja ohjaamaan suuntaasi.

5. Rakenna suhteita työympäristössä

Suhteiden rakentaminen työympäristössä tekee usein töiden tekemisestä ja sinne menemisestä mukavampaa. Usein on helpompi kysyä työtoverilta speksit johonkin projektiin viestillä ilman, että menee kasvokkain kysymään asiaa. Kasvokkain voit vaihtaa muutaman sanan, irroittautua hetkeksi tietokoneesta tai puhelimesta ja saada myös aivoillesi irtioton työstä.

6. Opi jotain uutta

Onko sinulla mielessäsi joku taito, jonka olet jo pitkään halunnut oppia mutta et tiedä miten sen tekisit? Helpottaisiko työntekoasi jokin tietty taito tai jonkun ohjelman osaaminen? Internetistä löytyy paljon ilmaiskursseja, joiden avulla pystyt opettelemaan uusia taitoja. Youtube sisältää myös suuren määrän video tutoriaaleja, joiden avulla voit oppia uutta.

7. Juhli onnistumisia

Useasti on helppo tarrata kiinni epä-onnistumisiin ja unohtaa olla onnellinen saavutuksista. Anna itsellesi oikeus nauttia onnistumisista ja onnittele myös muita saavutuksista ja jo pienistäkin onnistumisista. Usein jo pienikin tunnustus motivoi tulevaisuuden haasteisiin.

#kevytyrittäjyys #itsensätyöllistäminen #laskutuspalvelu

FREE.fi Whatsapp