Kevytyrittäjyyden mahdollisuudet

Lukuaika: n. 4 minuuttia
Yrittäjyyskoulu  »  Kevytyrittäjille   »   Kevytyrittäjyyden mahdollisuudet

Kevyt Yrittäjyyden mahdollisuudet ja ongelmat

Kevytyrittäjyyttä ja itsensä työllistämistä on pidetty uutena ratkaisuna Suomen työllisyyteen ja oikeastaan lähes kaikkeen. Onko taustalla poliittinen tavoite saada ihmiset yrittäjiksi vai aito pyrkimys parempaan. Siihen mekään emme osaa vastata. Olemme Freessä seuranneet kevytyrittäjyyden kehittymistä muutaman vuoden ajan ja huomasimme sen tuomat mahdollisuudet ja samalla ne pahimmat ongelmat. Joten teimme Free Yrittäjyyden, meidän versiomme kevytyrittäjyydestä, joka on lakien mukainen palvelu niille, jotka arvostavat laatua ja helppoutta.

Tavoitteemme on tarjota laadukkainta palvelua asiakkaillemme ja joillakin on muita kriteerejä valita yhteistyökumppani. Tässä tekstissä käsittelemme asioita meidän näkökulmasta, varmasti alallamme on asiat ratkaistu muidenkin toimesta samalla periaatteella ja osa on toteuttanut palvelunsa tosiesta näkökulmasta. Parasta tässä on se, että jokainen löytää varmasti itselleen soveltuvan palvelun.

Mutta löytääkseen sen omansa on hyvä tuntea itsensä. Kevytyrittäjyyden mahdollisuudet löytyvät vain jos sinulla itselläsi on soveltuva asenne. Samoin ne ongelmat löytyvät yleensä sieltä, mistä ne myös itsestäsi tunnistat.

Kevytyrittäjyyden mahdollisuus 1 – ansaitse enemmän

Yrittäjyys tuo aina mahdollisuuden pärjätä paremmin taloudellisesti. Kevytyrittäjyys sallii myös eläkemaksuissa ”optimoinnin”, kun voi itse määritellä YEL-työtulonsa, joka vaikuttaa maksun suuruuteen.

Eikä itsensä työllistäjillä ole esteitä tehdä niin paljoa töitä kuin vain haluaa ja on tarjolla.

Kevytyrittäjyyden ongelmat 1 – säästää väärin tai jopa laittomasti

Kevytyrittäjyys mahdollistaa sen, että valitsee itse yrittäjäeläkkeensä suuruuden. Tämä voi kostautua, jos sen on pyrkinyt minimoimaan. Toki nettona ansaitsee enemmän, mutta ongelmatilanteissa voi huomata saavansa riittämätöntä sosiaalietuutta. Tämä on taustalla niissä useissa tarinoissa, jotka kertovat yrittäjien huonosta sosiaaliturvasta.

Osa kevytyrittäjyyspalveluista ei ota kantaa yrittäjäeläkkeen suuruuteen. Free Yrittäjyyden ratkaisu tähän ongelmaan on tarjota laadukasta asiakaspalvelua ja seurata käyttäjiensä ansaintakertymää automaattisesti ja huomauttaa jos huomaamme yrittäjäeläkkeen poikkeavan mielestämme liikaa. Emme silti pakota, vaan sallimme vapauden – se kuuluu yrittäjyyteen.

Free Yrittäjyys ratkaisee myös riskit siitä, että säästää laittomasti. Me pidämme huolta, että maksat verot lakien mukaan toiminnastasi. Sinun ei tarvitse stressata, että tekisit vahingossa asioita, jotka voitaisiin katsoa laittomaksi toiminnaksi.

Otamme puolestasi YEL-vakuutuksen sen suuruisena, jollaisen työtuloarvion meille annat. Sitä voi myös säätää kuukausittain vastaamaan muutoksia liiketoiminnassasi. Eli sinulla on mahdollisuus nauttia yrittäjyyden vapaudesta turvallisesti.

Kevytyrittäjyyden mahdollisuus 2 – vapaus

Yrittäjämäinen toiminta on aina vapaampaa aikatauluista, kuin palkkatyö. Sanovat, että yrittäjä tekee töitä aina, niin varmasti moni tekeekin. Syynä on kuitenkin se, että työ on nautintoa, kun sitä tekee omaehtoisesti.

Free Yrittäjyys sallii vapauden ja vaatii sinulta vain laskujen kirjaamisen todella helpon sivustomme kautta.

Kevytyrittäjyyden ongelma 2 – laiskuus

Vapaus tuo mahdollisuuden laistaa tylsistä työtehtävistä. Joissain palveluissa käyttäjän omalle vastuulle jää joidenkin lakisääteisten asioiden hoitaminen.

Free Yrittäjyys ratkaisee laiskuuden asiakaslähtöisesti. Palvelumme on suunniteltu soveltumaan juuri niille, jotka eivät halua tehdä ylimääräistä työtä hyötyäkseen kevytyrittäjyyden mahdollisuuksista. Free Yrittäjyys laskee automaattisesti lakisääteiset kulut ja niiden maksaminen tapahtuu palvelumme kautta myös automaattisesti. Ainoastaan lakisääteinen yrittäjäeläke on hoidettava itse, mutta siihenkin meillä on erinomainen ratkaisu valmiina – saat kauttamme YEL-vakuutuksen ja kotiisi tulee kuukausittain YEL-laskusi. Ei siis yllättäviä kustannuksia kerran vuodessa, vaan ennakoitavaa toimintaa.

Jos siis haluat keskittyä tekemään sitä, mistä ansaitset rahaa – Free Yrittäjyys sopii sinulle.

Kevytyrittäjyyden mahdollisuus 3 –  parempi työllistyminen

Kevytyrittäjä on itse vastuussa työllistymisestään, kuulostaa pelottavalta joillekin, mutta samalla se työllistyminen on huomattavasti helpompaa. Yhä useampi yhtiö rekrytoi osa-aikaiseen työhön laskuttavan tekijän. Se on molemmilla osapuolille turvallinen ratkaisu ja mahdollistaa myös sujuvamman neuvottelun työkorvauksen suuruudesta.

Asiansa osaava tekijä löytää aina töitä ja suosittelijoita. Free Yrittäjyys onkin vahva viesti mahdolliselle työtä tarjoavalle taholle, että tekijä osaa asiansa, eikä hänen työkorvauksensa koostu tarpeettomista kuluista. Tehtävää työtä on aina ja kevytyrittäjä sitä pääsee tekemään helpommin kuin palkkatyötä hakeva.

Kevytyrittäjyyden ongelma 3 – itsensä työllistäminen

Aina ei ole helppoa löytää tehtävää työtä. Osa työtehtävistä on piilossa ja niihin pääsee käsiksi vain verkostoitumalla. Free Yrittäjyys on vuosien ajan seurannut työelämää ja sen kehittymistä. Tarjoammekin erinäisiä opastuksia verkostoitumiseen ja itsensä työllistämiseen. On syytä todeta, että kevytyrittäjänä toimivan on helpompaa  löytää töitä kuin perinteistä palkkatyötä hakevan.

Free Yrittäjyys on ratkaisu, kun haluat pystyä helposti näkemään, minkä suuruisen työkorvauksen pyydät saadaksesi haluamasi ansiotason. Oman työn hinnoittelu jää siis todella helpoksi.

Free Yrittäjyys ratkaisee nämä tilanteet ohjelmistollaan. Näet helposti, mitä sinun pitää työstä pyytää korvauksena, jotta saat nettona käteen haluamasi summan. Näin saat nopeasti annettua tarjouksen työtehtävää tarjoavalle taholle.

FREE.fi Whatsapp