Kevytyrittäjänä teet vain käyttäjätilin ja laitat laskua menemään

Lukuaika: n. 2 minuuttia
Kevytyrittäjänä teet vain käyttäjätilin ja laitat laskua menemään
Yrittäjyyskoulu  »  Kokemukset   »   Kevytyrittäjänä teet vain käyttäjätilin ja laitat laskua menemään

Dronevideoita, lentokoneita kiitoradalla tai auringonlaskuja hiihtokeskuksen huipulla. Antti Flander löysi kevytyrittäjyyden avulla väylän viettää aikaa rakkaan harrastuksensa parissa ja jopa laskuttaa siitä.

90-luvulla yläasteikäinen Antti Flander pääsi ensimmäiselle valokuvauskeikalleen koulun tilaisuuteen ja kiinnostus valokuvaamista kohtaan syttyi. Valokuvaus ei ole koskaan ollut Antin päätyö, vaan rakas harrastus, jonka avulla on makseltu vaikkapa laskettelureissuja.

Kevytyrittäjyys antaa mahdollisuuden harrastaa paremmin. Elantoni ei ole kiinni valokuvaamisessa, ja siksi voin valikoida kuvauskohteet ja -tilanteet oman mielenkiintoni mukaan. Jos yritys haluaa ostaa kuviani laskettelureissulta tai omaksi ilokseni kuvaamiani dronevideoita, on se vain plussaa ja mukavaa lisätuloa”, sanoo henkilöstöalalla työskentelevä Antti.

Miten kevytyrittäjyys eroaa yrittäjyydestä?

Antilla on kokemusta myös yrittäjyydestä. ”Olen aiemmin toiminut yrittäjänä ja siihen liittyy niin paljon paperiasioita, byrokratiaa ja selvitettävää, kuten kirjanpitoa ja verotusta. Kevytyrittäjänä niihin ei tarvitse käyttää aikaa ja voin keskittyä valokuvaamiseen. Kun ryhdyt kevytyrittäjäksi teet vain oman käyttäjätilin ja laitat laskua menemään”, kannustaa Antti.

Hän uskoo, että viimeistään koronan myötä laskutuspalveluiden käytöstä on tullut yleisempää ja niiden tietoisuus on kasvanut. Freelancereita työllistäville yrityksille laskutuspalvelut ovat ”uusi normaali”, eikä niiden käyttö herätä enää kummastusta, kuten joitakin vuosia sitten. Verohallinnon uudistukset, kuten tulojen liveseuranta, auttaa seuraamaan paljonko kevytyrittäjyyden ja palkkatyön yhteenlasketut tulot ovat.

Kevytyrittäjänä teet vain käyttäjätilin ja laitat laskua menemään

Kenelle kevytyrittäjyys sopii?

Antin mukaan kevytyrittäjyys sopii erityisesti luovan alan osaajille. ”Tietenkin pitää pystyä myymään asiakkaille omaa osaamistaan ja ajatustaan. Alussa pitää osata markkinoida ja tietenkin ottaa yhteyttä laskutuspalveluun, jotta pääsee laskuttamaan”, sanoo Antti.

”Päädyin FREE.fi:n käyttäjäksi eri laskutuspalveluita vertailemalla. FREE.fi on mielestäni nykyaikainen, uudistuva, sen hinnoittelu on kilpailukykyinen ja käyttöliittymä on erittäin helppokäyttöinen”, muistelee Antti.

Lopuksi kysyin, mitä neuvoja Antti antaisi kevytyrittäjyyttä harkitsevalle. ”Kannattaa keskittyä pääbisnekseen, minä keskityn harrastamisen ja siihen mistä tykkään. Jätän paperipuolen muiden hoidettavaksi.”

FREE.fi Whatsapp