Joustavuutta ja lisätuloja kevytyrittäjänä

Lukuaika: n. 2 minuuttia
Yrittäjyyskoulu  »  Kokemukset   »   Joustavuutta ja lisätuloja kevytyrittäjänä
  • Päätyö: Teknologiajohtaja, FREE.fi.
  • Sivutyö: Koodaaja, kevytyrittäjä.
  • Ohjelmistokehitystä työsuhteessa sekä kevytyrittäjänä!

Muneer Syed on FREE.fi:n teknologinen johtaja, jonka urapolku yrityksessä alkoi vahingon kautta, ohjelmistokehittäjän roolista. “Olin yhteydessä Joonakseen ja hain työpaikkaa.” Aikataulu ohjelmiston kehittämiselle oli tiukka, mutta Muneer reagoi nopeasti. Lyhyessä ajassa saatiin luotua palvelu, joka julkaistiin asiakkaille vuonna 2017. Muneer oli yksi heistä. “Minusta tuli käyttäjä sovellukseen, jonka olin itse kehittänyt.”

Kevytyrittäjänä Muneer koodaa ja toimii ohjelmistokehittäjänä. Joustava työsuhde ja yrityksen sisäinen luottamus mahdollisti kevytyrittäjänä laskuttamisen. Ensimmäisen kevytyrittäjäkeikkansa hän teki naapuriyritykselle Joonaksen kannustamana ja suosittelemana. “Kävin yrityksen koodin läpi perusteellisesti ja tarjosin vaihtoehtoja, miten sitä voisi parantaa.” Yritys vakuuttui Muneerin taidoista ja tarjosi vakituista työpaikkaa. Hän kieltäytyi tarjouksesta. “FREE.fi tarjosi osaamistaan yrityksen ulkopuolelle, jota arvostan.” Uuden työpaikan sijaan Muneer laskutti kevytyrittäjänä.

Useat työroolit sekä pienissä että suurissa yrityksissä ovat kasvattaneet Muneerin ammattitaitoa. “Olen tehnyt kaikkea”, Muneer naurahtaa ja luettelee aikaisempia työpaikkojaan. Toisin sanoen: Joonas luuli saavansa ohjelmistokehittäjän, mutta saikin jotain parempaa.

Palvelun kehittäminen kevytyrittäjälle

FREE.fi:n teknologiajohtajana Muneerin vastuulla ovat teknologian toimivuus sekä palautteen mukainen kehittäminen. “Varmistan että kaikki pyörii.” Yrityksen alkutaipaleella mukaan hypännyt Muneer on päässyt tekemään monipuolisia työtehtäviä.

Muun muassa asiakaspalvelutyö auttoi sovelluksen kasvattamisessa. “Pystyin reagoimaan palautteeseen heti tekemällä muutoksia ohjelmistoon, sillä tiesin mitä asiakkaat halusivat.” Uusien toimintojen rakentaminen on asiakaslähtöistä, joten yhteistyö asiakaspalvelun kanssa on tärkeää.

Kasvavassa yrityksessä Muneer kokee tärkeäksi nuorten työllistämisen, sillä hän uskoo heidän kykyihinsä. Hän mainitsee monen FREE.fi:n työntekijän aloittaneen uransa Trainee-ohjelmasta. “Tärkeintä on halu oppia ja kasvaa. Taidot kehittyvät tekemällä ja haluamme antaa nuorille mahdollisuuden näyttää sen.”

Lisätienestiä koodaajana

Vaikka kevytyrittäjänä Muneer työskentelee itsenäisesti, päätyön ja sivutyön yhdistäminen mahdollistaa uusien oppien siirtämistä puolin ja toisin. Kevytyrittäjänä toimimisessa parhaimmaksi asiaksi Muneer mainitsee tulojen hallinnoimisen. “Kevytyrittäjällä on mahdollisuus hinnoitella oma työnsä, joka antaa taloudellista vapautta.” Lisäksi kevytyrittäjyys on joustava tapa toteuttaa yrittäjyyttä. “Byrokratiasta aiheutuvaa kipuilua ei tarvitse kokea, koska vastuu siitä on FREE.fi:llä. Kevytyrittäjällä on vapaus valita työnsä.”

FREE.fi Whatsapp