Graafikko! Kevytyrittäjänä olet oman elämäsi toimitusjohtaja

Lukuaika: n. 2 minuuttia
Yrittäjyyskoulu  »  Kokemukset   »   Graafikko! Kevytyrittäjänä olet oman elämäsi toimitusjohtaja

Luova ala on laajaakin laajempi käsite, pitäen sisällään kaikkea mahdollista graafisesta suunnittelijasta palvelumuotoilijaan. Yhteistä näille kaikille on se, että jokainen ammattiala soveltuu myös kevytyrittäjyyteen.

Itsensätyöllistäminen graafisella alalla on jäädäkseen tullut trendi, joka yleistyy maailmalla kovaa vauhtia. Kevytyrittäjänä toimimisessa on useita etuja, kuten oikeus päättää oman työaikansa ja -tapansa, asiakkaansa ja palkkionsa suuruuden. Kuitenkaan graafisella alalla yrittäjyyteen usein liitetyt raskaammat velvollisuudet, kuten piinallinen byrokratia ja paperisodat, eivät kevytyrittäjää paina. Se tarkoittaa myös erityistä vapautta ja valtaa omaan työn tekemiseen ja sen esittämiseen.

Graafikko-kevytyrittäjä on vapaa taiteilija

Graafisen alan ammattilainen voi työllistyä kevytyrittäjäpalvelun kautta moniin erilaisiin projekteihin, kuten luomaan visuaalisesti mielenkiintoinen brändi-ilme asiakasyritykselle tai taittamaan eri julkaisuja. Töitä voi tehdä vakituisessa työsuhteessa, tai sitten itsensätyöllistävänä graafikkona, omaten vallan päättää omat työtehtävänsä.

Kirppu Saukkonen on graafikko-kevytyrittäjä, eli hän työllistää itse itsensä. Vapaus merkitsee ihmisille erilaisia asioita. Kirpulle se on omalle kropalle ja omaan elämään sopiva vuorokausirytmi. “Itsensätyöllistäminen mahdollistaa sen, että voin nukkua kello kahteentoista asti”, hän toteaa tyytyväisenä.Kirppu kannustaa kollegoitaan hakeutumaan kevytyrittäjä-graafikoiksi.

Itsensätyöllistäminen haastaa perinteisen käsityksen työn tekemisestä

Itsensätyöllistäminen graafisella alalla tuo perinteisen työsuhteisen työn rinnalle toisenlaisen mahdollisuuden tehdä töitä. Kevytyrittäjyys toimii myös pehmeänä laskuna yrittäjyyteen. Omaa yritysideaa voi kokeilla rauhassa, ilman yrityksen perustamisen tuomia paineita. Mikäli idea ei toimi, sen voi jättää siihen – ilman byrokratiaa.

Myös sarjakuvataiteilija Pieruperse uskoo luovan alan kevytyrittäjyyden olevan the way to go. “Minusta on tärkeää, että on sataprosenttinen vapaus ilmaista itseään ja tehdä asiat just niin kuin itse parhaaksi näkee.”

Kuten Pieruperse sen sanoi: ”Työ vie elämästä aikaa, joten on hyvä miettiä, kenen tarinaa sillä ajalla kertoo. Omaa, vai jonkun muun.” Pieruperse kertoo omaa tarinaansa.

FREE.fi Whatsapp