Ensiaskeleet markkinointiin – hyödynnä Facebookin tapahtumahaku ja alasi ryhmät

Lukuaika: n. 4 minuuttia
Ensiaskeleet-markkinointiin
Yrittäjyyskoulu  »  Markkinointi   »   Ensiaskeleet markkinointiin – hyödynnä Facebookin tapahtumahaku ja alasi ryhmät

Olet varmaankin nähnyt otsikoita itsensä brändäämisen työkaluista ja verkostoitumisen tärkeydestä. Itsensä markkinoiminen voi tuntua haastelliselta, jos sitä ei ole aikaisemmin tehnyt.

Tässä blogipostauksessa käyn läpi muutaman vinkin, mistä voisi aloittaa ja miten sosiaalista mediaa voi hyödyntää, niin markkinoinnin kuin verkostoitumisen kannalta. Sosiaalinen media on tärkeä väylä itsensä markkinoimiseen, mutta tarjoaa myös helpotusta sen ensiaskeliin. Pelkästään jo Facebookista löydät lukuisia oman alueesi tapahtumia, joita hyödyntää moniin eri tarpeisiin, sekä eri työalojen ryhmiä joissa käydä keskustelua.

Hyödynnä ilmaiset tapahtumat

Oman alueen tapahtumiin kannattaa tutustua esim. Facebookin tai paikkakuntasi TE-toimiston kautta. TE-toimistot järjestävät esim työnantajatreffejä, joissa voit saada uusia kontakteja ja myydä omaa osaamistasi suoraan rekrytoijalle. TE-toimistot tarjoavat myös uravalmennukseen suuntaavia koulutuksia, ja CV:n tekemiseen keskittyviä tapahtumia. Kaikki työvoimatoimiston järjestämät tapahtumat ovat listattuna täällä: https://toimistot.te-palvelut.fi/kaikki-tapahtumat

Kokosin joulukuun mielenkiintoisimmat tapahtumatärpit Oulussa, Tampereella ja Helsingissä.

3.12. NewCo -Hinnoittelu pienessä yrityksessä -Helsinki

NewCo järjestää uusille yrittäjille ja yrittäjille aikoville koulutuksen Helsingissä, jossa luvataan käydä lävitse konkreettisia työkaluja “oikean” hinnan etsimiseen ja laskemiseen. Tässä valmennuspäivässä saa vinkkejä siihen, mitä kaikkea hinnoittelussa tulisi huomioida ja tietoa siihen, mitä asioita tulisi huomioida pidemmällä tähtäimellä.

Koulutuspäivä on ilmainen uusille ja tuleville yrittäjille, joka sopii siis erinomaisesti kevytyrittäjillekin. Kouluttajana toimii Timo Toivanen TT Valmennus Oy:lta.

Tutustu tapahtumaan lisää täältä: https://www.facebook.com/events/549100902551041/

Digital Garage- oppimistilan kurssiaikataulu – Helsinki

Google järjestää ilmaisia koulutuksia koko joulukuun ajan markkinointiin liittyen, Helsingissä Kluuvissa. Teemoina joulukuussa on mm. digitaalisen markkinoinnin perusteet, sosiaalisen median perusteet ja sähköpostimarkkinointi. Englanniksi on myös luento, kuinka hyödyntää CV:tä esim Linkedinissä ja muissa onlinepalveluissa. Nämä koulutukset sopivat sinulle, joka kaipaat tietoa erilaisista vaihtoehdoista markkinointiin liittyen, tai kuinka tavoittaa lisää kohdeyleisöä osaamisellesi.

Lisätietoa luennoista täältä: https://events.withgoogle.com/digital-garage-finland-2019/#content

4.12 Why Not? Inspiration Seminar -Oulu

Jos englanti sujuu, kannattaa Oulussa vaikuttajien hyödyntää inspiraatio seminaari, jossa puhujina kuulla mm. Juha-Matti Santala Futuricelta ja Ville Vesterinen Swappielta. Seminaarin on tarkoitus kannustaa sinua, antaa työkaluja ja inspiraatiota omaan yritysideaan. Puheenvuoroissa kuullaan varmasti mielenkiintoisia henkilötarinoita yritysten takaa.

Tapahtuma on maksuton ja voit lukea lisää siitä täältä: https://www.facebook.com/events/2592335341050355/

11.12 Luovuus & Business 2019 osa 9 at Talent Space – Tampere

Mikäli vaikutat Tampereen suunnalla, ja toimit kevytyrittäjänä luovalla alalla, järjestää Tampereen kaupunki verkostoillan “Luovuus & Business kohtaavat”. Tapahtuman suurin osa ajasta hyödynnetään verkostoitumiseen, ja puheenvuorossa kuullaan Topi-Jussi Majanlahti, Avack Oy:sta.

Tämä tapahtuma sopii erityisesti niille, jotka tarvitsevat verkostoitumista ja ovat kiinnostuneita luovan alan työllistymismahdollisuuksista. Lisätietoa ohjelmasta täältä: https://www.facebook.com/events/492823591311975/

Hyödynnä Facebook-ryhmät

Facebook-ryhmiin kannattaa liittyä silloin, kun kaipaat vaikkapa vertaistukea ja tai mielipidettä mieltä askarruttaviin asioihin. Ryhmissä voidaan keskustella esim miltä näyttää hyvä CV, mikä mainoskampanja on ollut onnistunut, tai kuinka kohdentaa markkinointia mahdollisimman tehokkaasti.

Olen koonnut tähän muutamia yleishyödyllisiä Facebook -ryhmiä, joista saattaisi olla sinulle hyötyä markkinointiin liittyen. Ryhmien tarkoitus voi olla esim jakaa tietoa mielenkiintoisista tapahtumista, saada vertaistukea ja neuvoja, keskustella ilmiöistä ja välillä näkee myös työtarjouksia freelancereille.

Maksuttomat viestintä -ja markkinointi koulutukset

Ryhmässä jaetaan tietoa maksuttomista koulutuksista, tapahtumista ja seminaareista, jotka on suunnattu viestinnän ja markkinoinnin ammattilaiselle ja sellaiseksi haluaville. Mikäli markkinointi kiinnostaa sinua ja haluaisit oppia siitä lisää kevytyrittäjänä, kannattaa ryhmä laittaa seurantaan.

Pääset ryhmään täältä https://www.facebook.com/groups/163619647353339/?ref=search

MarkkinointiKollektiivi

MarkkinointiKollektiivi on alunperin Linkedin-postauksesta lentoon lähtenyt ryhmä, jossa keskustellaan ajankohtaisista aiheista, järjestetään tapahtumia, puhutaan ongelmakohdista ja ideoidaan. Silloin tällöin ryhmässä etsitään työntekijöitä toteuttamaan erilaisia projekteja, ja jaetaan alan työpaikkoja. Töitä on tarjottu esim koodareille, videotuotantoon, markkinointiin, ja varastotyöntekijäksi -joten ryhmän nimestä huolimatta työpaikkoja ilmoitetaan myös muille aloille.

MarkkinointiKollektiivissa saatetaan myös keskustella käyntikorttien materiaaleista, sekä tehdä keskusteluita joissa päästä mainostamaan omaa osaamistaan. Ryhmä sopii sinulle, jota kiinnostaa tapahtumat, tai kaipaat vinkkejä markkinointiin.

Ryhmä on suljettu, mutta kuka tahansa pystyy lähettämään liittymispyynnön. Pääset ryhmän sivuille täältä https://www.facebook.com/groups/markkinointikollektiivi/

Facebookista löytyy ryhmä myös kevytyrittäjille: https://www.facebook.com/groups/kevytyrittajat/ – Ryhmässä voit keskustella muiden kevytyrittäjien kanssa ja saada vertaistukea.

Free-Talent on myös paikka, jossa pääset markkinoimaan omaa osaamistasi. https://freetalent.fi/

FREE.fi Whatsapp