Mikaela, bloggaaja ja somettaja

Lukuaika: n. 4 minuuttia
Kuva-Free-laskutus-Mikaela
Yrittäjyyskoulu  »  Kokemukset   »   Mikaela, bloggaaja ja somettaja

Mikaela on bloggaaja ja somettaja, joka asuu tällä hetkellä Helsingissä villakoiransa kanssa. Iloinen ja ystävällinen Mikaela tekee töitä bloggaajana, sosiaalisen median vaikuttajana ja markkinoinnin parissa.


Esteettiseksi ja tarkaksi itseään kuvaileva Mikaela kertoo usein kiinnittävänsä kokonaisuudessa pieniin asioihin erityistä huomiota. Mikaela kertoo olevansa organisoiva ja tehokas ihminen, joka pitää monipuolisuudesta ja siitä, että on paljon asioita meneillään.

”En jaksa olla negatiivinen. Ajattelen tosi paljon niin, että jos jokin asia ei onnistu niin sitä ei ole tarkoitettu tapahtuvaksi.”

Mikaela kertoo rakastavansa aikataulutusta, mutta jonkun kysyessä ensi viikon suunnitelmista, hän saattaa vastata tietämättömänä. ”Olen avoin elämälle. Taustalla on tietty vakaus kuten koti, perhe ja ystävät mutta muuten olen avoin siitä mitä elämä tuo. En jaksa mököttää kaikesta turhasta tai olla negatiivinen. Ajattelen tosi paljon niin, että jos jokin asia ei onnistu niin sitä ei ole tarkoitettu tapahtuvaksi.”, kertoo Mikaela.

Minkälainen on bloggaajan arkipäivä?

Mikaelan päivä alkaa yleensä rutiinilla, johon kuuluu sähköpostien katsominen, sosiaalisen median selaaminen ja edellispäivien analytiikkojen katsominen. Hän tarkistaa myös mihin postauksia on jaettu ja sijoiteltu. ”Aamupäivän aikana tykkään tehdä blogin takana tapahtuvat asiat, jonka jälkeen tehdään etänä töitä ja käydään kuvaamassa. Usein mennään kaverin kanssa tekemään töitä samaan paikkaan. Instagram liikkuu mukana päivästä riippuen. Yleensä muutaman päivän viikossa teen pelkästään blogia ja muina teen markkinointityötä ja vuorotellen vähän kaikkea.”, Mikaela avaa.

Kirjoittamista jatkunut pian jo 11 vuotta

Blogien kirjoitukseen idea lähti Mikaelan luettua aiheesta Demi-lehdestä. ”Sitten joku ilta perustin blogin ja samalla nimellä olen edelleen blogannut. Vuodesta 2009 asti mun koko elämä on siellä edelleenkin.”, kertoo Mikaela. Tätä ennen hän oli jo kirjoittanut henkilökohtaisempaa tekstiä IRC galleriaan.

Mikaela kertoo olleensa aina kiinnostunut ihmisistä ja hänen mielestään on ollut kivaa jakaa muille myös itsestään. Vuorovaikutus ja ihmisten samaistuminen hänen kertomiinsa asioihin on ollut antoisaa.

Bloggaamisesta ammatti

Nykyään bloggaamisesta tienaava Mikaela ei ikinä ajatellut laskuttavansa tai elättävänsä itseään sen ansiosta. ”Ei tullut vuosiin mieleenkään. Pari vuotta blogin perustamisen jälkeen oli ihan innoissaan kun joku halusi lähettää testiin jotakin. Nyt sitä ajattelee enemmän ammattimaisesti näitä asioita.”, kertoo Mikaela.

Kevytyrittäjyys apuna

Kevytyrittäjyys Mikaelalla tuli kuvioihin hänen löydettyään rohkeuden oman työnsä hinnoitteluun. ”Sometyössä huumautuu helposti ilmaisen tavaran saantiin, mutta pitää muistaa pitää kiinni siitä, että työstä pitää maksaa. Pitää oppia se oma arvonsa.”, kertoo Mikaela. Viimeisen vuoden aikana Mikaela on laskuttanut säännöllisesti ja viimeiset puoli vuotta vieläkin ammattimaisemmin.

Kun Mikaela huomasi ettei voinut laskuttaa ilman omaa yritystä, hän alkoi katsoa eri vaihtoehtoja. ”Hain tietoa asiasta ja kevytyrittäjyys alkoi tuntumaan helpolta vaihtoehdolta. On ollut kiva kun joku hoitaa nämä asiat ilman, että tarvitsee miettiä tai pelätä hirveitä mätkyjä.”, sanoo Mikaela.

”Kevytyrittäjyys helppouden takia ja siksi, että saan keskittyä siihen tärkeimpään.”

Kevytyrittäjänä Mikaela sanoo saavansa käytettyä enemmän aikaa siihen, että lähettää tarjouksia, tekee myyntiä ja rakentaa brändiään. Hän kertoo kevytyrittäjyyden avulla yhden asian menevän mahdollisimman helposti. ”Mun mielestä on helpompi tehdä niin, että joku muu hoitaa sen hallinnon.”, kertoo Mikaela. ”Ei tarvitse käyttää siihen tekniseen puoleen niin paljon laskutuksen aikana. Muutenkin on paljon puuhailtavaa niin ihanaa, että tämän saa ulkoistettua. Tietenkin voisi hankkia kirjanpitäjän mutta täytyyhän kirjanpitäjällekin kommunikoida. Näin saan keskittyä itse siihen oman brändin kasvatukseen kaikista helpoiten.”, Mikaela täsmentää.

Oman työn hinnoittelu

Moni sosiaalisen median vaikuttajista ei tiedä miten hinnoitella tai kuinka toiset alalla hinnoittelevat. Hinnoitteluun tällä alalla ei ole mitään opaskirjaa, jota noudattaa ja sen vuoksi se onkin usein hankalaa. Mikaela kertoo oppineensa kantapään kautta, että liian edullinen ei tule olla. ”Esimerkiksi se, että miten sisällyttää ALV:T, ennen sisällytin ne aina hintaan mutta nykyään tajuan ettei se raha loppupeleissä ole sen yrityksen maksettavana vaan kiertää siellä taustalla.”, kertoo Mikaela. Mikaela jakaakin nyt vinkkejä soman työn hinnoitteluun.

Vinkkejä hinnoitteluun

Rakenna verkosto

Rakenna verkosto ja lähesty rohkeasti muita vaikuttajia sosiaalisessa mediassa. Kommentoi blogiin ja keskustelkaa yhdessä. ”Mene puhumaan ja kysymään neuvoa. Kysy suoraan siitä paljonko toinen ihminen laskuttaa.”, kertoo Mikaela.

Mieti omaa työpanostasi

Helposti saattaa ali-arvioida oman työpanoksen ja tehdä halvemmalla kuin kuuluisi. Mieti työaikaasi ja sitä panosta, jonka olet käyttänyt yhteistyöhön ja vertaa näitä siihen palkkioon minkä saat.

Jätä neuvotteluvaraa

Hintaan kannattaa jättää hiukan neuvotteluvaraa. Tämä siltä varalta, että on kykenevä tekemään hieman halvemmalla jos yritys näin pyytää.

Älä kaiva kuoppaa itsellesi

Ei kannata kaivaa itselleen kuoppaa siihen, että on liian halpa. Yritys voi tottua halpaan hintaan tai tieto hinnasta voi levitä, jolloin on vaikeaa nostaa niitä hintoja enää. Oman arvon tietäminen on hyväksi koko alalle.

Tulevaisuuden ammatilliset unelmat?

Mikaela uskoo blogin kulkevan mukana vielä pitkälle elämässä. ”Ehkä mahdollisesti joku päivä tulevaisuudessa nähdään blogihäät.”, naureskelee Mikaela.

”Pyrin jatkuvasti kartoittamaan omaa tietoisuuttani sosiaalisesta mediasta. Veikkaan tulevaisuudessa pyöriväni vielä enemmän muiden blogien takana, yhteistöissä ja markkinointipuolella. Jos mahdollisuus bloggaaja-sopimukseen joskus tulee, niin miksipä ei.”, kertoo Mikaela, joka uskoo tulevaisuuden täyttyvän blogin tekemisestä ja markkinoinnista.

Mikaelan blogiin pääset tästä: http://www.inhimillinenturhamaisuus.fi/

FREE.fi Whatsapp