Kesä töissä vai kesäöissä?

3.3.2020

Opiskeluajoilta mieleeni on erityisesti jäänyt tammikuinen kaamosajan tunne siitä, että jotakin olisi alettava tekemään, jos aion napata itselleni kesätyöpaikan. Haahuilin internetissä etsien avoimia työpaikkoja samalla miettien, miten jäätelömyyjän tai ruohonleikkaajan työ voisi edistää uraani myöhemmin.

Käytin lukuisia tunteja tehdäkseni täydellisen työhakemuksen kesätyöpaikkaan, jota en oikeasti halunnut ja johon oli tuhansia muita hakijoita. Kun sattumalta pääsin haastatteluun monien “ valitettavasti valintamme ei kohdistunut sinuun “ viestien jälkeen, olo ei oikeastaan ollut kuin voittajalla.

Oikeasti olisin vain halunnut tehdä sitä mitä rakastan, eli työllistää itseni kirjoittamalla, hinnoitella työni itse sekä määrittää omat työaikani. Kesätöistä ei jäänyt käteen muuta kuin kalpea naama ja olemattomana vapaa-aikana “rentoutumiseen” kulutettu palkka, jotta jaksaisi taas painaa töissä.

Mitä järkeä?

Onneksenne voin kertoa, että tämä kesätyönhakukokemus jääköön historiaan. Elämme 2020- lukua, jolloin kesällä työllistymisen takia ei tarvitse repiä pelihousuja. Kevytyrittäjyys tarjoaa sinulle helpon sekä stressittömän ratkaisun, jolloin voit tehdä kesätyöstä mielekkään sekä myöhemmin uraasi kehittävän kokemuksen ja aikaa jää myös kesäriennoista nauttimiseen!

Miten toimia kevytyrittäjänä?

  1. Mieti, millä toimialalla haluaisit työllistyä ja miten.
  2. Ryhdy kevytyrittäjäksi ja hinnoittele työsi.
  3. Markkinoi itseäsi ja solmi asiakassuhteita.

Free-kevytyrittäjä tarjoaa kesätyöntekijöille mahdollisuuden hankkia tärkeää työkokemusta ja kontakteja tulevaisuutta varten. Koska kilpailu kesätöistä on kovaa, on sinun helppo erottautua kevytyrittäjänä joukosta, kun toimeksiantajasi ei tarvitse huolehtia palkanmaksuhössötyksestä. Kevytyrittäjänä toimit yrittäjämäisesti ja laskutat työsi suoraan tilillesi palvelumme kautta, mutta et kuitenkaan tarvitse y-tunnusta eikä sinun tarvitse huolehtia muista yrittäjyyteen kuuluvista vastuista.

Kevytyrittäjänä voit toimia esimerkiksi luovilla aloilla, ravintola- ja matkailualalla, rakennus- tai myyntialalla. Varsinkin opiskelijoille oman alan kesätyöt saattavat usein olla kiven alla, mutta kevytyrittäjänä voit olla riippumaton jo tarjotuista töistä ja voit itse luoda suunnan urallesi. Varsinkin luovien alojen kesätyöt ovat työmarkkinoilla vähissä, joten mikset alkaisi hankkimaan toimeksiantoja esimerkiksi valokuvaajana, jos tämä on intohimosi.

Kevytyrittäjyyden voit aloittaa ja lopettaa milloin vain ilman juoksevia kuluja, joten jos haluatkin vaihtaa suuntaa, et ole sidottuna vain yhteen työhön. Parhaimmassa tapauksessa voit jatkaa omalla osaamisellasi työllistymistä vielä kesän päätyttyä ja kevytyrittäjänä tämä onnistuu myös opintojen tai muun työn ohella.

Miten saan asiakkaita?

Monesti kevytyrittäjäksi ryhtyvää mietityttää monet käytännön asiat. Miten saan asiakkaita? Miten hinnoittelen työni? Tarvitsenko toimeksiantosopimusta? Olenko vakuutettu? Free- kevytyrittäjänä sinua autetaan kaikissa askarruttavissa kysymyksissä.

Riippuen toimialasta, käytännön asiat muuttavat hieman muotoaan, mutta tietyt seikat on kannattaa laittaa korvan taakse, kun alat kevytyrittäjäksi.

Asiakashankinnassa tärkeintä on määritellä tarkasti tarjoamasi työ sekä kohderyhmä, jolle työtä tarjoat. Kun tunnet asiakaskuntasi, on sinun helppo lähteä markkinoimaan osaamistasi sosiaalisessa mediassa sekä verkostoitua. Jotta asiakkaat löytävät palvelusi, meillä on tarjota sinulle valmis markkinapaikka, Free-Talent.

Free-Talent on tarkoitettu juuri sinulle, joka pohdit, missä voisit konkreettisesti markkinoida osaamistasi sekä löytää toimeksiantoja. Free-Talentissa kohtaavan osaaminen sekä tarve ja se on avannut monille tien kevytyrittäjyyteen.

Kun alat saamaan toimeksiantoja, suosittelemme kaikissa tapauksissa tekemään toimeksiantosopimuksen, jotta myöhemmin ei tule erimielisyyksiä siitä, mitä ollaan sovittu.

Toimeksiantosopimuksessa pitäisi tulla ilmi ainakin työehdot sekä korvaus työstä, mutta asiakaspalvelumme auttaa mielellään juuri sinun tarpeittesi mukaan räätälöidyn toimeksiantosopimuksen luomisessa. Lisäksi kaikki Free-kevytyrittäjät ovat tapaturma- ja vastuuvakuutettuja.

Aikaa lomailuun

Kevytyrittäjyydessä parasta on omien työaikojen määrittely sekä oman työn hinnoittelu. Kasvatat rahapussin lisäksi työkokemusta, verkostoja sekä pystyt priorisoimaan enemmän vapaa-aikaa, kun hinnoittelet työsi suunnitelmallisesti.

Monesti kesätyöntekijät painavat pitkää päivää harjoittelijastatuksella eikä kesäpäivistä saati illoista nauttimiseen jää juuri aikaa. Free-kevytyrittäjänä voit olla ylpeä ammattitaidostasi ja välttyä niin sanotuilta hanttihommilta, jotka kuluttavat itsesi vain loppuun. Kun määrität työaikasi sekä hintasi itse, pystyt myös välillä hölläämään. Työsi hinnoittelun tueksi olemme koonneet blogipostauksen aiheesta ja voit lukea sen täältä.

Toivottavasti sait tästä hyviä vinkkejä ja motivaatiota kevytyrittäjyyteen kesällä, etkä jää tuskailemaan lukuisten kesätyöhakemusten tekemisen tulvaan!

Käyttäjäksi rekisteröityminen on ilmaista eikä sido sinua mihinkään, joten voit tehdä sen jo valmiiksi täältä. Ole asiakaspalveluumme yhteydessä joko chatissa tai soittamalla numeroon 0203 32345 niin autamme mielellämme sinua askarruttavissa kysymyksissä!

Psst. Ilmoittaudu mukaan 11.3 järjestettävään koulutukseen facebook -sivuillamme, jossa käymme kevytyrittäjyyttä läpi kesätyön näkökulmasta.

Mukavaa kesän odotusta, toivottavasti kuulemme sinusta pian!:)

More FREE!kly news

Onko sinut lomautettu? – Nyt on hyvä aika kokeilla jotain uutta!

Koronan aiheuttaman poikkeustilan myötä monien toimialojen yrittäjät ovat joutuneet lomauttamaan henkilöstöään tilapäisesti vähentyneiden töiden sekä taloudellisten hankaluuksien vuoksi. Lomautetuksi tulemiseen liittyy aina ikäviä tunteita, kuten pelkoa...

FREE! on nyt FREE!

 Free-Laskutus teki brändiuudistuksen, joka toteutettiin 4.4.2020. Uudistuksen myötä Free-Laskutus, Free-Kevytyrittäjä ja Free-Talent tottelevat jokainen nimeä sekä kirjoitusasua FREE!.      Työelämän edelläkävijä, Rebel ja Banaanihousut!? Tervetuloa...

Verkkolaskulaki uudistuu 1.4.2020

EU:n direktiivin mukainen verkkolaskulaki uudistuu 1.4.2020 alkaen, jonka tarkoituksena on sähköisen laskutuksen vakiinnuttaminen sekä kaupankäynnin yhdenmukaistaminen. Me FREE!:llä olemme käsitelleet verkkolaskuja yrityksen perustamisesta lähtien oman linjauksemme...

Korona-apu.fi palveluksessanne!

Julkaisimme aikaisemmin artikkelin siitä, mitä tapahtuu yrittäjälle tai kevytyrittäjälle kun koronavirusepidemia iskee. FREE! laittoi hihat heilumaan ja perusti Kevytyrittäjä keikka-apulaiseksi nimisen palvelun, jonka tarkoituksena on auttaa tuhansia keikkatyönsä...

FREE-Laskutus Oy

Perhonkatu 6 A, 4. krs
00100 Helsinki
Tietosuoja- ja rekisteriseloste

Myynti
0203 323 46 (ark. 9-17)
myynti@free.fi

Asiakaspalvelu

0203 323 45 (ark. 9-17)
CHAT (ark. 9-20)
asiakaspalvelu@free.fi