Hynttyyt yhteen – yrittäjyys ystävän kanssa

31.5.2022 | FREEkly news

Kimi Siefen ja Antti Moilanen ovat nuoria yrittäjiä, jotka ovat tunteneet toisensa jo lapsesta asti. Kimi valmistui ammattikorkeakoulusta vuonna 2020 ja Antti vuonna 2019. Kaverukset toimivat yhdessä yrittäjinä Lainappi nimisessä yrityksessä, jossa ovat perustajajäseniä yhdessä ystävänsä Aukustin kanssa.

Mikä on Lainappi?

Lainappi on mobiiliapplikaatiossa toimiva jakamistalouden alusta, jossa kuluttajat voivat vuokrata ja laittaa vuokralle tavaroita. Lainapissa voi ansaita ja säästää rahaa. Lainappilla on lisäksi Lainappi laatikoita Helsingin Seudun metroalueella, jossa Lainappi toimii tavaroiden vuokraajana.

Lainapin alku

Lainappi sai alkunsa Kimin opinnäytetyön kyselystä liittyen kodin tavaroiden vuokraamiseen Suomessa. ”Kysely jaettiin Facebookissa ja siihen osallistui muun muassa Antti ja Aukusti”, naurahtaa Kimi

Perustajajäsen Aukusti oli opinnäytetyön puolesta yhteydessä Kimiin ja totesi idean olevan todella hyvä. Hän oli kiinnostunut lähtemään toimintaan mukaan, mikäli ideasta tulisi jotakin suurempaa. Ajatus ideasta oli kantautunut jo aikaisemmin ennen opinnäytetyön toteuttamista Antille.

Kuvassa vasemmalta oikealle; Antti Moilanen, Kimi Siefen, Aukusti Eskola ja Nea Liikamaa

Yrittäjäksi ryhtyminen

Kimi ja Antti ovat molemmat jo aikaisemmin pohtineet yrittäjyyttä, ennen kuin lähtivät toteuttamaan Lainappia. Kimi toteaa, että idea ja intohimo ovat puuttuneet ja vaikuttaneet siihen, ettei aikaisemmin ole ryhtynyt yrittäjäksi. Yrittäjäksi ryhtyminen sai vauhtia, kun hän kuuli Lainapin ideasta veljeltään ja näki ideassa todella paljon potentiaalia. Opinnäytetyön kysely sai lisäksi paljon positiivista palautetta, mikä antoi lisää vauhtia yrityksen perustamiseen.

Antti uskoo, että ystävän kanssa yhdessä yrittäminen on vaikuttanut vahvasti siihen, että hän lähti yrittäjäksi. Yrittäjyyteen on ollut halua mutta kynnys siihen on ollut kohtuullisen korkea. Lisäksi tiedon puute siitä, mitä yrittäjyys oikeasti tarkoittaa on vaikuttanut asiaan.

“Kun on tietty tukihenkilö mukana, ei tarvitse itse ottaa riskejä tai hypätä tuntemattomaan, koska sitähän yrittäjyys on hyvin pitkälti”, toteaa Antti

Yrittäjyyden mahdollisuudet ja haasteet

”Yrittäjyyden haasteina on byrokraattiset ja lainsäädännölliset seikat. Kimi toteaa, että monesti saattaa olla tietämätön siitä, mitä tulee seuraavaksi tehdä tai, että tekeekö kaikki asiat fiksuimmalla tavalla. Yrittäjyys on kuitenkin tuonut paljon uusia ihmisiä erilaisista start up yhteisöistä”, sanoo Kimi

”Kaikki asiat eivät mene aina niin kuin itse ajattelee ja erityisesti yrityksen perustamisen alkuvaiheessa pohtii, että kuinka tulee toimeen yrittäjänä, sillä uuden palvelun tekemisessä menee pitkään ennen kuin toiminta tasoittuu. Kuitenkin yrittäjyydessä oppiminen on suuri mahdollisuus ja töitä tehdäänkin sen takia, että hommat lähtevät toimimaan”, kertoo Antti.

Yrittäjyys on kuin opiskeluajan vaihtoon lähteminen

”Monet, jotka ovat lähteneet vaihtoon ovat kertoneet sen olevan ikimuistoista ja upeaa aikaa. Yrittäjänä voidaan ajatella samaa. Mikäli uskaltaa lähteä yrittäjäksi ja asiat menevätkin nurin, pystyy matkasta löytämään kuitenkin paljon hyvää”, toteaa Antti.

”Yritysidea kannattaa testata tuntemattomilla ihmisillä, sillä heiltä saa arvokasta ja rehellistä palautetta, verrattuna läheisten positiiviseen ja kannustavaan palautteeseen”, toteaa Kimi. Molemmat kuitenkin painottavat, että mikäli yhtään löytyy pientä pilkahdusta seikkailunhalusta, kannattaa yrittäjyyttä lähteä kokeilemaan.

Lisää luettavaa

AVAA TILI

Kokeilemalla asiat selviää. Rekisteröityminen kevytyrittäjyyspalveluumme on ilmaista eikä se sido sinua mihinkään.

BaronaFenniaVarmaLuotettava kumppaniBravedo
FREE.fi Whatsapp